Радошинка: в селі освятили новозбудований храм

13 Червня 2016, 12:56
4194 Джерело: Камінь-Каширське благочиння

В день пам’яті святителя Луки архиєпископа Кримського в суботу, 11 червня, вікарій Волинської єпархії преосвященніший Нафанаїл єпископ Камінь-Каширський здійснив освячення новозбудованого Свято-Миколаївського храму в селі Радошинка Личинівського благочиння Камінь-Каширського району.

За богослужінням разом із владикою молилися всі священники Личинівської округи на чолі з благочинним протоієреєм Андрієм Даукулісом, а також запрошені клірики Камінь-Каширського благочиння, повідомляють на сайті місцевого благочиння.

Серед багатьох парафіян та гостей був присутній в храмі під час богослужіння голова Камінь-Каширської РДА Валерій Дунайчук.

За давнім українським звичаєм єпископа Нафанаїла зустрічали хлібом-сіллю, наймолодші прихожани вітали архієрея віршами, запрошуючи до свого величного новозбудованого храму Божого.

Після чину Великого освячення розпочалась Божественна Літургія, під час котрої місцевий настоятель священика Сергія Сіжука з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого митрополита Онуфрія возвели у сан Протоієрея.







 

 

Коментарі
14 Червня 2016, 13:21
Напис швидше всього навіть не старослов"нською
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024