У Камені-Каширському відмовилися від традиційних урочистостей до Дня Конституції

27 Червня 2018, 13:00
Круглий стіл 2349
Круглий стіл

Напередодні Дня Конституції України, 27 червня 2018 року, у стінах районної ради відбувся круглий стіл на тему: «Конституція – правова основа громадянського суспільства».

У тематичному заході взяли участь керівники району, представники політичних партій та громадських організацій, наукової спільноти, громадські активісти. Варто зауважити, що цьогоріч на районному рівні відмежувалися від традиційних урочистостей та обрали формат обговорення. Тим паче, що присутні були задоволені таким форматом заходу. Мовляв, є можливість висловити свою думку, озвучити немало цікавий ідей та подискутувати, – повідомляють у секторі з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації.

Із вступним словом до учасників круглого столу звернулися голова райдержадміністрації Валерій Дунайчук та голова районної ради Віктор Сус.  Зокрема, Валерій Савович наголосив:

«Конституція увійшла в наше суспільне життя як головний оберіг державності та демократії, незалежності та соборності України. На її фундаментальних засадах ґрунтується сьогодення і вибудовується майбутнє українського народу».

«Мені імпонує думка, що Конституція – це свого роду договір між владою та народом. Однак, час не стоїть на місці та й історія також. Тому Основний Закон нашої держави потребує змін і вдосконалення», – зауважив Віктор Сус.

Потому учасники круглого столу долучились до обговорення важливих питань. Так, говорили про сучасний конституційний процес, зокрема в рамках проведення реформи децентралізації, та в умовах формування громадянського суспільства.

«Конституція й спрямована на те, щоб формувати громадянське суспільство, – підкреслив керуючий справами районної ради Валерій Хитрик. – Адже перш за все норми цього документу повинні передбачати відповідальність держави перед громадськістю і навпаки».

Щоб перетворити зміст на результат, потрібне свідоме суспільство. Таку думку висловила директор районного народного краєзнавчого музею Наталія Пась.

Загалом же присутні були одностайні в поглядах: конституційні зміни – неминучі, адже вони покликані гарантувати подальший розвиток держави, консолідувати суспільство, підвищити рівень довіри до влади, а також сприяти зміцненню авторитету України на міжнародній арені та її повноцінну інтеграцію в європейське співтовариство.

По завершенні заходу його учасники мали змогу ознайомитися з матеріалами тематичної книжкової виставки, яку підготували працівники центральної районної бібліотеки.

Коментарі
27 Червня 2018, 22:52
Правильно. Навіщо святкувати те, об що "шановні присутні" круглий рік витирають ноги?
28 Червня 2018, 17:22
Просто вирішили гроші зекономити. Дай їм волю, то вони і від кожного свята відмовляться, бо ж не буде що до кишені покласти
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024