Субсидії: 20 жителів району, які подали неправильні відомості в декларації, повернуть гроші державі

24 Травня 2016, 16:40
1383

Через те, що громадяни приховали здійснення одноразових покупок на 50 тисяч гривень протягом року до дня звернення за субсидією, держава переплатила 265 тисяч гривень субсидій в районі.

Як повідомляє управління соціального захисту населення райдержадміністрації, станом на 20 травня 2016 року 4853 домогосподарства району отримують субсидію на житлово-комунальні послуги.

З початку року здійснено 15 виїздів мобільних соціальних офісів, в рамках яких прийнято 104 заяви та декларації для призначення субсидії. Надано запити до міської та сільських рад про склад зареєстрованих у житловому приміщенні осіб. Оброблено та передано до сектору прийняття рішень 2035 особових справ одержувачів субсидії на придбання скрапленого газу та твердого палива. На сьогоднішній день прийнято 26 електронних заяв, ще 203 листи надійшли через поштові відділення.

Але попри те, що працівники управління досить ретельно та старанно вивчали документи при оформленні субсидій, лише тепер виявлені факти подання неправильних відомостей. Виявляється не всі громадяни показали здійснення одноразової покупки на 50 тисяч гривень протягом року до дня звернення за субсидією

-- Всього на даний час працівники управління виявили 20 таких випадків. Оскільки нам відразу не вдалося встановити неточності в деклараціях, цим людям нарахували субсидії. Відтак була здійснена переплата з державного бюджету на особові рахунки споживачів комунальних послуг. Загальна сума цих переплат становить орієнтовно 265 тисяч гривень. Скоріш за все ці кошти доведеться повертати державі, -- розповідає Максим Демидюк, начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024