Дві камінь-каширських сільради можуть об'єднатися із ковельськими

19 Липня 2018, 16:13
7353

На межі Ковельського та Камінь-Каширського районів Тойкутська сільська рада – «біла пляма» на децентралізаційній карті Волині – може об’єднати довкола себе сусідів та сформувати Тойкутську ОТГ.

Такої громади наразі немає у Перспективному плані розвитку територій області, але зволікання зі створенням Сошичненської ОТГ у Камінь-Каширському районі, укріпили шанси Тойкута, як центру майбутньої громади. На сьогодні свою згоду на спільне господарювання тойкутці отримали від Карасинської сільради, що на Камінь-Каширщині та Доротищенської, що на Ковельщині, – повідомляє Волинське регіональне відділення Асоціації міст України.

Щоб обговорити перспективи створення майбутньої ОТГ, до Тойкута голова сільради Віталій Грицюк на виїзну консультацію запросив, як жартують між собою волинські самоврядці, «децентралізаційну тяжку артилерію» – Валентина Малиновського та Василя Грома, консультантів Офісу реформ. Нагадаємо, що Офіс реформ діє при Волинському регіональному відділенні Асоціації міст України в межах проекту «ПУЛЬС», який втілює АМУ за підтримки USAID.

До розмови окрім місцевих жителів приєдналися Андрій Броїло, голова Ковельської райради, голови Карасинської та Доротищенської сільрад – Марина Мартинюк і Ніна Лукашик, Ростислав Шиманський голова Сереховичівської сільської ОТГ, що у Старовижівському районі. 

На жаль, не приїхав Валерій Сухацький, голова  Стобихівської сільради, що у Камінь-Каширському районі. До речі, саме у його сільраді склалася патова ситуація, яка гальмує створення і Сошичненської, і Тойкутської ОТГ. Річ у тім, що жителі Радошинки схиляються до Сошична, у Стобихівці – до Тойкута, а депутати вичікують. Тим часом у заручниках опинилася Карасинська сільрада, бо, на жаль, немає спільної межі з Тойкутом. Тож, панові Сухацькому та стобихівським депутатам, як ні кому, було б корисно послухати про реформу від людей, які добре на ній розуміються. 

У своєму виступі Валентин Малиновський, консультант з правових питань, розповів присутнім про переваги децентралізації, необхідність і значущість реформи для України, про процедуру формування ОТГ, відповідно до закону і методики, адже «закладається фундамент нового життя країни на десятиліття». Він також наголосив на незалежності та впливовості Асоціації міст України, яка діє в державі 25 років, адже «без візи її керівника жодну постанову не приймає Кабмін і жоден проект закону не потрапляє у Верховну Раду».

«Ми допомагаємо людям ухвалити правильне рішення, даючи поради виходячи з інтересів громади, що базуються на фінансових можливостях, географічних та історичних особливостях територій та логістиці, – наголосив він. – Вивчивши вашу ситуацію, можу з впевненістю сказати, що Тойкутська ОТГ, яка об’єднає в собі Тойкутську, Карасинську, Доротищенську і Стобихівську сільради має всі шанси бути. Втім, якнайшвидше треба переконати стобихівчан, щоб встигнути створити громаду у 2019 році, а з 2020-го почати жити по-новому. Річ у тім, що чимало часу знадобиться на внесення вас до Перспективного плану, бо нині ви «біла пляма», та проходження процедури створення ОТГ, але дорогу осилить той, хто іде». 

 



 

Перспективним у фінансовому плані вважає створення Тойкутської ОТГ у вищезгаданому форматі і Василь Гром, консультант з бюджетних питань, який показав присутнім презентацію, яка підтверджує, що цій громаді вистачатиме грошей на життя і розвиток. 

«Фінансову основу майбутньої ОТГ формуватимуть Тойкут і Карасин, які на сьогодні мають найбільше власних доходів. Щодо ПДФО, то кращої як у вищезгаданому форматі ситуації по доходах із фізосіб, в цьому куті немає, – зауважив Гром. – Ви маєте досить серйозну фінансову базу для формування власних доходів. Окрім того з 2019-го лісові землі оподатковуватимуть, тобто лісгоспи повинні будуть кожній сільраді затверджувати ставку оподаткування згідно з Податковим кодексом, що змінюватиме ситуацію як з доходами, так і з взаємовідносинами місцевих органів влади з такими великими землевласниками. Також змінюється оподаткування земель фермерських господарств, хоч і багато на тому місцеві бюджети не зароблять, але й не втратять». 

Підтримує створення Тойкутської ОТГ і Андрій Броїло, голова Ковельської райради, який вважає, що децентралізаційні процеси в Україні незворотні. Порадив сусідам не зволікати і голова Сереховичівської ОТГ Ростислав Шиманський. Він зауважив, що попри те, що деякі обласні чиновники не давали їхній ОТГ жодних шансів на життя і розвиток, вони доводять протилежне, а нещодавно Уряд прийняв рішення про визнання їхньої громади спроможною. 

Тож після зустрічі тойкутівці ще більше пересвідчилися у правильності свого рішенні й вирішили з новими силами взятися за створення Тойкутської сільської ОТГ. 

 







 

 

Коментарі
19 Липня 2018, 20:11
Щось немає коментарів Юрія Каденчука-Каміня.<br/>І цікаво, родять чи ні?
20 Липня 2018, 00:14
Конкуренція громадських організацій доходить епогею. На Камінь-Каширщині котра ще не увійшла навіть в екватор децентралізаційних потуг громадські організації інколи намагаються вже переступати поріг закону оскільки нещодавно опікуючись власним інтересами в обхід закону не так як пропонували Полицівській сільській раді прийняти рішення про входження села до Гуто Боровенської ОТГ яка навіть не закріплена центром Кабінетом Міністрів України. Про те якщо краяни і дальше будуть ігнорувати децентралізаційні процеси не факт що Сошичне завтра чи післязавтра увійде до Тойкотської ОТГ, оскільки ніхто не дає гарантії про прозорий процес у цьому випадку. Тому шановні пора братися за роботу інакше підете з торбами і Ви вже ніколи не приїдете до Камінь-Каширська святкувати День незалежності України та інші державні свята.
20 Липня 2018, 00:16
&quot;На зустрічах були присутні представники Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування, а також керівництво Прилісненської ОТГ.&quot;: Робляться інформаційні вкиди про децентралізаційний день для того щоб показати іншим що процес &quot;пішов&quot; та разом із тим переконати посадових осіб ОДА щоб прийняти рішення про Тойкутську ОТГ. Буквально майже вчора було рішення ОДА про те, щоб Тойкут увійшов до Сошичненської ОТГ, а тепер очевидно через де-яку проплату робляться висновки про Тойкутську ОТГ. Децентралізація на Волині зайшла в глухий кут оскільки почалися варитися великі гроші й тому довір&quot;я до деяких громадських організацій падає. Потім якщо згадати недавні події з Полицями на сесії якої відповідальними особами громадської організації було заявлено буквально з погрозами, якщо Полиці не приймуть рішення то вони змусять ОДА прийняти рішення не на користь Полиць. Децентралізація прийшла в глухий кут або питаннями децентралізації почали займатися нечесні люди яким головне зрушити проблему на свою користь, прості громадяни не розуміють. Якщо децентралізація піде такими кроками то сам сенс децентралізаційних кроків буде суспільною думкою відкориговано не на користь останньої. Тому у принципі Прилісненська ОТГ формується за принципом кластеру Волиньторфу. Очевидно Волинь торф у цьому випадку як і в Тойкуті, Гуті Боровенській в іншому, підприємці зацікавлені у тому щоб ці громади формувалися у першу чергу через власні амбіції.
20 Липня 2018, 00:19
Буде те на що Ви не надієтеся, а саме те що стане єдина К-Каширська ОТГ, оскільки кілька сіл відійдуть до інших районів як Ви усі &quot;намагаєтеся&quot; робити і Камінь-Каширський змушений буде об&quot;єднуватися на одне ОТГ. Ви ж не бажаєте чекати 19 року наприклад Вам за всяку ціну давай вже. Треба цінувати той факт що з К-Каширським солідарні інші сільскі населеніі пункти й тут нічого не зробиш але такі &quot;конгломерати&quot; як Сошично, Пнівно, розташовані на межах двох районів й у цьому випадку домінанта у різних ситуаціях й не слід їх штофхати до інших політичних утворень з якими К-Каширський в протиріччях майже більше як 20 років, а той більше як ось з Ковелем, вже майже більше п&quot;ятсот. Треба трохи &quot;розуміти&quot; історію розвитку Камінь-Каширська.
20 Липня 2018, 01:40
Ось і прийшла пора платити по векселях, пішли закономірні процеси внаслідок відсутності дієвої влади на районному рівні. Ритуальні походеньки на привітання з нагоди тих чи інших професійних свят, вручення грамот, подяк та інші церемоніальні, а не організаційні та центриські навколо райцентру заходи голів райради та райдержадміністрації далися взнаки. Життя, як кажуть, це супермаркет - бери що хочеш, але не забувай, що на виході каса. Якщо збудуться наміри тойкутчан - лісозаготівельників, якщо у них вистачить &quot;ресурсу&quot;, вважайте, що К-Каширський район у старих адмінмежах починає розлазитися як стара зотліла одежина, котру давно не прали і не провітрювали. І нема на це ради, є речі які потрібно готувати роками і десятиліттями, а тепер кивати на столицю чи волость пізно, обдурили самі себе...
20 Липня 2018, 02:18
Районом та містом керують особи які ні на що нездатні. Вони доживають останні свої дні й тому намагаються у цих політичних реаліях брати що найбільше. Якщо перелічувати усіх поіменно то виходить загалом невдалий жарт. З паном &quot;Хрін&quot; ми нещадно воювали на кшалт розвитку держави але й сьогодні я говорю, що якщо ти не патріот у першу чергу свого двора, міста, району то ти по своїй суті ніхто і звати тебе ніяк. Якщо район розпадеться і йому не вдастя увійти у межі свого Повіту то тут запанує ще більша пустка оскільки я та інші громадяни які прожили чималий шмат життя на цьому місті знаємо напевне. Ми, у межах тих політичних реалій які мали конкурували за свій ресурс, читай гроші, трудові ресурси, податки та інше з Манневичами але більше з Ковелем і подекуди не на нашу користь, оскільки хто має політичний керунок той має гроші, а в нашому випадку вони мали наші гроші. Тому якщо Камінь-Каширський не отримає самостійності у межах Повіту то Нас доїтимуть ще сорок років підряд. Ось найголовніші засади Камінь-Каширців - бути самостійними від зайд на наший пиріг, тому Камінь-Каширцям я сьогодні не заздрю і вони знаходяться просто в небезпеці на наступні сорок років. Не даром за всю історію свого розвитку Камінь воював за свою самостійність. Сьогодні з пливом часу я можу підтвердити історичний розвиток Каменя - він як вчора так і сьогодні мав, має і матиме ті самі завдання бути незалежним разом із своєю державою.
20 Липня 2018, 04:34
Про яку &quot;війну&quot;, пане Камінь,можна вести мову, коли Ви не можете і досі визнати свою помилку щодо збереження назви вулиці &quot;Радянська&quot;??? Невже й досі до Вас не дійшло, що Незалежна Україна будується спочатку в головах людей, що не можна бавитися у гібридне поєднання назв і суті. Це ж те саме, що РПЦ в нашій незалежній державі своєму підрозділу дала назву УПЦ і сказала світові, що ця церква є самостійною і українською. Де ви знайдете у прибалтійських країнах назву вулиці &quot;радянська&quot;, &quot;леніна&quot; чи &quot;сраліна&quot;???? Сус з Дунайчуком також думали, що район вічно отримуватиме фінансування з Києва, а вони обоє не зобов'язані працювати над розвитком місцевого самоврядування, громадяської відповідальності людей, громад, територій! А так не буває, аби перехитрити самих себе - ні на конкретній вулиці, ні у конкретному місті чи окремому районі. Бо результат цих хитрощів вилазить боком! Відсутність позиції, єдності громади - це пустота, яка тут же заповнюється як вакуум. Раб переважно не може стати господарем своєї долі, він лишень мріє про доброго і щедрого господаря, котрий даватиме &quot;миску рису&quot; і фронт роботи, котру можна виконувати абияк, по-рабськи...
20 Липня 2018, 04:39
Пане Камін 40 років-це два покоління людей, а ще в цьому діапазоні завершиться земний шлях значної частини коментаторів. Чому ви берете 40 років?
20 Липня 2018, 05:24
Камінь вдарився у біблейні 40 років Мойсея, якому стидно було з таким народом-євреями заходити в місто, тому й водив їх пустелею по колу...))
20 Липня 2018, 10:53
Може вже варто почати районній владі працювати по питанню створення громад ? Бо вже деяким районним депутатам схоже пообіцяли теплі місця в Ковельському районі і вони вже повним ходом ведуть агітацію за приєднання до Тойкута .
20 Липня 2018, 11:16
Не можуть створити ОТГ в районі!Таким чином сусіди розтягнуть наш район (Сошично,Карасин - до Тойкута;Тобола ,Нові Червища - до Прилісного; інші с/р до Ратнівського р-ну,Любешівського ОТГ і К.К. р-н накрився мідним тазом.На цьому його історія завершиться.А все тому ,що як каже Камінь: &quot;Районом та містом керують особи які ні на що нездатні.&quot; В нас нема лідера,який би був фанатом цієї справи,в цьому і вся проблема.
20 Липня 2018, 13:03
&quot;коли Ви не можете і досі визнати свою помилку щодо збереження назви вулиці &quot;Радянська&quot;&quot;: ось Ви полемізуєте з тим громадянином який направду намагався зберегти для поколінь К-Каширців частину Нашої історії, української демократії, наприклад сторіччя тих чи інших подій буцімто святкували і в тому числі на Волині як ото сторіччя позашкільної освіти не приводячи тих чи інших аргументів. Вулиці перейменували, дали інші назви ну і що в мозгу щось помінялося. Де реформи? Де децентралізація. Тому все оце Ваша одна фігня з приводу чогось там інакшого у сфері гібридності. Я знаю що якщо місто не буде реформовано воно з часом втратить свою актуальність. Сьогодні якщо читати закон який був внесений в парламент місто з його сьогоднішніми реаліями вже можна назвати селище міського типу, а отже попросту селом оскільки місто це багатоповерхівки або принаймі водопровід для будинків садибного типу. Сьогодні Ратно розвивається більшими темпами як Камінь-Каширський тому якщо місто не очолить людина яка розуміється в сучасних тенденціях містобудування та в інших справах то Ви за кілька років перестанете тут писати й згадувати такого собі &quot;Камінь&quot; оскільки Вам буде попросту не цікаво через те, що місто поглинуть інші політичні новоутворення.
20 Липня 2018, 13:41
Водив по-колу, але ж за 40 років вони всі вимерли. Вони, що при поневірянні в пустелі встигали розмножуватися? Серед пісків, без води та їжі? Нереальний сценарій. Від зневоднення вони б усі не за 40 років, а за декілька днів повмирали без будь-якого потомства.
20 Липня 2018, 15:30
&quot;якому стидно було з таким народом-євреями заходити в місто,&quot;: з Вами можливо було б і соромно оскільки Ви боягуз. Ось тов. по Фейсбуку сидить у ставці, м. Москва усі проце знають. В квартирі висить український прапор, пише різні сценарії з історії України, до Ковельської газети, більше українського як в інших подібних українців і не боїться. Ви за три-чотири роки не можете вийти з підпілля оскільки Вас не пускає минуле Ваших батьків і самого себе. Якщо Ви єврей то прийдіть хоч и раз до стели пам&quot;яті й покладіть укет квітів. Є нагода. Звільнення Волині від Фашистів.
20 Липня 2018, 15:44
Каденчуку ти з своє даремно прожите життя нічого корисного не зробив..Інструктор з тебе теж був ніякий.<br/>Соромно за такого як ти
20 Липня 2018, 17:47
&quot;Інструктор з тебе теж був ніякий.<br/>Соромно за такого як ти&quot;: шановний може &quot;інспектор&quot;, а не іструктор це вже інша справа. Інспектор я був ого-го який, але тут справа така про якого інспектора Ви тут можете говорити, інспектор праці, податковий інспектор чи можливо Ви ще у той час під стіл пішком ходили? Якщо так то Вам нічого за мене соромитися оскільки так як я розумію соромитися можете тільки у тому випадку якщо Ми з Вами були пов&quot;язані однією справою про те тут в районі якщо брати до уваги останнього &quot;інспектора&quot; я був один-однісінький.
20 Липня 2018, 18:04
&quot;Інспектор я був ого-го який&quot; Коли сам себе не похвалиш то ніхто не похвалить.
20 Липня 2018, 19:04
Ніякий був інспектор Каденчук , нікчемне керівництво нині як голова рда , так і голова ради. Вся біда в тому що району немає, з нами уже ніхто не рахується . Голови виконують функцію виставкових коників - з кимось зустрівся, поклав квіти, привітав ....
20 Липня 2018, 20:17
Ніж розмовляти про якогось &quot;інспектора&quot; яких в районі вже катма через внутрішню політику Прем&quot;єра Яценюка, Гройсмана краще скажііть свою думку про децентралізацію, місто та район який завтра чи післязавтра приєднають до Ковеля й усі важелі по податках, землі, МВС, прокуратура та того самого інспектора праці буде у Ковелі. Й знову Вас будуть товкти мордою у ступі оскільки Ви у свій час не змогли організуватися по-між собою або заставити місто піти на децентралізаційні кроки. Землю для церкви прийшло сто чоловік, а за власне майбутнє в земному - сорок років майбутніх Ваших років ніхто не прийде ніхто слова не скаже. Тільки &quot;бідний&quot; &quot;Камінь&quot; тут б&quot;ється в осокору причитаючи.
20 Липня 2018, 20:28
Насідають на Каменя з усіх боків, прямо в облогу взяли. Але Камінь міцний горішок, відстоює своє я. Це не Коля Рудьковський, що на возику втікав та не Насіров, що в коц закутався зі страху.
21 Липня 2018, 02:53
Ви вже вкотре впродовж кількох років бідкаєтесь над прізвищем і родиною конкретного коментатора. Тулите до нього різні прізвища на кшалт Колба, вчені звання, посади та, втрачаючи контроль над собою, приписуєте мені якісь обіцянки столичного рівня. Що я можу з цього приводу сказати, Ви переходите на особистості ігноруючи суть справи і розмови. Хтось з видатних людей казав:&quot;Великі люди обговорюють ідеї, звичайні люди обговорюють події, а дрібні люди обговорюють людей&quot;. Мені нічого стидатися себе, своєї великої та відомої родини у Камені, яка за всіх часів з покоління в покоління давала і дає собі раду. Я про це не раз писав, наводив аж надто конкретні факти, випадки тощо! Sapienti sat - кажуть в таких випадках. Я хочу добра своєму краю, місту і в міру свого розуміння, досвіду та аналізу подій користуюся можливістю анонімного коментування життя міста і району, не опускаючись до особистостей, їх прав та свобод. Якщо я критикую публічних людей, керівників району, то, переважно, ніколи не торкаюся їх приватного життя, навіть часто підкреслюю у цілому їх позитивні людські якості. Але у владу насильно ніхто нікого не тягне, люди мають право, навіть зобов'язані контролювати владу, оскільки чиновники самі обрали для себе таку долю. От коли я матиму наміри вскочити на якусь політичну &quot;фіру&quot;, аби на ній зі скрипом доїхати до корита, так як Ви планували з УКРОПом, то тоді також буду вимушений за Вашим прикладом, назватися на радість пліткарям та дрібним людям, бо кісточки вмити ми вміємо здавна. Прикро те, що роблячи помилку за помилкою в політичному сенсі, Ви не бачите цього навіть з плином часу, мало того, у Вас не зникає бажання втручатися у політичні процеси, блукаючи поміж &quot;трьома соснами&quot;. Однак це Ваше право, більше того, чимало земляків також сподіваються зберегти &quot;краще&quot; з минулого/своїх молодих літ і здобути &quot;журавля&quot; в небі майбутнього. А так не буває, в одного з стоматологів на дверях кабінету було написано: &quot;Природа дарує людині зуби два рази безплатно, за всі інші - потрібно платити!&quot;. А Ви, зі своєю логікою, вважаєте, що можна зберегти радянський соціалізм і водночас збудувати розвинуте європейське суспільство. На жаль, не Ви один так мислите, навіть нік Ваш, я вже колись про це писав, &quot;собирательньІй&quot;, каменів і камінців серед нас багато, тому так і живемо...
21 Липня 2018, 16:27
&quot;Я хочу добра своєму краю, місту&quot;: анонімно коментувати чого доброго багато хто уміє але конкретних справ? Потім чому Ви вирішили що я з Укропом щось там планував? Квиток показати ВАм чи що, тієї політичної партії яку Ви мені приписали? Зарассс. Мені цікаві усі громадяни які так чи інакше щось роблять для цього міста та району зокрема але якщо у Них свої особисті, амбіційніі плани то чому я маю на Їх впливати? Потім так як Ви говорите про:&quot; , що можна зберегти радянський соціалізм і водночас збудувати розвинуте європейське суспільство.&quot; то на жаль Ви вторите тих самих комуністичних, соціалістичних чи як їх назвати зайд які планували комунстичне майутнє. Так і Ви хочете стрибком досягти своїх упереджених планів. Це схоже на вчителя який навчає допустим але ніколи так і не досягає або не може взяти ступінь, планку свого учня на 200 балів ЗНО.))))) Не можна і не досягнете але якщо бажаєте то принаймі треба з відкритим забралом. Про яке розвинуте європейське суспільство ви говорите тут якщо поля наші заростають, вже навіть не можуть &quot;побілити&quot; того що понастроїли Ви ж учили Маркса чи Леніна які говорили у свій час битие определяет сознание. Чи не так? Ви були хоч раз у Польщі? ВАм не зі мною треба тут полемізуваати на кшалт назви моєї вулиці, а з мером який усе поперейменував але залишився на тих самих позиціях і який відкидає місто на сорок років назад від розвитку інших подібних місць., якщо Ви чи Вас знають у місті. Принаймі я пробую, а Ви зі своєю моралью залишаєтеся на місці.
21 Липня 2018, 17:04
Блін, пів дня чекав відповіді та таки дочекався. Наразі бачимо два різних світогляди між якими прірва, а прірву, як колись говорив дослідник техніки П. Енгельмаеєр, може лише Пегас перескочити. Залишається лише узгодити дії двох Пегасів, але таке неможливо.
21 Липня 2018, 20:37
Два Пегаси, особливо коли один з них за словами поета, кінь, а інший - трепетна лань чи сарна, дісно запрягти до однієї фіри неможливо! Не будемо уточняти хто кому &quot;лань&quot;, однак одна з тяглових сил завжди стоїть у стійлі, часто теплому, затишному, з повним коритом їжі, свіжим сіном та з доступом до чистої прогрітої джерельної водиці. Все добре, здавалося б чого ще хотіти, тре молитися на доброго господаря, слухатися його команди, орати, волочити, перевозити збіжжя, бульбу та колоди з лісу ночами і не гніватися на пекучий батіг час від часу на натруджений та спітнілий круп. Інша справа лань, вона сама мусить шукати соковиту траву у полі чи на луках, щоразу думати де безпечно і затишно заночувати, аби різного роду &quot;вовки, шакали, суслики&quot; та інші живі істоти не порушили її тривожний сон, аби у дощ і в стужу вижити у цьому складному і, чого гріха таїти, небезпечному у всіх відношеннях світі вижити. Мало того, ще ж господарі світу на конику можуть приїхати верхи чи возом до лісу з дубельтівкою і підступно поцілити у тих кілька чудом уцілівших вільних божих створінь, що намагаються вижити у все рідшому та рідшому лісі - домівці вільних! Тому, прірва між цими Пегасами у тому, що один чекає готового сіна від господаря і гнівається, якщо той запив чи заспав, а іншому, вільном Пегасу, також створінню Божому, ніхто нічого не винуватий, він ні від кого нічого не очікує, оскільки знає - у цьому світі вільні істоти самі собі шукають поживу, самі змушені мати гострий зір, слух та швидкі ноги... Нині ми всі, що довго застоялися у сякій-такій дірявій, прогнилій та пошарпаній споруді - стайні, постали перед вибором - або йти в хомут нового господаря, або йти у &quot;ліс&quot; та пробувати самому прохарчуватися у ньому та вчитися виживати серед іншої звірини та примх природи-негоди... Звісно, що є над чим думати, особливо тим, хто приручений давно, хто звик до упряжі в поколіннях і в поколіннях харчувався у стійлі!
22 Липня 2018, 01:52
&quot;пекучий батіг час від часу на натруджений та спітнілий круп. Інша справа лань,&quot;: останнім способом можуть жити тільки одиниці які якщо у такому разі знайдуть поживу та водицю зможуть ще таким чином день два чи більше і не більше. Але перший не є диким, необ&quot;їдженою, неприрученою ланью. Він є тим що працює й переважно громада й живе цим способом. Тепер ніхто у прірву не скаче й нашого мера у принципі можна зрозуміти але тільки його слова але вчинки, характер цього чоловіка говорить інше. НЕ про нього але люди завжди, принаймі тепер дають перевагу саме старому &quot;хомуту&quot; як не дивно оскільки Вони не тільки не розуміють але й не бачать перспектив і не можуть оцінити Їх. Ось чому я у принципі вже сижу подекуди тут більше трьох років, оскільки розуміти, бачити перспективу, оцінювати це дуже складно і я цей народ розумію. Але щоб люди могли розуміти, бачити перспективу, оцінювати Їм потрібний реальний співбесідник. Якщо я в деякій мірі не маю авторитету то це вже не моя біда оскільки я живу тільки один раз і якщо &quot;хто&quot; полемізує з цією &quot;бідою&quot; то я можу розвести тільки руками.
22 Липня 2018, 02:49
Пане Камінь дослідник техніки П. Енгельмеєр, який помер ще десь у 20-х роках 20 століття мав на увазі не скакати в прірву, а здійснити креативний акт, що дасть змогу перескочити через неї та здобути нову якість (рахуйте нову якість життя). Пегас тут метафора.
22 Липня 2018, 13:35
Згідний з Вами але стрибки це для одиниць як приміром у Леніна, який за один стрибок думав привести росіян до комунізму. Так і цей пан мені говорить що стрибок для українького суспільства це непогана річ. Осьу цьому він і небагато відійшов від вчорашнього кумира. Учора це стрибок до комунізму, сьогодні це стрибок до націоналізму в чистому варіанті. Про те я рахую що стрибки в деякій мірі й позитивне явище але готуватися до цього стрибка маємо в постійній боротьбі з явищами. Якщо цей пан думає що він бореться з цим явищем &quot;Камінь&quot; то мушу його розчарувати через те, що я не керую районом чи містом зокрема.
22 Липня 2018, 16:23
Дякую. Дуже цікаво поглибили тему двох Пегасів. Проте в обох випадках,-коня та лані, все впирається в ресурси. В одному випадку ресурси дає господар не за так, а в іншому - що здобув, те твоє. Але до ресурсів також належить стан здоров'я, рівень розвитку фізичного і розумового (світоглядна прірва про яку я говорив, але Камінь так і не вник про що я, бо неправильно сприймає поняття світогляду) та їх можна віднести до базисних. При невисокому рівні базисних ресурсів, якщо доля зробила когось ланню, його життя буде скорше пеклом, чим середовищем самореалізації, самоствердження та масової передачі генів новим поколінням. З іншого боку дійсно ситуація лані в суспільстві створює умови для розвитку, для прогресу і, що важливіше для активної діяльності, а не споглядання на лавочці, чи за ноутбуком на дивані.
22 Липня 2018, 16:32
На мій погляд ніхто з Вами не бореться. Мають місце лише світоглядні суперечності і не більше цього. Ви належите до тієї невеликої групи людей, яка намагається реагувати на стимули не емоціями, а раціональним мисленням. Інша річ, що ми від батьків отримуємо лише задатки до логічного мислення, а вже в житті формуємо його операції (аналіз, синтез, порівняння, узагальнення, абстрагування та ін.). Однак звичайне життя формує лише так звану життєву логіку, яка містить елементи деяких розумових операцій. Тому більшість -це люди, які сприймають явища і процеси через емоції з елементами життєвої логіки, а цього недостатньо, щоб пізнати істину.
22 Липня 2018, 19:11
Метафора і алегорія водночас! Вмієте Ви часом дати доброго паса... ))
23 Липня 2018, 00:11
&quot;від батьків отримуємо лише задатки до логічного мислення, а вже в житті формуємо його операції&quot;: будь-який профессор, мислитель бере свій гаманець та йде, їде у склєп за своєю порцією. Мало вдається таким за своє життя впровадити свої лозунги в життя для майбутніх поколінь ще й на тому заробити. Ось у Волинській області таким є професор Малиновський якому щось таки й вдається але тільки поки не в К-Каширську, а тим більше вже з Ним маю недоречні розбіжності на перспективу.
23 Липня 2018, 00:17
Дякую. Так можна і до рецензії зовнішньої потихеньку підійти. Колеги будуть лікті кусати, що я знайшов гарного рецензента, а мені буде щастя, бо рецензент щей земляк, а на чужині зустріти земляка та й ще того, який подає руку допомоги на рівні скарбу.
23 Липня 2018, 00:42
Кілька думок на Ваш коментар 13:23 22.07.2018, оскільки щойно добрався до стаціонарного ПК бо цей сайт погано адаптований до мобільної версії. Я хочу акцентувати питання домінанти, як на Ваш погляд, поняття &quot;ресурсу&quot; у наших метафоричих коня і сарни. Як на мене, то ключовими у цій алегорії є не ресурс, а воля/неволя. Саме ця категорія, у випадку трансформації її на людей, формує світоглядні вільні чи невільні позиції. Чому, наприклад, поляки, прибалти швидко зорієнтувалися в історичній можливості , яка відкрилася для них після часткового розвалу Російської імперії у формі СССР? Та тому, що вони на той час мали живу пам'ять вільної людини, власника, державника, у нашому випадку - сарни, яка навіть в умовах &quot;звіринця&quot;, перебуваючи у фактичній неволі все ж таки зберегла генотип вільного створіння, що здатне саме себе прокормити. Але добрі гени, що передались у покоління, як кажуть, це свого роду &quot;рояль Стенвей&quot;, що залишився у спадок від бабусі, але на якому ще потрібно ж навчитися грати. В українців, особливо західних областей, цей &quot;рояль&quot; є, позаяк ще живі окремі люди - справжні власники землі, наприклад 90 літній Андрій Чабан з району Вокзал ж/д, про якого писала газета Полісся. Живі нащадки інших господарів - власників землі, лісу, у т.ч. і я належу до них, де у сім'ях, родинах ніколи навіть не сумнівалися у спроможності громади власників, вільних людей творити свою державу і давати собі раду. Інша справа, що в умовах радянської влади говорили про це не безпосередньо, а на рівні роздумів та переконань, бо такі були часи та реальна можливість отримати безплатний квиток в один бік - до Байкалу. Але ж &quot;куркулів&quot; переважно зачистили, залишились в основному &quot;одомашнені&quot;, приручені &quot;коні&quot;, яким той &quot;рояль&quot;, не дивлячись на відому світову марку, й даром не потрібен. Їм, як я колись писав, потрібен хіба бубен шамана, аби під час ритуальних танців, церемоніальних заклинань про поліпшення рівня життя місцевої громади. Далі цього бубна - не йде! Бо коли біля керма району, міста перебувають люди, які тільки чекають субсидій/субвенцій/дотацій зверху, а не йдуть до людей з чіткими пропозиціями, думками, починаннями щодо розбудови громади, то й район &quot;розлазиться&quot; по швах. В райадміністрації, райраді, так склалося, біля керма ближче чи далі стоять люди з освітою вчителя початкових класів, або іншої спеціальності, без належного практичного досвіду державного будівництва. Освітяни ж і грають основну скрипку на виборах всіх рівнів через участь у виборчих комісіях та знанні методики &quot;відносно чесного&quot; корегування результатів цих виборів... Замовкли після смерті Шпарика і лікарі. Значна частина їх за ментальністю далеко не вільні у своїх діях, причому як на генетичному рівні, так і через певну давню і наслідну &quot;упряж&quot;...
23 Липня 2018, 01:42
Авжеж, все слушно. Я тут комусь говорив про поріг входження (термін неофіційний, взятий зі сленгу інтернетної братії). На жаль ці пороги різної висоти для різних людей, навіть тих, які народилися у правильній сім'ї та мають свідомість вільної людини. У цьому контексті варто розглядати моє тлумачення базового ресурсу. Щодо камінської влади, то я ні з ким особисто не знайомий, проте знаю, що за освітою вони не вчителі-це Ростислав Кухтей був фізкультурником. Те, що влада використовує ресурси вчителів зрозуміло, бо вони найбільш масові бюджетники, що є навіть у глухому селі, де й медиків нема. Ми живемо в інформаційному суспільстві, основною ознакою якої є технологічність. Що Ви хочете від місцевої влади, коли чітко визначених технологічних процесів державного будівництва в Україні не існує. А раз нема технологій, той нема кадрів, які здатні їх втілювати.
23 Липня 2018, 02:11
Щодо вчителів початкових класів, то я мав на оці ситуацію, коли головою РДА у районі був призначений Дмитрук (перед Дунайчуком) , а канцлером у РДА була і лишається незмінним - пані Ващук. Вони, у цілому хороші та приємні й розумні люди, однак готували ж їх для праці з дітками, що ще не вміють гарно вимовляти всіх слів, не всі першачки рахують до десяти - ось неповний перелік проблем, над якими вони мали б працювати. Щодо відсутності в Україні &quot; чітко визначених технологічних процесів державного будівництва&quot; можна полемізувати, оскільки докторів наук у цій сфері є купа і вони з піною на вустах опонували б цій Вашій тезі, але у районі навіть управлінців - практиків не задіюють на ключові посади, скажімо, той же Валерій Должко - це готовий місцевий керівник району з точки зору технологічних процесів, але чи він ментально готовий взяти на себе цей хрест лідера із зарплатою у пару сотень долярів - питання!
23 Липня 2018, 02:20
&quot;Саме ця категорія, у випадку трансформації її на людей, формує світоглядні вільні чи невільні позиції.&quot;; &quot;нащадки інших господарів - власників землі, лісу, у т.ч. і я належу до них,&quot;; &quot;причому як на генетичному рівні, так і через певну давню і наслідну &quot;упряж&quot;: то Ви бажаєте щоб кільком або принаймі десятці власників &quot;упряж&quot; була для ВАс національно орієнтовані та за Вас стояли горою якщо Ви платили для Них тільки для того щоб ця &quot;упряж&quot; не вмерла з голоду? Перечитуючи раз у раз Ваші філософські висновки чомусь інколи думаєш що все-таки перелом в історії ураїнського народу був історично виправданим, хоча й не виключаю що можу помилятися. Кожного разу Ви по чім світ стоїть громите простих людей за те що бачите за Вами ніхто не пішов оскільки все не так як Ви для себе подумали та надіялись. Шановний якщо Ваші предки були громатні та начитані то скажіть мені будь=-ласка скільки &quot;работніков&quot; у Вашого газди уміли читати та писати ось і в цьому є різниця того часу та так званого радянського який, розумію ВАс ненавидите усіма фібрами душі оскільки у ВАс забрали поле за річкою. Як би Ваша &quot;упряж&quot; уміла б читати то вона пішла б за ВАми, а так вибачте сталося те що сталося. До прикладу мої предки свою землю добували своїми руками корчуючи пні біля озера й не була &quot;упряж&quot; подібних Вашого й тому завжди мали свій погляд на життя як і до речі зі мною і саме тому подібні до мене &quot;упряж&quot; не пішли боронити Ваше поле. Потім на Заході України, Львівщина, Івано-Франківщина люд переважно був громотний й тому мали власні національно-орієнтовані погляди. Тут на Волині людяність переважно могли отримати грамотність вже за польщі й тому тільки вже від цього часу могли щось думати. Цим часом якщо Вам не подобається шана людяність то Ви могли бути локомотивом але Ви говорите до НАс із забралом ось і маєте те що мали у свій час Ваші предки.
23 Липня 2018, 03:31
Так корчуйте ті пеньки і далі, якщо Вам це близько, для чого ламати родинні традиції?
23 Липня 2018, 03:36
Не знаю Должка, але сумніваюсь, що він технолог державотворення, бо для цього потрібні умови та навчання, а ні того, ні іншого в Камені нема. ВПУ ж не підготує. Камінь розійшовся не на жарт. Бував в молодості колись на так званих Островах. Там поле здоровенне наче в степу і ніяких пеньків на ньому.
23 Липня 2018, 10:52
Персона Должка, звісно, не ідеальна, оскільки він також є продуктом тієї стстеми, з якої ми намагаємось втікти, та й вік вже не зовсім той, аби «лупати сю скалу...». Я назвав його через певний досвід управлінської діяльності на рівні району вже в умовах нинішнього часу. Нинішній період вимагає молодого, креативного, сучасно мислячого управлінця, котрий не заражений бацилою соціалізму, інфантильності та патерналізму! Чи є він такий? Вірю, що завжди серед 60 тисячної громади знайдеться лідер з такими чи схожими рисами, а команду пои бажанні можна підібрати з різних країв. Чомусь є переконання, що агрохолдинги незабаром почнуть розставляти своїх людей у владу, правда з нашими пісками і зрідженими лісами цей принцип буде мати залишковий характер...
23 Липня 2018, 13:22
Валерій Должко вже мав можливість проявити свою управлінську креативність в кінці 90 - на початку 2000 років .<br/>Зараз він &quot;креативно&quot; влаштував свого синка-мажора начальником відділу архітектури і містобудування ..
23 Липня 2018, 13:33
&quot;Так корчуйте ті пеньки і далі,&quot;: так я корчую але не ті до яких Ви мене посилаєте але мати до сьогоднішнього дня нестримне бажання повернути той час коли Ваші предки володіли чи не третьою частиною Камінь-Каширських земель то вибачте у Вас ностальгія за втраченою власністю і тільки, а не бажання українізувати тут місцевих аборигенів. Якщо У Вас (предків) були заощадження на той час то Ви мали б Їх спустити на освіту та меценацтво, наприклал на будівлю &quot;спулечного дому&quot;, а не викуповуватися у місцевих поліцейських для того щоб продовжити своє тут існування. Якщо Ви тут відомий для усіх то можу дати Вам пораду інколи за де-яку мзду в міській раді або людей з районної можна &quot;дістати&quot; свої ще не втрачені або наділені законом 2.68 гектарів для нерозривного зв&quot;язку з Поліським краєм як Ви тут інколи сльозливо побиваєтеся на цьому сайті. Потім може це й недоречно але 60 тисяч тут вже ніхто не буде представляти оскільки територіальні реформи не мають мети представляти у районі таку кількість виборців, хіба що Повітом але Вас ця тема не цікавить оскільки як Ви говорите не маєте стосунку або не бажаєте мати то це Ваші пролеми. Думання про:&quot;що завжди серед 60 тисячної громади знайдеться лідер з такими чи схожими рисами&quot; це вчорашнє мислення оскільки слід розуміти на порозі чого Ми тут стоїмо. Очевидно Ви в деякій мірі не матиматик то це точно але слід дати ВАм належне тому, що все-таки Камінь мусить бути центральним провідником у цих реформах і надалі проводити спільну політику єднання цих земель до &quot;кращого майбутного&quot;, оскільки без єдиної центральної установчої для усіх ідеї співжиття Камінь та округи може бути поглинена іншими більш вправнішими граками.
23 Липня 2018, 13:59
Все це не що інше, як бочка Данаїд. Державотворення на рівні Каменя має бути інтегроване з його економікою. Тут, знову таки, потрібні не окремі танцюристи і співаки місцевого розливу аля свято в сполечному домі, а розроблені до деталей технології та виконавці, здатні ці технології реалізувати в життя. Також не потрібно літати в хмарах, а тверезо розуміти, що природний і людський потенціал тут не є високий. Не завадило б усвідомити приховану (неафішовану) мету децентралізації, а не котити ту бочку Данаїд.
23 Липня 2018, 14:22
Та в декого з цих &quot;креативних&quot; управлінців &quot;бочка Данаїд&quot; - це власне збагачення за рахунок держслужби
23 Липня 2018, 14:58
1. Валерія Должка я назвав як приклад одного з місцевих людей, що мають відповідну освіту та управлінський досвід на фоні Дмитрука - вихователя молодших класів. Принаймні він розуміється у предметі та суті управління, але ж це не означає що він ідеальний, єдиний кандидат на голову району і чесний, аки монах з Мільців. <br/>2. Пане Камінь, Ви стверджуєте, що: &quot;... у Вас ностальгія за втраченою власністю і тільки, а не бажання українізувати тут місцевих аборигенів. Якщо У Вас (предків) були заощадження на той час то Ви мали б Їх спустити на освіту та меценацтво&quot;. Я не настільки літаю у хмарах, як натякає з добрими намірами пан 777, аби мордувати себе нездійсненними мріями та шукати втрачену землю для її продажу чи впрягатися у тяжку сільськогосподарську працю щоб заробити собі на кусень хліба. У спадок мені, вважаю, предки передали чимало, найголовніше - людські цінності, критерії істини, якими має володіти людина. Їх не можна покласти у банк чи переписати у спадок у нотаря. Колись Любомир Гузар казав, що він бачив у лихі часи людей, що водночас втрачали все, бо вони володіли лишень майном! І, найголовніше, ця ваша фраза свідчить про те, що дехто не уявляє - як це можна любити та поважати свій край, пам'ятати про нього та вести справді деколи безглузду полеміку з людьми, котрі обговорюють людей! &quot;Спустити заощадження на освіту і меценатство - також з того ж жанру, бо кожен має заробити собі на штани, кусень хліба та освіту. Якщо ця людина за нашими алегоріями є &quot;сарна&quot;.<br/>3. Щодо &quot;бочки Данаїд&quot;, або Сізіфої праці, то я не знаю кому з коментаторів адресована ця тематична легенда, вочевидь, всім. Однак відомо, що &quot; на початку було Слово&quot;. Воно дійсно може бути марним, скоріше всього для міста Камінь - так воно і буде. Але мовчати на цю тему - ще більший гріх. Щодо тверезої оцінки потенціалу краю, то я є оптимістом. Разом з тим добре знаю про роль окремої особи у житті громади і суспільства у цілому. Особа і громада є взаємопов'язані субстанціями, вони впливають одне на одного, породжують і розвиваються разом...
23 Липня 2018, 15:55
Пане Хрін я уже не претендую на рецензії, бо, коли людина не хоче, то вважаю за неприпустиме їй морочити голову або переконувати. Разом з тим зовсім Вас не критикував, а висловив свої думки як інженер: технології, проектування на базі ресурсів. Не буду нікого переконувати, що край рідних могил щось таки значить для мене, бо це моє особисте, де нема місця для зазвичай байдужих до долі інших земляків. Окрема особа,-лідер, дійсно може гори перевернути, але для цілісної діяльності і вона повинна діяти в технологічному середовищі. Бочка Данаїд більше для всіх, тих нечисленних, які тут пишуть, а не до Вас персонально.
23 Липня 2018, 16:44
Так я ж, здається, ніґде й не плакався на критику з боку Вас. Мене є кому критикувати, )) і це потрібно сприймати як належне. Бо коли людина виходить у публічну площину, вона має очікувати на іншу чи навіть протилежну думку у візаві, бо світ, як відомо, це єдність і боротьба протилежностей, або, як для Вас інженера сформулювати - світом рухає різниця потенціалів! Я Вам вдячний за незалежну думку, за оригінальне бачення нашого сьогодення та за час від часу добрі слова про мою позицію. Жодних жалів! Я прихильник оптимізму, тому хвіст по житті треба тримати або віялом, або пістолетом - залежно від обставин ))
23 Липня 2018, 16:53
Різниця потенціалів-це напруга, аналог греблі, яка колись була біля басейну. Дякую за гарні побажання.
23 Липня 2018, 19:55
&quot;а нашими алегоріями є &quot;сарна&quot;.&quot;: так називалася у свій час річка Цир.
24 Липня 2018, 15:47
&quot;Активізація католицизму в Україні напередодні Берестейської унії&quot;: М.Грушевський підкреслював, що українська шляхта чисельно переважала польську й могла б дати відсіч, стати на захист української культури, але трагедія в тому, що її приваблювала польська культура, спокушали привілеї, які забезпечували рівність з польською шляхтою. У свідомості населення утверджується поняття вищості польської культури, польської мови, католицької віри, нижчості української народності, мови й православ'я. Поняття &quot;католик&quot; протиставлялося поняттю &quot;схизматик&quot;. Панське презирство до українського народу позначувалося термінами хлоп, хлопська мова, хлопська віра. <br/>Ось чому пан &quot;Хрін&quot; говорить про себе:&quot;У спадок мені, вважаю, предки передали чимало, найголовніше - людські цінності, критерії істини, якими має володіти людина&quot;, а потім чи ще раніше:&quot;Значна частина їх за ментальністю далеко не вільні у своїх діях, причому як на генетичному рівні, так і через певну давню і наслідну &quot;упряж&quot;...&quot;. Отже наший пан &quot;Хрін&quot; дійсно як для себе на генетичному рівні уособлюється &quot;ПАНОМ&quot; на цій землі оскільки до недавна був ополяченим українським шляхтою або й взгалі євреєм якому українець був бидлом й до сьогоднішнього дня.
24 Липня 2018, 16:31
За останні слова мушу вибачатися слово:&quot;був бидлом&quot; інтерпретується як:&quot;інша людина&quot;
24 Липня 2018, 18:43
Це Камінь у Львові ніколи не бував. Львів'яни ще за совка широко використовували слова хлоп, пан, пані, най його шляк трафить тощо, тому вони є діалектизмами без підтексту, що його приписує пан Камінь. Дався йому той Хрін, прямо на рівні домінанти засів в голові. Думаю, що так перейматися анонімним Хріном не потрібно тай заздрити його життю та багатству також неварто. Цікаве життя може створити сама собі будь-яка людина, треба лише вміти вибирати достойні цілі, а потім,як написано в букварі криміналістики, розробляти план розслідування (мислену модель) досягнення цілей та реалізувати його.
25 Липня 2018, 00:45
Своїм коментом від 12:47 24.07.2018 Камінь зайвий раз підкреслив мої переконання та чуйку про те, що окремим нашим землякам не варто розкривати карти та повертатися до них у прямому сенсі цього слова - спиною. Бо не зоглядишся, як скрутять дулю у слід. З яких це логічних висновків Юрій Якович пов'язав мене з Грушевським, презирством панів до холопів та бозна чого. Якщо він не зрозумів, що передача у спадок духовного, ментального дорожча від матеріального, що дати вудку краще аніж рибу - то я нічим йому не допоможу. Та якби я мав якесь презирство до своїх земляків, то хіба терпляче і наполегливо віддавав би стільки часу та емоцій питанням розвитку свого міста та району? Якби я переслідував якусь меркантильну чи політичну ціль, то давно би шастав районом, зустрічався б з людьми і, повірте на слово, мав би що людям сказати, вважаю, що володію для цього відповідними навичками та підготовкою. Але в силу різних причин, я не маю жодних політичних чи інших корисливих планів. Якщо у мене і є певна неповага до телепнів, то це абсолютно не має класового, національного чи соціального підгрунтя. Телепні є у всіх перерахованих прошарках і це, переважно, не лічиться. Метафоричну &quot;упряж&quot;, а це звичка, лінь, байдужість, недалекоглядність внаслідок різних причин, що притаманна багатьом нашим людям, я ж не уособлюю, не персоналізую, а якщо дехто себе пізнає серед цього люду, то при чому тут Хрін???<br/>На думку матері Терези, добро зроблене людиною переважно приносить їй проблеми, але все одно потрібно робити добро! Зрозумійте, я не полемізую з Каменем, бо, нехай вибачає, але його вже не &quot;перехрестиш&quot;, я давно це зрозумів і дав собі у цьому плані спокій. Але він цікавий тим, що представляє досить широкий прошарок людей району, котрі не розуміють що &quot;спасіння потопельників - справа рук самих потопельників&quot;, і не у київській владі, хоча її потрібно тримати за горло, справа. Порівняйте, хоча це практично не можливо, рівень мислення, світогляд Вероніки Романович, навіть при всьому її романтизмі, чи Богдана Козіка, чи коментаторів Читача, Оленки-зміючки та багатьох інших, того ж 777 -го. Ці люди мають свою чітку позицію, вони не чекають даремного &quot;сіна&quot; у стійло, вони, переконаний, приносять користь громаді у житті, логічно роз'яснюють бачення нинішньої ситуації. З ними, при нагоді,я полемізую. А Камінь, якого я поважаю за наполегливість, є лишень гарним спаринг-партнером на цьому сайті, бо представляє тих, кому у стійлі ( знову ж таки метафоричному) потрібна &quot;запарена січка&quot; та піввідерка теплого пійла з отрубами...
25 Липня 2018, 12:59
&quot;бо представляє тих, кому у стійлі ( знову ж таки метафоричному) потрібна &quot;запарена січка&quot; та піввідерка теплого пійла з отрубами.&quot;: то чого Ви хочете з Цих людей якщо між іншим Я їх представляю але якщо ще б представляв то це було б просто чудово але не про це. Метафора зі стійлом у Вас правда просто чудова, то до кого Ви оперуєте, га? Для того щоб це &quot;стійло&quot; розвалити й побудувати нове то треба час і кошти, потім якщо хоч місяць-два не заплатиш заробітної плати настають зовсім інші висновки. Або ми новий мир построим - це слідує з Вашої метафори про &quot;стійло&quot; й про те, що Ви саме з того самого місця яке у Вас відібрали на зовсім і тут немає значення від якого &quot;стійла&quot; Спочатку це &quot;стійло&quot; відібрали у Ваших предків, а потім відібрали у Вас. Розумію Вас як ніколи. Хто пахав, працював у тих ніколи і нічого не відбирали. Ось у цьому і є як Ви говорите &quot;пролетарська різниця&quot;; &quot; передача у спадок духовного, ментального&quot;.
25 Липня 2018, 13:24
&quot;не варто розкривати карти та повертатися до них у прямому сенсі цього слова - спиною. Бо не зоглядишся, як скрутять дулю у слід.&quot;: якщо Ви говорите про те, що хтось Вам крутить дулі у спину то ВИ натомість навіть і не повертаючись Їх крутите і не тільки на обох руках, напевно Ви їх носите постійно і в кишені. Підтверджувати не буду шкода часу.
25 Липня 2018, 22:07
«Справжній інтелігент може з‘явитися тільки у третьому поколінні!» (с)
26 Липня 2018, 00:30
&quot;Справжній інтелігент може з‘явитися тільки у третьому поколінні!» (с)&quot;: ого це вже удар нижче пояса )))))).
26 Липня 2018, 03:37
пійла з отрубами,може ліпше пійла з дертю. але ж Камінь не знає, що то є дерть.
26 Липня 2018, 13:54
&quot;Камінь не знає, що то є дерть.&quot;: знаю через те, що мені розказували удома як Вони виживали після війни на селі. Потім дійсно під час мого навчання у вищій радянській, підкреслюю школі Нам говорили, очевидно що компартійні функціонери про те, що ми з вас готуємо інтелігентів, а це було на першому курсі підготовчого відділення до якого попоступали переважно громадяни з робітників, селян, після служби в армії. Й про те що пан &quot;хрін&quot; говорить про інтелігентів у третьому поколінні то він у деякій мірі правий але його інтелігентність вийшла очевидно що з української чи польської або навіть єврейської шляхти тому тут не відомо ще у кого більше українського у нього чи в подібних до мене &quot;інтелігентів&quot; оскільки наша інтелігентність нерозривно зв&quot;язана з народом але він вже втратив цей зв&quot;язок з яким він тут неодноразово кічиться як велике досягнення його роду. В ....знаєш куди сам.
26 Липня 2018, 14:08
Якщо пану &quot;777&quot; потрібна рецензія на його книгу від земляків то будь-ласка той же самий Колб, Гончарук інші не менш шановані громадяни нашого краю.
26 Липня 2018, 16:24
і дерть, і отруби-це одне і теж, тільки діалектизми з різних місцевостей (останній-з нашого краю).
26 Липня 2018, 16:25
Колб доктор юридичних наук, а про Гончарука я ніколи не чув. Я ж працюю з технічним матеріалом.
26 Липня 2018, 18:57
Гончарук бувший житель Каміньської Гути. З фізикою у нього чи з математикою. Потім у моєму Хмельницькому університеті чудові спеціалісти, технарі. До речі між іншим двоє моїх з групи доктори наук але економічний факультет.
26 Липня 2018, 20:51
Скиба, Костогриз?
26 Липня 2018, 21:06
Гончарук Володимир Євтихієвич — кандидат фізико-математичних наук, старший науковий співробітник, доцент Кафедри цивільної безпеки, Національного університету «Львівська політехніка», Інституту екології, природоохоронної діяльності та туризму ім. В’ячеслава Чорновола. Це наш земляк?
26 Липня 2018, 22:11
Ні того звали Анатолій з 1961 року народження. Однокласник в середній школі, а відносно Хмельницька то одногрупники; Ковальчук Світлана та Лукьянова Валентина. До речі Хмельницький один з двох закладів України які мають ліцензію на САПР від американських друзів. Здається так.
27 Липня 2018, 02:13
Не маю бажання продовжувати пустопорожню полеміку з Каменем, оскільки він так нічого і не зрозумів. Але змушений у захист написати кілька слів, зокрема на його закид: &quot;...але він вже втратив цей зв&quot;язок з яким він тут неодноразово кічиться як велике досягнення його роду.&quot;<br/> Про яку неодноразову !!! чванькуватість чи &quot;кічливість&quot; може він базікати, коли на початках цієї розмови через свою сверблячку і цікавість до мого прізвища, пан Камінь, не придумавши більш нічого путнього, закидає, мовляв, мабуть, Хрін соромиться себе чи своєї родини, тому й &quot;не показує паспорта&quot;. Так що я мав відповісти на це? Чи промовчати, аби підтвердити його припущення? Саме тому я і відповів, що не маю чого соромитися, а родина давала і дає собі раду за різних обставин! На цьому ставлю крапку, все що я хотів сказати, фактично викладено у моєму першому коментарі під цією статтею! Водії кажуть, що людина тоді навчилася управляти автомобілем, коли ніякі &quot;козли&quot; їй не заважають на дорозі. Мені давно вже ніхто не заважає! Причому, у прямому і переносному сенсі. Дорога також, до слова, метафорична! <br/>Амен!
27 Липня 2018, 12:14
&quot;Дорога також, до слова, метафорична!&quot;: дороги мають інколи різносторонній рух, а подекуди й односторонній, а ще подекуди й багатосторонній й найголовніше у цьому метафоричному прикладі усі мають право на рух. То Ви по якій дорозі прямуєте товаришу, односторонній?
27 Липня 2018, 15:02
&quot;нащадки інших господарів - власників землі, лісу, у т.ч. і я належу до них,&quot;; &quot;причому як на генетичному рівні, так і через певну давню і наслідну &quot;упряж&quot;: оці слова Вас будуть переслідувати до кінця Ваших днів, нащадок власників землі, лісу і людей забув написати.
27 Липня 2018, 16:23
Камене та заспокойтеся вже з тим лісом, а ліпше дивіться на нинішніх &quot;власників&quot; лісу. Мій дуже далекий родич по маминій лінії з 20-х до кінця 30-х років 20 століття будував дороги в США(був там на заробітках), а потім приїхав додому в Камінь. За зароблені гроші купив трохи лісу, головно 70-80-річними соснами (достигаючий ліс), як їхати до Озюрка відразу ліворуч на початку. І, що Ви собі думаєте, став щасливий? Дзуськи. Сидів на початку 50-х на Волі біля хати та дивився, як совєти на ЗІС-5 вивозили його ліс на станцію. Плакав дід, говорячи: &quot;Ось, де моя Америка&quot;.
28 Липня 2018, 02:04
Треба було долари тримати за кроквою як ось &quot;Хрін&quot; та час від часу кормити совєтів. Шкода діда, напрацювався бідолашний але про те на Волі ще стоять непродані будинки. Один біля генделика, дуже добротний. Незнаю чи проданий. Все тече, все міняється.
28 Липня 2018, 11:55
Біля якого генделика? Того, що в хаті, де колись жив дядько з прізвиськом Слон?
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024