Шевченка: на меморіалі учасникам війни в Афганістані хтось зруйнував пам'ятник та вкрав бронзовий дзвін

18 Травня 2016, 15:30
1777

На вулиці Шевченка в райцентрі Камінь-Каширський невідомі особи зруйнували пам’ятник «Дзвін скорботи» на меморіалі учасникам війни в Афганістані. Поліцейські встановлюють осіб, котрі можуть бути причетні до скоєння цього правопорушення.

Учора, 17 травня, до чергової частини Камінь-Каширського відділу поліції надійшла заява від представників районної організації Української Спілки ветеранів Афганістану про те, що в квітні цього року на вулиці Шевченка на меморіалі учасникам війни в Афганістані невідомі особи умисно зруйнували пам’ятник «Дзвін скорботи», повідомляє сектор комунікації ГУНП у Волинській області.

Під час огляду місця події поліцейські виявили, що зловмисники не тільки зруйнували пам’ятник, а й викрали дзвін, виготовлений із бронзи. Правоохоронці під час оперативно-розшукових заходів виявили й вилучили дзвін на місцевому пункті прийому брухту. Проте, зловмисники його перед тим як здати порізали на частини.

Правоохоронці Камінь-Каширського відділу поліції встановлюють осіб, котрі можуть бути причетними до скоєння вандалізму. Наразі вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ч.3 ст.297 (наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає, зокрема, обмеження волі на строк від чотирьох до п’яти років або позбавлення волі від чотирьох до семи років.

Коментарі
18 Травня 2016, 18:50
Афганці Каменя мають долучитися до пошуків вандалів і, доки буде йти слідство, провести свою бесіду-роз'яснення, що глумитися над пам'яттю простих вояків будь-яких часів - собі на шкоду. А приймальному пункту металу, який прийняв святі речі, варто записати в "книгу скарг" повчальну петицію..
18 Травня 2016, 20:28
Та які ще афганці?? А НА ХЕРА так звана поліція-міліція ???? Де ж новоспечені поліцейські - колишні менти, так звані правоохоронці (чи правопохоронці)??? Де патрулювання міста в нічний час так званим "НЕВРом" чи НЕРВом під керівництвом Пташника?? Видать , бурштинокопачів "ганяти" тобто кришувати більш прибильніше...))
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024