У яких населених пунктах району змінюють назви вулиць

23 Травня 2016, 15:20
4887

Як відомо Верховна Рада України прийняла, а Президент України П. Порошенко підписав минулого 2015 року Закон України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки». Ним створено правове підґрунтя для очищення всіх сфер суспільного життя країни від символів комуністичного та націонал-соціалістичного тоталітарних режимів. 

Зокрема, згідно із Законом до кінця лютого сільські, селищні та міські голови повинні були на місцевому рівні ухвалити нові назви об’єктів топоніміки, які підпадають під дію Закону. Опісля це право перейшло до керівництва найвищої виконавчої гілки влади в області. Загалом же у травні має завершитися процес перейменування вулиць і провулків, а також демонтаж пам’ятників та пам’ятних знаків, присвячених діячам чи подіям радянської доби.

Відтак, голова обласної державної адміністрації Володимир Гунчик видав розпорядження від 17 травня 2016 року № 2016 «Про перейменування об’єктів топоніміки в області». Відповідно до нього у Камінь-Каширському районі будуть перейменовані вулиці у таких населених пунктах: с. Грудки, с. Залісся, с. Оленине, с. Пнівне, с. Полиці, с. Підцир'я та м. Камінь-Каширський.

Які вулиці змінять свої назви дивіться таблицю.

1


 

З повним текстом розпорядження можна ознайомитися ТУТ

Коментарі
23 Травня 2016, 18:56
Вітаю, Юрію Яковичу, з перемогою здорового глузду! Тепер 4 листопада, на День залізничника, можна вважати престольним святом всієї бувшої вулиці Радянської. Щоправда, нічого спільного із залізницею ця вулиця не має, хіба що на ній жив колись працівник цього колійного відомства Яків Тимошик ))) Міцно не тужіть за цим топонімом та не справляйте довгі поминки за цією назвою...))
03 Червня 2016, 14:54
А вулицю Степана Бойка на Домініканську.... Фантазії не вистачило щоб знайти якусь назву більш пов"язану з Україною-ненькою...Люди не розуміють чому саме така назва. Сміються всі.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39