Камінь-Каширський район: триває операція «Мак»

29 Червня 2018, 12:22
Триває операція «Мак» 2136
Триває операція «Мак»

З 25 травня на території Камінь-Каширського району проводять комплекс оперативно-профілактичних заходів під умовною назвою «Мак».

Заходи спрямовані на виявлення і знищення незаконних посівів нарковмісних рослин маку і конопель, перекриття каналів надходження наркозасобів до споживачів та недопущення витоку в незаконний обіг наркосировини рослинного походження. Операція триватиме до 27 вересня, – повідомляють у Камінь-Каширському відділі поліції.

Протягом червня на території Камінь-Каширського району 4 особи притягнули до адміністративної відповідальності за ч.2 ст. 106-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення ( Невжиття землекористувачами або землевласниками на закріплених за ними земельних ділянках заходів щодо знищення дикорослих конопель чи снотворного маку).

Правоохоронці нагадують, що за незаконний посів маку та коноплі передбачені адміністративна та кримінальна відповідальності. Згідно з ст.106-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення незаконний посів або вирощування снотворного маку в кількості до 100 рослин чи конопель у кількості до десяти рослин – тягнуть за собою накладення штрафу до 1,7 тис. грн. з конфіскацією незаконно вирощуваних нарковмісних рослин.

Відповідно до ст. 310 Кримінального кодексу України незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості від ста до п’ятисот рослин чи конопель у кількості від десяти до п’ятдесяти рослин караються, зокрема, обмеженням волі на строк до трьох років.

Поліція закликає громадян бути законослухняними та дотримуватися чинного законодавства.

Коментарі
30 Червня 2018, 02:57
Як на мене-це боротьба з вітряками. І таку діяльність треба заборонити поліції, бо вона деморалізує самих поліціянтів, тобто формує погані людські якості в них (здатність до обману, окозамилювання, підміни понять тощо).
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024