Депутати районної ради просять змусити Росію звільнити Савченко

28 Квітня 2016, 10:30
1225 Джерело: expres.ua

Депутати райради долучилися до Всеукраїнської хвилі на підтримку української льотчиці, офіцера, яка самовіддано захищала рідну землю від зазіхань ворога, Надії Савченко.

Камінь-Каширська районна рада звернулася до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України,  громадськості та міжнародної спільноти. Наші депутати просять задіяти усі можливі політичні та дипломатичні канали для якнайшвидшого і негайного звільнення Надії Савченко та всіх українських заручників, незаконно ув'язнених в Російській Федерації.

На останній сесії обранці районної ради ухвалили, внесене фракцією ВО «Батьківщина» звернення, направити усім гілкам влади України. Такий крок зробили депутати з метою активізації та консолідації зусиль для того, щоб посилити тиск на Російську Федерацію, змусити її виконати свої міжнародні зобов’язання.

 

ЗВЕРНЕННЯ
депутатів Камінь-Каширської районної ради до Президента України, 
Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, 
громадськості та міжнародної спільноти 
щодо звільнення Надії Савченко та всіх українських заручників, 
незаконно ув'язнених в Російській Федерації

 

      Депутати Камінь-Каширської районної ради, підтримуючи вимоги співвітчизників та світової громадськості, звертаються до вас із проханням задіяти усі можливі політичні та дипломатичні канали для якнайшвидшого і негайного звільнення мужньої української льотчиці, народного депутата України, члена делегації України в Парламентській асамблеї Ради Європи Надії Савченко та всіх українських патріотів, яких протиправно утримують на російській території.

     Ув’язнення українських патріотів – це помста Україні за бажання бути вільною, незалежною та європейською державою. Наш святий обов’язок – зробити все можливе, щоб повернути нашій Батьківщині її героїв живими і неушкодженими.

     Майже два роки в Російській Федерації тривав суд за сфабрикованими доказами над викраденою та ув’язненою українською патріоткою Надією Савченко.

     Уся світова демократична спільнота стала свідком абсурдних дій російської юридичної системи, яка відверто нехтувала основоположними правами і свободами людини, міжнародними законами та правовими зобов’язаннями, передбаченими Мінськими угодами.

     Проте незламна Надія та інші українські заручники не здаються навіть перед обличчям смертельної небезпеки.

     За підсумками ганебного судового процесу українську льотчицю, офіцера, яка самовіддано захищала рідну землю від зазіхань ворога, Надію Савченко засуджено до 22 років ув’язнення. Однак несправедливий і жорстокий вирок – це ще не кінець боротьби, а початок нового етапу битви за свободу і вільне життя незламної української патріотки.

     Сьогодні настає час рішучих дій, а не просто гучних декларацій. Саме тому, депутати Камінь-Каширської районної ради звертаються до представників усіх гілок влади України, громадськості та міжнародної спільноти із закликом об’єднати зусилля для того, щоб посилити тиск на Російську Федерацію, змусити її виконати свої міжнародні зобов’язання та негайно звільнити з полону Надію Савченко і всіх українських заручників, яких незаконно утримують на російській території.

 

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024