Приміщення облради перетворили у виставковий зал для камінь-каширських художників

08 Червня 2016, 18:31
1461 Джерело: сайт Волинської облради

У фойє сесійного залу обласної ради відкрилася виставка камінь-каширських митців. В експозиції понад 80 робіт 10 художників нашого краю.

Роботи представили у середу, 8 червня, пише сайт Волинської облради.

Для Камінь-Каширського району ця виставка є унікальною тим, що колектив художників з цієї частини волинського Полісся вперше презентував спільну імпрезу.

«І ми тішимося тим, що ця перша колективна виставка завітала до обласного центру, – не приховує задоволення ініціатор мистецьких проектів в обласній раді, голова регіонального відділення Українського фонду культури Геннадій Сарапін. – Ми очікуємо, що пізніше сюди завітають мистецтвознавці, галеристи та критики».

«Ваші полотна надихають позитивною енергетикою. Тому депутати схвально відгукуються про такі виставки в приміщенні обласної ради», – сказав у своєму вітальному слові митцям перший заступник голови обласної ради Олександр Пирожик. Він запевнив художників, що саме їхні роботи будуть виставлені допоки не відбудеться чергова сесія обласної ради.

Зазначимо, що в першій колективній виставці з Камінь-Каширського району взяли участь художники, які є далеко не новачками. Серед них і Андрій Дубровський, який своїм мистецтвом допомагає українським воїнам на Сході. Чоловік продав на благодійному аукціоні сім своїх полотен, а виручені кошти перерахував добровольчим батальйонам.

Взагалі художники кажуть, що своїми роботами хочуть нагадати людям про їхню місію у житті та суспільстві.























 

Коментарі
08 Червня 2016, 22:43
Немає картини бувшої Іллінської церкви. Потім тут якісь леви, кораблики та чайники з лимонами. відсутній Поліський дух, вірніше його зовсям немає. Іншого разу чому немає картин пана Коника який писав Озюрко?
09 Червня 2016, 00:44
Шановний пане Камінь, у вас проглядається якась еклектика, водночас хотілося б зберегти назву рідної вулиці Радянська і пустити сльозу за знищеною Іллінською церквою. То ви комуніст, а значить атеїст, чи таки ревний християнин за ДУХОМ? Скажіть своїм землякам напередодні Знесіння Господнього правду, не лукавте. Чи, можливо, ви вільний художник(оскільки на вільного каменяра, себто масона, явно не тягнете) і тому так "фрівольно" відгукуєтесь про відсутність Поліського духу в картинах цієї виставки? Переважна частина наших земляків і близько не здатна щось схоже творити, але от критиків - порадників серед нашого брата, причому на будь-яку тему, не перелічити... P.S. Гарну справу зробили журналісти сайту, оприлюднивши в неті картини художників - каміньчуків з цієї виставки, але було б ще класніше, аби під номерами картин зазначили прізвища авторів. Можливо б тоді Камінь уздрів серед них і роботи Івана Григоровича Коника, котрі, як на мене, розташовані у самому низу фоторепортажу, або схожі за стилем написання... Ну і окрема дяка кандидату в нардепи О.Пирожику, який завдяки своїй посаді дав дозвіл на розміщення робіт своїх виборців у приміщенні обласної ради. Хоч якась користь з тих виборів.))) Цікава ситуація виходить - картини з Каменя, голова ОДА з Каменя, обдаровані люди там мешкають, а от кандидата в народні депутати хоча б для годиться так і не знайшлося!
09 Червня 2016, 04:34
Із тих картин, що Там повивішували перших дві дійсно трохи Є зі стилю пана Коника. Гарно пише пан Дубровський це та картина зі Просікою, здається так. Дубровський пише трохи реалістично як для Мене він найбільше ловить цей Поліський дух. Потім як для Мене назва вулиці Радянська те саме як у Маяковського вірш про паспорт або інше, Червоний вершник.... Якщо зараз відкрити Популярну художню Енциклопедію/Москва 1986р./ у Мене їх аж два томи то найдемо ще кілька або навіть десятків, сотень творів часів так званого Радянського часу але ці твори ніхто не знищує. Навпаки Вони навіть дуже дорого сьогодні продаються через Їхню художню цінність яка в інший час нічого не була варта. Тому назва вулиці Радянська для Мене як "твір" з минулого часу і тому як для Мене не варто було знищувати через те, що назви вулиць не роблять людей варварами. Варварами стають самі люди але без Назв які сьогодні нищаться так само як в минулому нищелося інше. Хіба що так слід сьогоднішнім то нехай так і буде. Головне щоб не прийшов час Цим, інших які будуть Їх знищувати.
09 Червня 2016, 09:56
Ясно, творчіть Маяковського, Горького(Пєшкова) та інших героїв того часу не дає вам вибратися з тенет минулого. Я би вам радив стати довіреною особою Сані Кононенка на перід дочасних виборів до ВР, хоч копійку яку валос б заробити, все б "знання" не пропадали даром))
09 Червня 2016, 12:54
Можна подумати що у Вас знання десь приміром від Сорбони))). Усі Наші знання ще від Рад.союзу тому не потрібно тут просторікувати від світлого майбутнього Ви наший.
09 Червня 2016, 12:55
Вибачаюсь за ім"я (ати).
09 Червня 2016, 13:11
&quot;Їх закривають. Зараз і назавжди. Профком? Це слово викликає хіба що істеричний сміх.<br/>Міцно збиті тітоньки з великими руками, сумними очима та добрим серцем, всі ці Стефанії Михайлівни, цьоці Ганни та тьоті Галі, що живуть десь на бічних вулицях від Варшавської чи Замарстинівської. Від них пахне борошном, дріжджами, медом, горіхами, цукатами та родзинками, а ще узваром із сухофруктів. Вони носять ці довоєнні ситцеві халатики в квіти з птицями влітку та коричневі пальта, що пам’ятають Щербицького, взимку. Всі передпенсійного віку і всі пропрацювали тут усе життя.<br/>На роботу трамваєм чи тролейбусом, іноді ще й маршруткою. Транспорт організований вельми огидно. Вставати о шостій ранку. В листопаді та лютому включно. А тепер… тут гірше, ніж на фронті. Не допоможуть ані танки, ані артилерія. Ані авіація – навіть якби вона у нас була. Закривають. Нові виробничі лінії. Деінде.<br/>…Хліб “Стрілецький”, батон “Сихівський”, плетенка українська, пряники, сухарі з родзинками.<br/>Завод хлібобулочних напівфабрикатів. Цех кондитерських виробів. Тепер і слів таких не вживають. Але одне відомо точно: в країні, де закривають хлібзаводи, вороги готують нації новий Голодомор.&quot;
09 Червня 2016, 13:31
До речі про Хліб наш насущний. Один хлібзавод приміром закрився, а інший відкрився паритет так би мовити. Але справа в тому, що інший належить громадянці Молдови і тому висновки робіть самі.
09 Червня 2016, 13:40
До речі ще раз про кандидатів. А чому Вам не до вподоби кандидат Іван той же самий Вовк? Адже тільки він один з К-Каширщини має науковий ступінь якщо я не помиляюся. А те, що його там зацюкали чи зацюкав один з &quot;комуніст, а значить атеїст, чи таки ревний християнин за ДУХОМ&quot; то вже інша справа можливо навіть через те що опинився не в тому місці і не в той час?
09 Червня 2016, 16:35
До речі ще раз про художні твори. Учора чи позавчора святкували сторіччя Чорного квадрата:&quot;Чёрный супрематический квадрат — работа Казимира Малевича, созданная в 1915 году:53, одна из самых обсуждаемых и самых известных картин...&quot; відомого Українського митця. Отже чому Ви проти наприклад Червоного вершника, невже Червоний вершник має меншу художню цінність як Чорний квадрат, тому шановний художню цінність твору дасть сама історія, час і тому вже до-речі у тому, що вулиця Радянська є &quot;твором&quot; з минулого Наших і твоїх батьків є Вже єпохальним у тому сенсі що воно було й залишило слід й тому перейменування вулиці (принаймі цієї) має бути під сумнівом однозначно.
09 Червня 2016, 22:15
Так Іван Іванович є самовисуванцем від Каменя, а я мав на оці яловість місцевої громади чи навіть партій, які обіцяють людям манну небесну, а сякої-такої кандидатури в депутати запропонувати не можуть. То ж каміньчукам доведеться обдумувати кандидатуру Вовка, який звичайно що найглибше володіє проблемами і турботами поліщуків, знає основні шляхи по виходу з кризи, але на його ногах висять гирі регіоналів. Хоча, коли його запрошували( чи він сам добивався цього) очолити район, на &quot;регіональних руках&quot; ще не було тієї крові та корупції, про яку нині знають всі. Ну і своєчасно він від них не відмежувався, мабуть не мав в характері кидати команду того ж Клімчука та його заступників...
09 Червня 2016, 23:34
Ви Вже чули про &quot;Чорну касу&quot; регіоналів тільки, якщо можете дайте відповідь як та &quot;Каса&quot; наповнювалась? Невже К-Каширському району були дані преференції, пільги, білий район який так важко горював, що з району нічого наверх не йло і не планувалося? Крім того шановний той пан про якого Ми з Вами говоримо, поряд зі своєю теперішньою роботою має незаконний кар&quot;єр, просто менш як за 1 км. і що ж Він &quot;робить&quot; у цьому випадку? Чекає коли його оберуть народним депутатом, щоб знайти шляхи по виходу з кризи ))))))) ? Не смішіть мої мешти шановний. Його задача зовсім інша у цьому випадку. Його задача на цьому єтапі це вибори Мера у 17 році й поготів.
31 Липня 2016, 03:51
Незрозуміло, чому назва дерева під забороною (видалений пост із-за модрини). Дістають Каменя тією Радянською, яку і я трохи знаю, головно через страшні нещасні випадки з погорільцями. Два дубки, відсутнє тверде покриття, не скрізь родючий грунт, в кінці річка Цир, а ще напірозвалена хата, в якій ніхто так і не жив-це і є Радянська, якщо не вникати в життя її мешканців.
31 Липня 2016, 17:03
То Камінь гурман Володьки Маяковського? Про сподні з яких дістають червоний паспорт всі чули. А от з якого вірша В. Маяковського рядки: &quot;Любит-не любит,<br/>Я руки ломаю<br/>И пальцы разбрасываю<br/>Отломавши&quot;?
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром