Команда району зайняла друге місце у чемпіонаті Волині зі спортивного орієнтування

06 Травня 2016, 17:28
3742

21-23 квітня у нашому районі відбувся відкритий Чемпіонат Волині зі спортивного орієнтування серед учнівської молоді, організований обласним Центром туризму, спорту та екскурсій, відділом освіти Камінь-Каширської райдержадміністрації та районною станцією юних туристів, -- публікує сайт районної газети «Полісся» інформацію Оксани ПАСЬ, методиста СЮТур.

У змаганнях взяли участь близько 250 кращих спортсменів-орієнтувальників - збірних команд школярів із 17 міст і районів області, а також 2 команди з міст Рівне та Дубно. До складу команди Камінь-Каширського району ввійшли юні орієнтувальники з сіл Раків Ліс (тренер Карпік С.М.), Бузаки (тренер Пташник В.Й.), Теклине та міста Каменя-Каширського (тренер Нивчик В.М.).


На урочистому відкритті спортсменів та тренерів привітали голова райдержадміністрації Валерій Дунайчук, керуючий справами районної ради Валерій Хитрик, начальник відділу освіти РДА Віктор Пась, директор обласного Центру туризму, спорту та екскурсій Леонід Толстіхін. У своїх виступах представники влади району зазначили, що орієнтування і туризм мають велике значення у вихованні молоді, це ефективний засіб всебічного розвитку, який формує здоровий спосіб життя.

Пісенне вітання учасникам змагань подарувала юна зірочка Ангеліна Деркач.


Відразу після урочистостей спортсмени розпочали 3-денну боротьбу за першість в особисто-командних змаганнях у 4 вікових групах. Цікаві та насичені дистанції, сплановані організаторами змагань, вимагали від учасників проявити всі свої вміння та навички з орієнтування на місцевості, набуті під час занять та тренувань у туристсько-спортивних гуртках.


У перший день спортсмени змагались на спринтерських дистанціях території місцевого парку та навчально-виховного комплексу №2. Хоча дистанції і були короткими, проте велика кількість контрольних пунктів – від 10 до 17 створювали певну складність для учасників. Довгі дистанції другого дня - від 3 км в молодших групах та 6 км в старших проходили у лісовому масиві урочища Боровичок на околиці села Бузаки. На третій день змагань поблизу урочища Озюрко спортсмени показували свої вміння орієнтуватись у двохетапній естафеті.


Впродовж всіх днів трійка команд-лідерів була незмінною. Тож у загальному заліку переможцем  чемпіонату зі спортивного орієнтування стала команда міста Луцьк, друге місце вибороли спортсмени Камінь-Каширського району і третє місце здобули юні орієнтувальники Старовижівського району. Переможці та призери змагань в особистому заліку були нагороджені дипломами Волинського обласного центру туризму, спорту та екскурсій і медалями, а команди – переможці в загальному заліку отримали грамоти управління освіти, науки та молоді Волинської облдержадміністрації і кубки.


 

Читайте також:  «Змагатимуться юні орієнтувальники»

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром