Сталася масштабна пожежа на деревообробному підприємстві

30 Травня 2016, 21:10
9355

У пожежі, що сталася вчора на деревообробному підприємстві у селі Тойкут Ковельського району, постраждав житель села Запруддя

29 травня о 18:54 до служби «101» надійшло повідомлення про пожежу на деревообробному приватному підприємстві «Агропромтехцентр» в селі Тойкут Ковельського району Волинської області. Працівники підприємства повідомили, що площа пожежі значна, вогнем охоплено декілька споруд, є загроза розповсюдження полум’я на сусідні будівлі, - повідомляє прес-служба ДСНС у Волинській області.

За третім номером виклику до місця події були направлені чергові варти Державних пожежно-рятувальних частин №4 та №19 м.Ковеля, по одному відділенню з частин №8 м.Камінь-Каширський та №16 смт Стара Вижівка Управління ДСНС у Волинській області, а також команди місцевої пожежної охорони сіл Доротище, Скулин, Облапи Ковельського району.

Підприємство знаходиться на віддалі понад 30 кілометрів від райцентру, отож перші підрозділи служби «101» прибули до місця події о 19:25 і одразу подали потужні водяні струмені зі спеціальних стволів для гасіння палаючих споруд та захисту від вогню сусідніх виробничих будівель.

Боротьба з вогнем ускладнювалась великою пожежним навантаженням, швидким розповсюдженням вогню по дерев’яним конструкціям будівель та тим фактом, що працівники підприємства намагались ліквідувати вогонь підручними засобами і зателефонували до служби «101» коли площа пожежі складала уже понад 1000 квадратних метрів.

Всього на місці події було зосереджено 8 пожежних автомобілів та понад 50 вогнеборців. Для гасіння полум’я подали 10 пожежних стволів, 2 з них лафетних. Локалізувати пожежу вдалось о 21:00, а остаточно ліквідували вогонь 30 травня о 01:45.

Завдяки злагодженим діям всіх підрозділів вогнеборці змогли врятувати від знищення деревообробний цех із сучасним дороговартісним обладнанням, декілька господарських будівель, тисячі кубометрів сировини та склад готової продукції підприємства.

В результаті пожежі вогнем знищено адміністративний корпус та столярний цех розміром 10х60 метрів, декілька будівель та навісів для сушки деревини, котельня, цехи розпилу та по виготовленню піддонів, 200 м2 покрівлі господарської будівлі.

На місці пожежі отримав отруєння продуктами горіння гр. Сергій А., 1973 р.н., мешканець с. Запруддя Камінь-Каширського району. У стані середньої важкості медики госпіталізували його до Ковельської центральної районної лікарні.

Причина пожежі встановлюється спеціальною комісією.

Відео Андрія Куницького.


 

 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50