У Камінь-Каширському лісгоспі за оновленим ландшафтом доглядають з «розумною» системою поливу

15 Липня 2018, 09:48
6991

Довкола адмінбудівлі ДП «Камінь-Каширське ЛГ» лісівники провели озеленення. Вони втілити у життя досить цікавий ландшафтний проект – територія стала улюбленою фотозоною всього району.

Тепер тут проводять фотосесії не лише туристи та молоді пари у день весілля ­– зелений проект лісівників демонструють як приклад  усім приїжджим делегаціям, - повідомляють у прес-службі волинських лісівників.

1

1

 

Ініціативу провести озеленення висловив начальник Волинського ОУЛМГ Олександр Кватирко. Зазначивши, що лісівники мають показати у районах приклад, як створити природну красу своїми силами. Місцеві лісівники ініціативу підтримали і підійшли до справи відповідально.

На території у 0,6 га спочатку розрівняли грунт, зробили газон, створили проект посадки насаджень. В основному тут тепер ростуть самшит, туя, козацький ялівець, клен гостролистий кулястої форми, голуба ялинка.

Родзинкою ландшафтного проекту став самшит, висаджений у формі Тризуба, вільні зони якого засипані дрібною галькою у патріотичних тонах.  

 

3

 

Щоб усе це утримувати в належному стані, було запроектовано і зроблено крапельний полив. Цікаво, що крім крапельного, тут створено також регульований дощовий полив. Завдяки датчику дощу через комп’ютерну систему регулюється подача води – двічі на день полив вмикається автоматично. Зпрограмовано так, що коли йде дощ, полив не відбувається, щоб не було перенасичення вологою.

Саджанці в основному лісівники купували у державному підприємстві «Волинський лісовий селекційно-насінневий центр», що в Гаразджі Луцького р-ну. А самшит привезли із базисного розсадника, що діє при ДП «Ратнівське ЛМГ».

Поряд лісівники зробили і встановили інформаційні стенди. Тпер кожен, хто відвідує лісгосп, може ознайомитися з паспортом підприємства, побачити, якими працівниками тут найбільше пишаються та хто свого часу очолював підприємство.

У планах лісівників – провести озеленення прилеглих територій усіх лісництв. Тож найближчим часом вони хочуть здивувати камінь-каширців ландшафтними проектами біля адмінбудівель Пнівненського та Карпилівського лісництв, де нині триває ремонт контори та проводиться благоустрій територій.

1

2

 

 

 

Коментарі
15 Липня 2018, 14:04
Так званийй К-Каширський держлісгосп за усю свою діяльність, що він тут натворив винен місту Камінь-Каширський подібний ландшафт по усьому місту. Принаймі ще років п"ятнадцять тому мігби закласти в розсадники зелені насадження, про те й тепер ще не пізно якщо Ми бажаємо бачити місто квітучим та Камінь-Каширський Держлісгоп як одну з перлин в оправі Камінь-Каширська
15 Липня 2018, 16:32
А дуб, горіх, калина, черемха? Алея перед лісгоспом не представляє місцевого колориту, якась занадто штучна...
15 Липня 2018, 17:41
Вода для поливу з міського водогону?
15 Липня 2018, 20:15
Подібні краєвиди можна побачити за гранітним забором біля південого, в маєтку директора Кузьмича, і полив там є і декоративні дерева і підсвітка і відеоспостереження, а чи не один і той же підрядчик виконував роботи - а цікаво скільки це в гривнях влетіло лісгоспу ця краса
15 Липня 2018, 22:01
А панно з оленем та качками зварника Солов'я з 1980 року прикрашає фасад.
16 Липня 2018, 11:55
Фінанси чималеньки потрачені на озелененя і полив/сума тримається в секреті в главбухга під замком/,а наряд закривався лісгоспом на виконані роботи, що в Кузьмича в маєтку,що біля контори по Ковельський
16 Липня 2018, 15:00
Державне підприємство "Камінь-Каширське лісове господарство" є основним джерелом наповнення бюджету району та джерелом доходів більше сотні сімей. Можна продовжувати і далі про плюси, однак хто хоче облити брудом діяльність підприємства, той слухати не буде. Але якби там не було, підприємство працює, і працює досить ефективно в такий нелегкий та нестабільний час, коли галузь абсолютно не отримує підтримку з боку держави. Так, очевидно, витрачені немалі кошти на озеленення, і я вважаю це правильним рішенням - адже це естетично і прикрашає не лише територію лісгоспу, але й наше місто в цілому.
16 Липня 2018, 20:57
Олігархи чи злодії???
17 Липня 2018, 01:21
Краще цигани.
17 Липня 2018, 02:55
Як би там не було, але ці хлопи у Львові або в Києві 5 років дурня валяли за батьківські гроші (може, хто й вчився по-справжньому, бо лісова наука сама по собі цікава). Отримали дипломи, якимись шляхами, хто праведними, а хто неправедними піднялись по соціальній драбині. Нині вони в системі і всякі епітети на кшалт написів на стінах совкових козетів їм до лампочки. Це для 17:57 та інших емоційних критикантів.
17 Липня 2018, 10:54
ЗЛОДІЇ В ЗАКОНІ. Тільки шкода знищених доріг району їхніми лісовозами та фурами з палєтом, знищених лісів. Їм у віки не буде прощення. Преса мовчить, люди мовчать...
17 Липня 2018, 11:32
Це дійсно, злодіі то злодіі, поотримували дипломи, навчили розрізняти де хвойні і листяні види дерев, Бусько підучив гендлювати,хлопи покупляли лісовози,запустили своі пілорами ,і совміщають державну роботу з приватним бізнесом- А ще силові структури прихватили /Чиху хатину з каліброваного бруса в Ковелі / ,отак і стають олігархами
17 Липня 2018, 13:07
Що не зрозумілого, ліси радянська влада повідбирала у дядьків, частину передала в колгоспи, потім міжгосподарський та державні лісгоспи. Поки не буде приватного власника тут буськи та кузьмичі під кришею колісників з лісу зроблять пустелю. Ці люди мають бути вдячні Леніну, за проведену його послідовникам націоналізацію майна. Якщо вони мають совість, то повинні скинуться йому на пам'ятник.<br/> Десь є цифри по роках про кількість деревини у загальному по району, та у розрізі по лісгоспах, по видах деревини за кожен рік. Хотілося б побачити чи в плюсах чи в мінусах район по сировині, бо хвалитися показниками одне а реальний стан речей інше. І якщо це така велика 'бюджетоутворююча&quot;галузь для району то може хай головних спеціалістів обирає громада, а то теперішні мають відношення до лісу як кріль до капусти, готові здерти і край.
17 Липня 2018, 13:44
&quot;Ініціативу провести озеленення висловив начальник Волинського ОУЛМГ Олександр Кватирко. Зазначивши, що лісівники мають показати у районах приклад, як створити природну красу своїми силами. &quot; - ага, цей &quot;начальнік&quot; з кримінальним минулим дав &quot;правільну&quot; ініціативу )) Тільки природну красу ці &quot;творці&quot; якраз знищують на палети і тирсу ..
17 Липня 2018, 14:03
З грязі в князі--це більше підходить нинішнім золотим хлопчикам, Круглі двійошники в минулому, крім як щось вкрасти нічого не вміли і нинішня влада на повну дала ним можливість свій талант розкрити і підтримує і зхвалює злодійство і хабарництво, бо з такими і самі накопичують мільйоні капітали
17 Липня 2018, 14:55
У їхній структурі є така структурна одиниця як лісооблаштування (лесоустройство по-російському). Вона раз у 8-10 років років і робить переоблік лісових насаджень лісгоспу. Результат їх роботи кіпа документів про стан лісу, серед них і ті, в яких вказано скільки і де лісу можна звалити.
17 Липня 2018, 15:08
Потрібно було тягнутися до знань, поступити на лісогосподарський факультет до Львова або Києва (ніби ще й при Харківському сільськогосподарському є лісогосподарський), провести 5 молодих років у Львові, чи в столиці, а потім потрапити в лісове господарство, а там вже по-світогляду та рівню розвитку щасливо допрацювати до пенсії, вдихаючи терпени соснових борів.
17 Липня 2018, 21:26
Хіба там є знання в когось, головне, щоб ненажерливий був. Самі вчилися за рахунок держлісгоспу і дітей так само вчать. На зарплату при непрацюючій дружині так розкошувати не будеш, як Кузьмич. Позорніки, ліс не ваш, а громади. Тільки громади дурні, що мовчать.
17 Липня 2018, 21:29
ЛІСНАШ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
17 Липня 2018, 22:16
Після закінчення школи поріг входження у світ управлінців дуже низький, варто лише чуть-чуть прикластися. Однак з кожним пропущеним роком він піднімається та вже після тридцяти його здолати практично неможливо (аналогія як 50 -річному женитися на 25-річній). Тому все потрібно робити вчасно.
18 Липня 2018, 01:30
І шо мовчимо, громадо! Зупиніть бандитів лісових! Де громадська ініціатива???
18 Липня 2018, 11:57
Виходь перший, тоді і люди потягнуться. А то всі готові лише на дивані п-ти.
18 Липня 2018, 12:43
воровской общак, а влада така яку ти заслуговуєш
18 Липня 2018, 14:07
Де влада району -не має. Де поліція - не має. Це до Чиха питання, чому ліс прокакав за подачки.
20 Липня 2018, 02:05
А де коменти мої???
20 Липня 2018, 02:56
тут це звичайна практика ))<br/>Цензура називається)))<br/>Совдепія в головах..
20 Липня 2018, 20:36
Ліснича школа-такого поняття не існує. Є поняття шкілка-це в якійсь мірі аналог, як ми в кінці зими розсаду помідорів вирощуємо. Там поняття сіянці-саджанці ключові, а біля них не Грицай спину гне, а бідна сільська жінка за копійки.
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024