Дошкільнятам – безкоштовне харчування

05 Травня 2016, 11:33
1301 Джерело: zmi.ck.ua

З 1 січня 2015 року у «чорнобильському» законодавстві відбулися кардинальні зміни. Передусім із ЗУ «Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» був виключений пункт 1 статті 30. 

Тобто, відмінено безкоштовне харчування в дошкільних навчальних закладах, незалежно від того розташовані ці заклади на забруднених територіях чи ні. Тож ось уже більше року харчування у дитсадках Каменя-Каширського та сіл району відбувається за кошти з місцевих бюджетів та батьківські.

У зв’язку з цим нещодавно любешівські депутати звернулися до Президента України, Кабінету міністрів та Верховної ради, з проханням відновити безкоштовного харчування дошкільнят на територіях радіоактивного забруднення. Відтак це звернення підтримали і наші депутати районної ради.

Обранці просять у своєму зверненні внести зміни до статті 30 Закону України «Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», а саме пункт 1 викласти в наступній редакції:

«1) Безплатне харчування вихованців державних та комунальних дошкільних навчальних закладів, розташованих на територіях радіоактивного забруднення (пункти 2, 3, 4 статті 2 цього Закону), а також дітей, евакуйованих із зони відчуження, дітей, які є інвалідами внаслідок чорнобильської катастрофи, і тих, які проживали у зоні безумовного (обов’язкового) відселення з моменту аварії до прийняття постанови про відселення. Дітям, які не харчуються в зазначених навчальних закладах, а також за всі дні, коли вони не відвідували ці заклади, до вступу їх до школи (не старше 8 років) виплачується грошова компенсація у порядку, що визначається кабінетом Міністрів України;»

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром