15 травня: свята, події та пам’ятні дати

15 Травня 2016, 18:18
1766

Сьогодні іменини святкують Афанасій, Борис, Гліб, Зоя.

За православним церковним календарем цього дня – Перенесення мощей святих благовірних князів Бориса та Гліба. Святого Афанасія Великого. А також 15 травня – Святих жон-мироносиць.

Окрім того щороку у третю неділю травня відзначається День пам’яті жертв політичних репресій. «Трагедія незнищеної волі» – під такою назвою відбулася Година пам’яті в районі, приурочена Дню пам’яті жертв політичних репресій. У п’ятницю, 13 травня, у райдержадміністрації відбувся захід, який провели працівники бібліотечних закладів.

– Важливо усвідомити, що жодна неправда не залишиться непокараною. І якщо за неї не покарає людський закон, то покарає Бог – Правдивий Суддя. Тому й нині ми зобов’язані бути сильними та консолідованими, адже такими були ті, хто всупереч загрозі бути знищеним в часи масових політичних репресій, відстоював українські ідеали, – підкреслив голова райдержадміністрації Валерій Дунайчук під час заходу.

Сьогодні,  15 травня, відзначається День молодіжних і дитячих громадських організацій України та Міжнародний день захисту клімату.

За рішенням Всесвітньої організації охорони здоров’я кожну третю неділю травня проводиться День пам’яті померлих від СНІДу

В усьому світі 15 травня святкують День сім’ї. Нам не вдалося поки що роздобути дані про те, скільки нових сімей створено в районі від початку року, але от про кількість шлюбів укладених протягом минулого року відділ ДРАЦС Камінь-Каширського районного управління юстиції прозвітував на сайті kamadm.gov.ua. Отже, досить плідним на створення нових сімей був 2015 рік – було складено 134 актових записів про шлюб в місті Камені-Каширському. А в районі зареєстровано 281 шлюб, що на 23 шлюби більше ніж у 2014 році. З цього можна зробити висновок, що 2015 рік був для наших молодят успішним у створенні нових сімей. З іноземними громадянами за вищевказаний період зареєстровано 8 шлюбів наших громадян. Зокрема, з громадянами Республіки Польща (2 шлюби), Литовської Республіки (1 шлюб), Азербайджанської Республіки(1 шлюб), Республіки Білорусь (3 шлюби) та Республіки Молдова (1 шлюб). За кількістю ж розірвань шлюбів наш район завжди мав найнижчі показники. Так протягом 2015-го шлюб розірвало 83 подружні пари. 

Якщо Ви бажаєте привітати зі святом своїх рідних, знайомих чи друзів, тоді не зволікайте, зателефонуйте чи напишіть нам просто зараз +38(097) 148 43 90, [email protected]

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024