Райцентр із робочим візитом відвідав Володимир Гунчик

10 Червня 2016, 12:08
2193

Голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Гунчик в рамках робочого візиту ознайомився з ходом реконструкції об’єкту незавершеного будівництва під дошкільний навчальний заклад в селі Добре та дитсадку у селі Бузаки.

Робоча поїдка селами Камінь-Каширсщини відбулася у середу, 8 червня. В ній також взяли участь   голова Камінь-Каширської райдержадміністрації Валерій Дунайчук та голова районної ради Віктор Сус. 

Спершу голова облдержадміністрації завітав до с. Добре, де дошкільний навчальний заклад планують запустити в роботу вже до 1 вересня 2016 року, пише сайт Волинської ОДА.

«Коробка» вже готова. Зосталися внутрішні роботи, однак для завершення потрібно орієнтовно 1 млн 400 тис. грн. Зрозуміло, що відступати в такій ситуації не годиться, а тим паче, що місцева дітвора потребує дошкільного закладу. Виділити відповідну суму – практично нереально. Саме тому Володимир Гунчик запропонував варіант співфінансування з бюджетів різних рівнів та з районного зокрема. Варто зазначити, що на такий варіант районна влада погодилась і пообіцяла виділити свою частину коштів. Таким чином вирішили, що генпідрядник приступить до робіт якнайшвидше, уже з 20 червня цього року, аби можна було укластися в строки.

У с. Бузаки – така ж проблема. Щоправда, приміщення зводили під школу. Одначе довгобудові стати навчальним закладом не судилося, позаяк місцева влада, зваживши «за» і «проти», вирішили після добудови розмістити дитячий садок. У планах – відкрити 4 групи на 81 дитину. Разом із тим, уже зараз у селі є 105 дітей дошкільного віку.

Відтак цей об’єкт також оглянув голова облдержадміністрації у рамках поїздки до Камінь-Каширського р-ну. У Бузаках ситуація дещо складніша і потребує більш скрупульозного підходу, позаяк потрібно оновити проектно-кошторисну документацію, аби встановити, скільки коштуватиме завершення робіт. А тому саме це є наразі першочерговим завданням для місцевої влади. Термін, який визначив Володимир Гунчик, – до кінця червня 2016 року.

- У цьому році щодо об’єкту роботи потрібно почати, а в наступному – завершити, – наголосив Володимир Петрович, оглянувши будівництво й увійшовши в курс справ.

Та найболючішім питання району є будівництво школи І-ІІІ ступенів у с. Осівці. Непокоїть воно представників влади, особливо ж болить громаді. Тож під час зустрічі з селянами останні цікавилися: коли розпочнеться будівництво. Мовляв, чекають вже понад два десятки років.

- У мене принцип: завжди казати правду, тому саме так і чинитиму, – відзначив голова облдержадміністрації. – З нашого боку зроблено все, аби школа в Осівцях потрапила до переліку тих об’єктів, які зводитимуть коштом Державного фонду регіонального розвитку. Якщо отримаємо погодження Кабміну, то є всі шанси розпочати в 2017 році. Про частку співфінансування з обласного та місцевих бюджетів подбали. Але потрібно розуміти, що на таке масштабне будівництво необхідно мінімум три роки.

Орієнтовна кошторисна вартість об’єкта складає 40 млн грн. Як відомо, умовою включення до реєстру фонду є забезпечення співфінансування 10-ти відсотків із місцевих бюджетів, тому в 2016 році в обласному бюджеті вже передбачено 1 млн грн, а у планах до кінця року від перевиконання закласти ще 4 млн грн. Фінансування решти 90 %  у разі погодження Кабінетом Міністрів України буде здійснено з державної казни.

- Нам потрібно пройти досить непростий шлях до прийняття рішення Кабінетом Міністрів, залучивши співфінансування кошти з обласного і місцевих бюджетів, – зазначив Володимир Гунчик, – Але цей мільйон – це вже початок фінансування.

 

5,5 мільйони на малу об’їзну

У самому ж районному центрі голова облдержадміністрації проінспектував хід будівельних робіт. У Камені-Каширському  капітально лагодять покриття на вулиці Ватутіна. Обіцяють впоратися до кінця літа.

- Особлива увага – питанню будівництва доріг, тому один із об’єктів моєї робочої поїздки, – так звана мала об’їзна у місті Камені-Каширському, – зауважив Володимир Гунчик. – Роботи розпочалися. Є співфінансування з місцевих бюджетів. Завдяки домовленості з міністром інфраструктури з Держбюджету виділено п’ять із половиною мільйонів гривень. Завдання: до 25 серпня цього року дорогу завершити й запустити в експлуатацію.

 

Не забувати Героїв

Окрім цього, побував голова облдержадміністрації у с. Грудки. Саме в цьому населеному пункті проживав Іван Сотнік. Чоловік пішов захищати рідну землю від зазіхань агресора. На превеликий жаль, додому військовослужбовець живим не повернувся.

Подякувати батькам, що виростили й виховали героя, та висловити щирі співчуття родині через втрату сина й батька вкотре вирішив Володимир Гунчик. Варто зазначити, що голова облдержадміністрації у рамках попередніх робочих поїздок до Камінь-Каширського р-ну вже відвідував родину Героя.

- Я дав обіцянку батькам Івана, що коли буду в районі, заїздитиму до них, – повідомив у коментарі Володимир Гунчик. – Хоч і минуло більше року, але бачу, що ця рана ще дуже болить рідним. Зрозуміло, що вона гоїтиметься дуже повільно, бо немає страшнішої втрати, аніж втрати дитини. То і величезна втрата для громади. Бо такі хлопці – кращі її представники. Тому пам’ять повинна бути не лише на словах.

До слова, Володимир Гунчик народився та виріс у Камені-Каширському.

 

Коментарі
10 Червня 2016, 17:05
Добре, що керівники району не обговорювали з губернатором питання пріоритетів на дочасних виборах на окрузі №23. Це колишня влада, будь вона неладна, собі дозволяла на такому рівні, на всяк випадок поза межами приміщення робочих кабінетів, "зпрогнозувати" виборчу кампанію... А тепер губернатор тільки ознайомився з ходом ремонтно-будівельних робіт, поцікавився питаннями соціального захисту та й поїхав собі щасливо до Луцька. )) Ну хіба ще відвідав батьківську оселю й родину в Камені...
10 Червня 2016, 20:11
Дивно, але на сайті Волинської ОДА написано , що не 7 червня, а "8 червня 2016 року, голова облдержадміністрації Володимир Гунчик працював на теренах Камінь-Каширщини. " Крім цього , "відвідав село Осівці, де зустрівся з громадою села та ознайомився з ходом робіт на будівництві школи І-ІІІ ступенів." - ну таке вже явне перебільшення, майже брехня. Бо ніяких робіт на будівництві в Осівцях немає , там лише виготовляється проектно-кошторисна документація!
10 Червня 2016, 21:12
"голова Волинської ОДА ознайомився і з ремонтними дорогами Каменя-Каширського, що по вулиці Ватутіна,": ось за це можна трохи докладніше поговорити, а саме ось про що. Про те що 8млн.грн. відійшли підприємству яке по суті своїй не має навіть професійних навичків для цих рообіт. Якщо хто пригадає як вони робили ремонт вулиці між МВС та мостом до річки Цир то мають згадати шнура який провисів майже там два дні. Де це видано, щоб укладаючи асфальт посеред вулиці використовували шнурок через те, що ітер. не вміє користуватися нівеліром?. Потім вже сьогодні через рік ця дорога під впливом дощів та іншого впливу має нерівну поверхню та "зазубрини" які рано чи пізно перетворяться у ті самі ями як і раніше. Тому фактично підприємство не має кваліфікованих кадрів навіть не тільки кваліфікованих але й підсобних працівників ганяють з Центру зайнятості. Отже розваливши наший рідний К-Каширський автодор який слугував Нам роками Ми отримали натомість у першу чергу дірку в бюджеті та в другу ті ж самі неякісні дороги. Крім цього Міська рада виділяє на сесії приблизно 700тис. грн. для обвлаштування ціїє ж дороги про законність цього рішення можна подискувати через те, що дорога державного значення фінансування з місцевого бюджету НЕМОЖЛИВЕ. Так пишуть в Міській раді й так були озвучені принаймі на сесії міської ради, що мовляв гроші підуть на співфінансування дороги по Ватутіна. Але очевидно що повз дороги має прокладатися тротуар з бордюрами і тому Міська рада дійсно має право на таке спвіфінансування, проте ось у чому заковика. Якщо Міська рада має на таке право і якщо Міська рада приймає рішення про виділ коштів, а це майже 700тис.грн. чому Міська рада виділяє ці кошти тому самому підприємству яке по своїй суті навіть не має кваліфікованих кадрів та ресурсів як трудових так і інших фондів у тому числі й техніки яка дише на ладан і крім того невідомо чи має ліцензії на цей вид робіт. Принаймі в К-Каширську є рідне підприємство яке успішно й непогано як самі бачимо справляється з укладанням тротуарів яке має трудовий ресурс, техніку та принаймі вміння яке неодноразово для Нас доказували Нам. Крім цього підприємство платить в район податки і що не маловажно буде й далі розвиватися оскільки Цією дорогою та тротуаром не закінчиться. Отже якщо підсумувати сказане Міська рада очевидно спрацювала не в тому напрямку можливо навіть не спрацювали разом з очільником Області поскільки пан Гунчик частенько до Нас заїзджає але очевидно все-таки перебуває не в "курсі" справи як би інший сказав.
11 Червня 2016, 01:09
Дякую за підказку і виправлення) Матеріал оновила.
11 Червня 2016, 20:48
А хай би поцікавився Гунчик де подівся фундамент з попередньої школи в Осівцях? Чому не порушена кримінальна справа по факту розкрадання? Дехто з тих, хто його супроводжував, "прихватизував" собі ці блоки. Та й силовий блок теж не стояв в стороні.....
11 Червня 2016, 22:50
"Я дав обіцянку батькам Івана, що коли буду в районі, заїздитиму до них, – повідомив у коментарі Володимир Гунчик. – Хоч і минуло більше року, але бачу, що ця рана ще дуже болить рідним. Зрозуміло, що вона гоїтиметься дуже повільно, бо немає страшнішої втрати, аніж втрати дитини. То і величезна втрата для громади. Бо такі хлопці – кращі її представники. Тому пам’ять повинна бути не лише на словах." - а до батьків Миколи Королька далеко було заїхати? Рік тому цією брехнею про "вівідини родини Героя... " було забито сайт Волинської ОДА та Камінь-Каширської РДА ,аж поки Гунчика не ткнули носом в цю брехню, як шкідливого кота в його ж гімно....
23 Червня 2016, 18:56
Кажуть, що Гунчик одружився із своєю прес секретуткою Свєткою Головачук, яка йому в дочки підходить))
24 Червня 2016, 04:07
Відразу видно, що традиційної орієнтації. Не боря ж мойсєєв
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром