ОПОРА стверджує, що кандидат від «Свободи» розпочав агітацію, не відкривши виборчий фонд

15 Червня 2016, 09:23
1248 Джерело: ОПОРА

У виборчому окрузі № 23 представники Громадянської мережі ОПОРА зафіксували поширення агітаторами політичної партії «Свобода» агітаційних газет, у яких міститься інформація про кандидата у народні депутати Олександра Пирожика.

Втім, станом на 14 червня у кандидата ще немає відкритого виборчого фонду, пише ОПОРА.

За інформацією Центральної Виборчої Комісії станом на 14 червня жоден кандидат у 23-му виборчому окрузі ще не відкрив  виборчий фонд, а тому не може поширювати агітаційних матеріалів. Натомість 11 червня спостерігачі ОПОРИ зафіксували агітаторів від політичної партії «Свобода», які у смт Маневичі, на перехресті вулиці Незалежності і вулиці Луцької, роздавали газети з інформацією про кандидата у народні депутати від політичної партії «Свобода» Олександра Пирожика.

Крім того, сам кандидат на власній сторінці у Фейсбуці повідомив, що у смт Любешів «разом з побратимами від Свободи» також поширювали агітаційні газети поряд із встановленими агітаційними наметами. 

Коментарі
15 Червня 2016, 15:06
Виборчий фонд не відкривається якщо претендент використовує власні заощадження у межах визначеного Законом. Тут справа в іншому якщо дасть хто відповідь на запитання. Чи мав він право агітувати за себе одразу після його реєстрації в ЦВК. Очевидно що мав. Тому якщо у цьому випадку використовується під час агітації шпальти політичної партії &quot;Свобода&quot; то у цьому випадку які є запитання? Політична партія має право агітувати За свого претендента використовуючи свої шпальти одразу ж за реєстрацією його претендентом тим більше якщо шпальти звертані та зареєстровані у Законному порядку. Якщо хто бажає нехай читає внизу ссилку де вона набрана та надрукована і т.п.<br/>ТОму шановні при чому тут виборчий фонд? Хіба треба було &quot;проводити&quot; зверстані та надруковані шпальти через його власний виборчий фонд політичної партії &quot;Свобода&quot; звісно що ні. Тому ще раз шановні, читайте Законодавсто в комплексі, а не тільки вихвачуєте з констексту й ну піаріться. Як би він зареєструвався б як самовисуванець то це інша справа. Звичайно й висуванець від партії має право відкривати свій виборчий фонд якщо він бажає залучати зовні кошти. Тому у цьому випадку &quot;Опора&quot; поспішила з висновками.
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром