ОПОРА: 6 членів ОВК у 23-му окрузі ще не склали присягу

17 Червня 2016, 11:13
1251

Станом на 16 червня лише 12 з 18 членів окружної виборчої комісії, утвореної у 23-му виборчому окрузі, склали присягу і набули повноважень членів ОВК.

Нагадаємо, що 27 травня ЦВК утворила окружну виборчу комісію з виборів народних депутатів України  у одномандатному виборчому окрузі № 23, пишуть журналісти «Точки опори».

За період з 29 травня по 15 червня ОВК провела два засідання. На жодне з них не з’явилось 5 членів комісії. Причина – проживають за межами Волинської області.

Як вже зазначалось, наразі лише 12 з 18 членів окружної виборчої комісії, утвореної у 23-му виборчому окрузі, склали присягу і набули повноважень членів ОВК. Зокрема, не склали присягу: Ганна Гіль (політична парті «Нова політика»), Денис Дуденко(Партія Зелених України), Лариса Єременко (Ліберальна партія України), Олександр Лукашевський (Радикальна партія Олега Ляшка), Анфіса Родченко (політична парті «Єдина країна»), Андрій Сакір (політична парті «5.10»).

За словами голови окружної виборчої комісії Світлани Демчук (Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина»), відповідний факт створює певні незручності у роботі комісії. Зокрема, це пов’язано із встановленим графіком чергувань та із проведенням засідань комісії, оскільки у такому випадку важче зібрати кворум.

«У нас в комісії 18 осіб. Як нам повноцінно проводити засідання, якщо три людини з Херсона, одна – з Запоріжжя, одна – з Чернігова, двоє – з Луцька, одна – з м. Ківерці. Місцевих не багато. Люди, що зі східних регіонів, на дзвінки не відповідають. Телефонували уже неодноразово в ЦВК, втім, жодних роз’яснень, як нам діяти в такій ситуації, ще не отримали. Уже відбулось дві заміни членів комісії, але суттєво ситуації не змінилась», - скаржиться голова ОВК Світлана Демчук.

Коментарі
17 Червня 2016, 16:45
Отже висновок єдиний і правильний. Зірвати вибори у 23 окрузі. Тут і до гадалки не треба ходити. Раніше за потужної підтримки декого з покійних депутатів вибори проводились на одному вдиху, а тепер хтось говорить що олігархи знову йдуть до влади. Як би так було ОВК давно була проплачена. Потім побачимо як вони там працюватимуть.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024