Міська та районна ради просять в Уряду заборонити російським фурам їздити Україною

28 Квітня 2016, 12:20
1422 Джерело: blitz.if.ua

Камінь-каширські депутати міської та районної рад вважають, що неприпустимим є те, «що чинна влада дозволяє російському бізнесу користуватися українською транспортною інфраструктурою.»

Такий висновок напрошується після того, як вони підтримали Звернення винесене фракцією ВО  «Свобода» з вимогою заборонити транзит російських фур українською територією та скасувати рішення про відновлення такого транзиту з 25 лютого 2016 року.  На чергових сесіях міської та районної ради депутати ухвалили рішення направити це звернення прем’єр-міністру України.

Член фракції районної ради ВО «Свобода» Богдан Козік звернув увагу депутатів:

Я особисто був у Доманово. Бачив як все відбувається. По суті там оформлена навіть вже процедура: російска фура виїжджає з митного переходу і одразу заїжджає у так званий відстійник. Там є пункт Ощадбанку, де вони платять по договору за супровід кожної фури. 5-6 фур назбирується, може й більше, приїжджає патрульна поліція Української поліції – і караван у супроводі поїхав. Але що цікаво, коли фіксували номери тих фур за добу  деякі російські фури, котрі перетинають кордон України, вже протягом доби повертаються назад. Що вони там возять, ніхто не знає...

У звернені ж йдеться зокрема про те, що в умовах російської агресії та окупації частини української території є неприпустимим загравання з Російською Федерацією. Однак тоді, коли Росія продовжує військову агресію проти України, вбиває українських військових та переслідує мирних громадян, влада дозволяє агресору заробляти на українській економіці.

«Перемогти ворога можливо лише дієвими засобами, нанесенням йому максимального рівня втрат, зокрема в економічній площині. Припинення транзиту транспорту – один із таких засобів, який послідовно та системно підриватиме російську економіку. Водночас кожна пропущена українськими дорогами російська фура – це фактично новий снаряд в українських бійців», говориться в зверненні.

Водночас у підтриманому документі звертається увага і на те, що «пропозиція міністра інфраструктури Андрія Пивоварського керманичу МВС Арсену Авакову забезпечити супровід Нацгвардії та інших структур МВС для безперешкодного проходження російських фур нашою територією є абсолютно неприйнятною.»

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром