«Полісся» роздержавлюється

24 Квітня 2016, 15:49
5150

Як відомо 1 січня ц.р. набрав чинності Закон України “Про реформування державних і комунальних друкованих засобів  масової інформації”.  Участь у реформуванні ЗМІ вирішив взяти і колектив районної газети «Полісся». Відтак журналісти районного видання повідомили, що 16 лютого ц.р. співзасновникам редакції і газети — районній державній адміністрації і районній раді — подані відповідні пропозиції про спосіб реформування.

11 березня голова райдержадміністрації Валерій Дунайчук видав розпорядження №65 Про реформування  друкованого засобу масової інформації «Полісся» та редакції Камінь-Каширської районної газети «Полісся», співзасновником яких є  Камінь-Каширська районна державна адміністрація. У його першому пункті зазначено:  «Камінь-Каширській районній державній адміністрації вийти зі складу співзасновників друкованого засобу масової інформації — районної газети «Полісся» та редакції Камінь-Каширської районної газети «Полісся»»

Районна рада відповідне рішення прийняла лише минулої п’ятниці, 22 квітня. Депутати підтримали вихід райради із співзасновників «Полісся».

—  Шановні депутати. Сьогодні вам випала почесна місія реалізувати вимогу європейської спільноти. Ми знаємо що на вимогу Ради Європи Верховна Рада ухвалила Закон про реформування державних і комунальних друкованих ЗМІ. І ми серед 176 редакцій, які вже звернулися до Держкомтелерадіо та заявили про свій намір взяти участь у першому етапі реформування, —  звернувся до депутатів під час сесії редактор районної газети «Полісся» Петро Трофимчук.

—  Сьогодні, користуючись нагодою, я хотів би подякувати депутатам усіх склікань, передусім демократичної України, за співпрацю, за допомогу, яку ви надавали редакції, колективу. Я думаю, що наша співпраця, Вікторе Івановичу, депутати, буде не менш корисною і плідною й надалі. Це не означає, що ми стаємо відірвані один від одного. Ми приречені на співпрацю. Тільки разом у сьогоднішньому світі можна вижити, —  сказав Петро Трофимчук.

Коментар
17/04/2024 Вівторок
16.04.2024