У Брониці святкували День села за підтримки «Батьківщини»

09 Липня 2018, 18:25
День села у Брониці 8996
День села у Брониці

На престольне свято активісти Камінь-Каширської районної парторганізації ВО «Батьківщина» влаштували низку цікавих розважальних заходів для тутешніх жителів.

«Брониця славиться своїми земляками  – справжніми патріотами рідного краю. Вони бережуть традиції, збирають по крупинці  факти минулого, щоб нащадки знали, вивчали і пам’ятали нашу історію. Такі люди варті того, щоб їх гідно вшанували», – переконаний депутат Камінь-Каширської районної ради (фракція «Батьківщина») Федір Шумік, який спільно з головою Камінь-Каширського районного партосередку ВО «Батьківщина» Романом Завадовичем стали спонсорами сільського свята.

Місцева громада гордиться місцевими жителями, серед яких почесний краєзнавець України, фольклористка, етнограф Олександра Кондратович. Багато років вона присвятила дослідженню фольклорно-етнографічної спадщини Волинського Полісся, описала народні традиції і звичаї, побут поліщуків.

Власний музей старожитностей самотужки створив Олександр Нікітчук. Значний внесок  у розвиток освіти зробив Володимир Шафарчук, який упродовж 30 років директорував у місцевій школі. Заслужили повагу односельчан ветерани праці  Валентина Чижук та Олександра Федчик, які вже перебувають на заслуженому відпочинку. Усіх їх на святкуванні Дні села відзначено цінними подарунками.

Добру славу Брониці примножує молодь. За успіхи в навчанні, зокрема за призові місця на чотирьох олімпіадах, нагороду отримала Олеся Булавчик. А подяку та м’яч передали місцевій волейбольній команді, яка виборола першість на районних змаганнях. Загалом під час свята подарунками нагородили десятьох відомих жителів Брониці, а громаді церкви Різдва Івана Хрестителя вручили сертифікат на придбання будівельних матеріалів.

Щиро привітала односельчан голова місцевої первинки «Батьківщини» Лариса Демидюк. Насиченою і цікавою була розважальна програма. Українські народні пісні виконала Олена Комар із своїми доньками. Потішили глядачів «Цуманські бабки». Для дітей активісти районного осередку «Батьківщини молодої» влаштували майстер-клас із твістінгу, патріотичний боді-арт, ігри та розваги, працювали аніматори та діджей.

Під кінець свята всі бажаючі могли посмакувати 19-кілограмовим тортом.





 

Коментарі
09 Липня 2018, 21:47
З цього сайту: &quot;Кримне: відзначили престольне свято<br/>15:05 08.07.2018<br/> 935<br/>Православні жителі села Кримне 7 липня, в день Різдва святого Пророка і Предтечі Господнього Іоанна Хрестителя, урочисто відзначали світле престольне свято свого древнього храму.&quot;
10 Липня 2018, 02:14
Юля Тимошенко за відродження села.
10 Липня 2018, 14:23
Який президент або претендент був проти але який прийшов той починав тільки власні амбіції хіба що Ющенко тому від хвороб небуло часу на все інше.
10 Липня 2018, 18:20
Юлеботи і піарщики хочуть створити враження , що без Юлі і її &quot;Батьківщини&quot; в селі сонце не зійде... <br/>Хай згадають її останнє прем'єрство та її виконану передвиборчу обіцянку - відміну строкової служби ! Як думаєте , кому найвигідніша була ця відміна строкової служби з точки зору нинішньої московсько-української війни??
10 Липня 2018, 18:22
Люди добрі, не вірте ні Юлі - &quot;багіні&quot;, ні її посіпакам, що під чужими нікнеймами вводять вас в блуд на цьому сайті. Бо справжня Шляхта системно і послідовно розтлумачує виборцям про брехню і маніпуляції Юлі, котра вже біля 20 років баламутить народ своїми популістськими гаслами. Ну не може людина, котра у 90-і роки представляла Росію на газовому ринку України, гребла лопатою сотні мільйонів доларів собі в кишеню, раптом стати мамою-Терезою! Сонька - золота ручка, ось її покликання...
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024