Підцир'я: відзначили річницю відкриття храму

19 Липня 2018, 14:37
6568 Джерело: kam-blag.church.ua

Вчора, 18 липня, прихожани Свято-Петропавлівського храму села Підцир'я відзначили 12-ту річницю з дня його відкриття.

Про це повідомляє Камінь-Каширське благочиння.

18 липня 2006 року блаженної пам’яті спочилим Високопреосвященнішим Ніфонтом митрополитом Волинським і Луцьким був освячений храм Святих апостолів Петра і Павла села Підцир’я.

Кожного року в цей день тут відбувається святкове богослужіння, за котрим парафіяни дякують Богу за чергову річницю народження їхньої святині та вітають свого настоятеля протоієрея Сергія з Днем Ангела.

Преподобний Сергій Радонезький зібрав біля Свого образу, де вмонтований дерев’яний хрест із часточкою Його святих мощів, не тільки жителів Підцир’я, але й гостей, а також близьких для настоятеля священиків, які прибули, щоби розділити молитовну радість свята.

 





 

 

 

Коментарі
20 Липня 2018, 02:48
" вмонтований дерев’яний хрест із часточкою Його святих мощів": як би так, то це була б подія надзвичайного значення. В Камінь-Каширську перебувають мощі самого Сергія Радонежського але про те можливо все, недаром настоятеля цього храму звуть Сергієм.
20 Липня 2018, 13:49
Це інша категорія понять. Архімед увійшов в історію словами до тодішнього мотороли-гіві: "Тільки не чіпайте моїх креслень" (ідеальна субстанція), а Сергій Радонежський-матеріальною субстанцією, яка колись була основою ідеальної субстанції.
20 Липня 2018, 17:53
"Це інша категорія понять.": про будь-які категоріії понять можна розповісти словами. Якщо сьогодні Нам говорять про те, що в К-Каширську присутні мощі Сергія Радонежського руського сподвижника то після "А" треба сказати й "__", оскільки мощі просто так не носяться, а тим більше тим яким вже близько сімсот років. Тому якщо ти говориш таке то слід й відповідати за свої слова, а саме де ти взяв ці мощі що нам розказуєш про те, що ти МАЄШ ЇХ.
20 Липня 2018, 20:31
Ієрархію церковну очолює Гундяєв, а він на Росії, звідтіля і мощі.
21 Липня 2018, 00:08
Каменю, ви знову вживаєте слово "руський" невпопад: "московський церковний і політичний діяч, засновник й ігумен Троїце-Сергієвої Лаври, чудотворець" ( цитата з Вікі про Сергія Радонежського).
25 Липня 2018, 17:41
"руського сподвижника": то де тут невпопад? На ФБ я питав Сергія Михалюка яке його відношення до Сергія Радонежського. Рахує він його "руським" чи він рахує його Московським. Отримав ствердну відповідь про те, що на його думку Сергій Радонежський є "руським сподвижником".
25 Липня 2018, 20:51
Може краще було б пошукати відповідь самому. У першому коментарі ви відверто сумніваєтеся, що у хресті є часточка мощів преподобного Сергія Радонежського і тут же питаєте батюшку УПЦ (МП) Сергія Михалюка як арбітра. Було спитати о.Володимира з УПЦ КП))). Москвачі також канонізували преподобним і московського князя Дмитрія Донського, який розбив війська Мамая на Куликовому полі. Правда радянські історики та археологи Куликове поле знайшли, але чомусь слідів грандіозної битви не виявили(ні зброї, ні збруї, ні залишків людських, ні кінських скелетів,). За легендою преподобний Сергій благословив московського князя Дмитрія Донського і його військо на битву із Мамаєм, ніби у 1380 р., але перед тим, митрополит Київський, Литовський і всієї Русі Кипріан відлучив Дмитрія у 1378 р. у від церкви. І аж 1988 році РПЦ канонізувала Дмитрія преподобним. За посередництвом Сергія Радонежського було засновано 37 монастирів, а тепер хай Камінь подивиться географію цих монастирів і для себе зробить висновок чи він руський чи московський сподвижник.
26 Липня 2018, 03:47
Цікава була ще колись "битва" на річці П'яній (джерело Вильям Похлёбкин История водки).
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024