Щоб отримати додаткове фінансування на школи, в районі створили освітній округ

27 Квітня 2016, 16:04
2614 Джерело: pedpresa.com.ua

Депутати районної ради прийняли рішення про створення в районі освітнього округу.

Входитимуть до нього чотири загальноосвітніх школи району: І-ІІІ ступенів села Пнівне, І-ІІ ступенів села Соснівка та І ступенів сіл Волиця і Фаринки. При чому Пнівненська школа І-ІІІ ступненів вважатиметься опорною. Взагалі основною вимогою до створення таких освітніх округів є обов’язкова наявність шкіл і перших, і других, і третіх ступенів. Кількість дітей в опорній школі повинна становити не менше 360 осіб.

Як повідомив начальник відділу освіти райдержадміністрації Віктор Пась, створивши такий освітній округ, в районі сподіваються на отримання додаткових коштів.

– Відповідно до постанови Кабінету Міністрів від 20.01.2016 р. на Волинську область передбачено фінансування цих освітніх округів в розмірі 11,5 мільйона гривень. Поки що взяти участь у цьому проекті зголосилося три райони: Локачинський, Маневицький і наш Камінь-Каширський. Кошти, які надійдуть на фінансування освітніх округів області будуть розділені між усіма опорними школами округів та підуть на створення профільних кабінетів: фізики, інформатики, біології, хімії... – підмітив Віктор Іванович.

Сьогодні начальник відділу освіти уже подав усі необхідні документи на затвердженя, тож будемо сподіватися, що якась частина коштів дістанеться і нашим школам.

Коментарі
28 Квітня 2016, 04:18
Пась завжди є в авангарді. При регіоналах тримався лідерських позицій на фронті просування ідей Фьодоровіча, і тепер - в авангарді "реформ"... Ще б пак, гроші притягують гроші!
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024