Обіцянки кандидатів у нардепи - партійних висуванців у 23-му окрузі

27 Червня 2016, 16:07
1618

Громадська мережа ОПОРА взялася аналізувати програми кандидатів у нардепи у 23 виборчому окрузі. Першими під аналіз підпали висуванці від партій.

Відповідно до ч. 3 ст. 55 Закону України «Про вибори народних депутатів України» для реєстрації кандидата у народні  депутати України в одномандатному виборчому окрузі до Центральної виборчої комісії подається в електронному вигляді передвиборна програма кандидата, викладена державною мовою, яка оприлюднюється на офіційному веб-сайті Центральної виборчої комісії.

Громадянська мережа ОПОРА проаналізувала передвиборні програми восьми кандидатів у народні депутати України по 23-му виборчому окрузі, висунутих політичними партіями, на предмет основоположних питань, які у них піднімаються, обіцянок, основних акцентів та гасел.

Зокрема, аналізувались програми: Сергія Були (Радикальна партія Олега Ляшка), Володимира Демчука (Політична партія «Україна Славетна»), Ольги Зирянової (Партія «Солідарність жінок України»), Людмили Кирди (Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина»), Ірини Констанкевич («Українське об’єднання патріотів «УКРОП»), Юрія Кулачека (Блок Петра Порошенка «Солідарність»), Тетяни Лишневець («Громадський рух «Народний контроль») та Олександра Пирожика (Всеукраїнське об’єднання «Свобода»).

5 особливостей

Передвиборна програма – це не просто вимога закону, а й візитна картка, з якою кандидати ідуть до виборців. Ознайомившись із передвиборними програмами кандидатів, у виборців повинне з’явитись бачення, які проблеми той чи інший кандидат буде вирішувати, ставши народним депутатом України. Особливо, коли це стосується народного депутата – представника одномандатного виборчого округу.

Проаналізувавши передвиборні програми кандидатів у народні депутати України, висунутих політичними партіями по 23-му виборчому окрузі, можна виокремити кілька основних особливостей.

По-перше, лише троє з восьми кандидатів у своїх програмах згадують політичні партії, які їх висунули. Зокрема, це Сергій Була, Володимир Демчук та Ольга Зирянова.

По-друге, жодна передвиборна програма кандидатів не побудована акцентовано на питаннях, що стосуються 23-го виборчого округу. Крім того, лише одна програма відображає здебільшого проблеми, які кандидат буде вирішувати у Волинській області. Зокрема, такою є передвиборна програма Тетяни Лишневець.

По-третє, передвиборні програми трьох кандидатів у народні депутати у 23-му виборчому окрузі ідентичні з програмами їх однопартійців, які є кандидатами в інших округах. Зокрема текст програми Олександра Пирожика повністю збігається з текстом програм його однопартійців та осіб, суб’єктом висування яких є ВО «Свобода»: Івана Близнюка (Виборчий округ № 151, Полтавщина), Володимира Федорока (Виборчий округ № 206, Чернігівщина), Олега Гаврилка (ВО № 183, Херсонщина), Ігоря Швайки (ВО № 114, Луганщина), Оксани Тебешевської (ВО № 85, Івано-Франківщина) та Олександра Замкового (ВО № 27, Дніпропетровщина). Передвиборна програма Ольги Зирянової по тексту майже ідентична з програмою її колег: Людмили Архипової (ВО № 85, Івано-Франківщина), Світлани Буніної (ВО № 206, Чернігівщина), Тетяни Мороз (ВО № 114, Луганщина), Марини Петросянц (ВО № 151, Полтавщина) та Галини Суменкової (ВО № 27, Дніпропетровщина). Так само передвиборні програми однакові у Володимира Демчука і Валерія Богуна (Во № 151, Полтавщина), Яни Ковальової (ВО № 183, Херсонщина) та Павла Сергєєва (ВО № 27, Дніпропетровщина).

Хочеться також відзначити фундаментальні особливості, на яких побудована передвиборна програма кожного з кандидатів. Зокрема, по-четверте, якщо передвиборні програми Олександра Пирожика, Людмили Кирди та Сергія Були на 90% побудовані на аспектах загальнодержавного характеру, то частково у кожній з цих програм є свої особливості. Так, якщо у тексті програми першого чітко простежується націоналістична тематика, то двоє інших не забули підняти тему бурштину на Волині та можливостей вирішення цієї проблеми на законодавчому рівні. Крім того, у Сергія Були ще й чітко помітна послідовна критика влади.

Передвиборні програми інших кандидатів вирізняються більшою оригінальністю. Зокрема, програма Володимира Демчука повністю побудована на «піарі» новоствореної політичної сили «Україна Славетна». Тут можна прочитати і про історію створення політичної партії, і про перші досягнення представників цієї команди.  Ольга Зирянова побудувала програму на гендерному аспекті. Прослідковується чіткий наголос на ролі жінки у політиці. Цілком послідовною при побудові своєї програми виявилась Ірина Констанкевич. Програма зосереджена на тому, щоб показати зв'язок кандидата із благодійним фондом Ігоря Палиці «Тільки разом». У Юрія Кулачека в основному піднімається тема війни. На цьому, як ми пам’ятаємо, будували передвиборні програми більшість кандидатів у 2014 р. під час позачергових парламентських виборів. Не схожа на усі інші і програма Тетяна Лишневець. У ній кандидат зосереджується на питаннях: якою має бути конструктивна взаємодія місцевої влади та громадян та які важелі впливу на владу можуть використовувати громадяни.

П’ятою особливістю передвиборних програм кандидатів є гасла та лозунги, які у них використовуються. Так, у своїй програмі кандидат від Радикальної партії Олега Ляшка переконаний, що «Волинь повинна стати розвиненим регіоном. Для цього у неї є все: працьовиті люди, земля, ліси, бурштин» і закликає у стилі партії: «Корупцію – на вила!». Кандидат від партії «Солідарність жінок України», розвиваючи гендерний аспект у програмі, висловлює переконання у тому, що «лише той, хто знає ціну людського життя, той, хто серцем відчуває біль усієї країни, зможе залишитися людиною навіть у владі» та закликає: «Дайте жінкам навести лад в Україні!».

«Головне моє завдання – відстоювати інтереси людей, працювати над вирішенням їх проблем, працювати на благо України», - переконує виборців у своїй програмі кандидат від Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина». Із гаслом «Тільки разом змінимо наше життя на краще» звертається до виборців у своїй програмі кандидат від «Українського об’єднання патріотів «УКРОП».

Кандидат від «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» зазначає у програмі: «Себе в парламенті бачу, як законотворця і лобіста інтересів виборців рідної Волині!», а кандидат від партії «Громадський рух «Народний контроль»: «Волинь – це люди, які тут живуть, а не географічна одиниця на карті країни», - і наголошує: «Працювати серед людей і для людей!». У програмах ще двох кандидатів, від Всеукраїнського об’єднання «Свобода» і партії «Україна Славетна», чіткі гасла та заклики відсутні.

5 політик

Проаналізувавши передвиборні програми кандидатів щодо основоположних питань (політик), які у них піднімаються, визначилося 5 основних, про які йдеться у кожній програмі. Зокрема, так чи інакше, у кожній з восьми передвиборних програм увага приділяється питанням розвитку економіки, малого та середнього бізнесу, підвищення заробітних плат та зниження тарифів на оплату комунальних послуг. Друга політика, яка простежується у кожній програмі – соціальне забезпечення чи соціальний захист окремих верств населення, у тому числі соціальне забезпечення учасників АТО та їх сімей.

Згадуються також фактично у всіх програмах проблеми війни, матеріальне забезпечення Збройних Сил України, реформування армії (перехід військових на контрактну службу), питання учасників АТО. Четверта політика, яка має місце у кожній програмі – розвиток сільського господарства та державна підтримка фермерських господарств. Крім того, як і у передвиборних програмах кандидатів на позачергових виборах 2014 р., піднімаються проблеми боротьби з корупцією, продовження процесу люстрації, а також питання децентралізації та добровільного об’єднання територіальних громад.

Щодо інших питань, які зустрічаються у передвиборних програмах кандидатів, - транспортне сполучення між районами на Волині, збереження природних ресурсів (Сергій Була); розвиток історії та культури, розвиток демократії, європейський шлях розвитку України (Володимир Демчук); пенсійна реформа, а також реформування освітньої та медичної галузей (Ольга Зирянова); законодавче закріплення процесу видобутку бурштину, скасування депутатської недоторканності та законодавче регулювання процедури відкликання депутатів (Людмила Кирда); розвиток культури та спорту, розвиток освіти та охорони здоров’я (Ірина Констанкевич); вступ України в ЄС та НАТО (Юрій Кулачек); встановлення процедури публічного обговорення важливих питань в регіоні, розширення можливостей впливу громадян на рішення та дії влади, розвиток туризму, національно-патріотичне виховання молоді (Тетяна Лишневець); скасування суддівської, депутатської та президентської недоторканності, скасування місцевих держадміністрацій, позбавлення громадянства за сепаратизм, утвердити українську мову в статусі єдиної державної (Олександр Пирожик).

5 обіцянок

Традиційно у кожній передвиборній програмі кандидати окрім того, що висвітлюють основні питання та проблеми, які їх турбують, вирішенням яких, ставши депутатом, планують займатись, щось обіцяють виборцям. Чимало обіцянок було виявлено в результаті аналізу передвиборних програм кандидатів у 23-му виборчому окрузі.

Найпопулярнішими серед кандидатів стали обіцянки: лобіювати інтереси громади у парламенті; працювати над написанням законів, необхідних для вирішення нагальних проблем; відстоювати можливість зниження тарифів на оплату комунальних послуг; підтримувати законопроекти та рішення щодо питань, які стосуються учасників АТО; захищати інтереси українського народу і держави.

Обіцяючи щось виборцям, кандидати найчастіше використовують слова та словосполучення: «активно працюватиму», «добиватимусь», «робитиму все», «відстоюватиму позицію» (Сергій Була); «захищатиму», «гідно представлятиму», «відстоюватиму» (Володимир Демчук); «разом ми змусимо владу» (Ольга Зирянова); «зобов’язуюсь» (Людмила Кирда); «працюватиму», «ініціюватиму», «відстоюватиму», «вимагатиму», «пропонуватиму», «підтримуватиму» (Ірина Констанкевич); «свої зусилля зосереджу на», «добиватимусь», «ми змінимо ситуацію», «я категорично проти, щоб» (Юрій Кулачек); «основними завданнями для себе ставлю», «виступаю за» (Тетяна Лишневець). Жодних прямих обіцянок не містить передвиборна програма Олександра Пирожика.

Коментарі
27 Червня 2016, 21:18
"«Головне моє завдання – відстоювати інтереси людей, працювати над вирішенням їх проблем, працювати на благо України», - переконує виборців у своїй програмі кандидат від Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина».": схоже така програма була написана в той час коли проводилися місцеві вибори, а тому якщо з цією програмою іти до Верховної ради то нічого й собі "пертися" тільки лавки протирати. Якщо так то нехай покаже яка ЇЇ робота в Обласній раді. Якщо мало повноважень то які права можна отримати щоб щось зробити тут місці?
27 Червня 2016, 21:34
Уінстон Черчилль, ставши колись британським прем’єр-міністром, вимовив фразу, що стала історичною: «Я не можу запропонувати вам нічого, крім крові, важкої праці, сліз і поту». Звичайно, що це були інші часи, але суть ситуації, в котрій знаходиться нині наша воююча держава, особливо не змінилася. Нинішні депутати мали б обіцяти найперше важку працю, свою справедливість і чесність під час депутатської діяльності, патріотизм і наполегливість у розбудові своєї держави, де б громада та її окрема людина могли реалізувати свої можливості. А обіцянки розпочати будівництво шкіл, мостів, басейнів для профілактики захворювань, ремонти там і сям - це стара пісня на старий мотив! Ми всі, хто не втратив пам'яті, знаємо ці солодкі пісні та обіцянки - цяцянки!
27 Червня 2016, 23:15
Цікаво, якби хтось з майбутніх депутатів пообіцяв перепрофілювати всі генделики в бібліотеки, хтось би повірив?
27 Червня 2016, 23:36
"обіцянки розпочати будівництво шкіл, мостів, басейнів для профілактики захворювань, ремонти там і сям - це стара пісня на старий мотив!": друже мій у цьому округу не тільки обіцянки але й деколи добрі справи від виборів до виборів. ТОму 23 округ тільки й може заробити що й на одних тільки обіцянках. Тому якщо тільки й школа чи дитячий садок то вельми добра справа через те, що ця місцевість на стільки перетворилися в ніщиту що й обіцянками раді. Тому для Нас потрібно напевно Наший повіт в якому Ми будемо мати право та відповідальність, а вже яка політична сила то принаймі можна прислухатись до одного з їхнього числа який говорить, що Нам потрібні робочі місця. Очевидно що хлоп знає вихід з ситуації. До цього часу говорилося, що подуємо, зробимо ремонт, я знаю кожну шпарину в районі і т.д.
27 Червня 2016, 23:43
Перепрофілювати всі генделики в бібліотеки - типова хуцпа. Зараз електорат не бажає читати те, що йому пропонують задарма.Невже він ринеться туди як генделики перепрофілюють в хати-читальні?
28 Червня 2016, 01:44
Друже мій - кажеш колего? Нехай так буде, от тільки друзями прийнято вважати тих, хто дивиться в один бік. А ми, як показує наша писанина, дивимось різновекторно, оскільки мені бридко і боляче визнавати, що після всього пережитого ми й далі талдичимо "ця місцевість на стільки перетворилися в ніщиту що й обіцянками раді", або "у цьому округу не тільки обіцянки але й деколи добрі справи від виборів до виборів". Невже з такими поглядами можна не вилазити з соцмереж, та й ще переконувати когось у чомусь? Виходить, що тільки в передвиборний період можна щось урвати? Це тільки мешканці Афганістану переконані, що тільки під час війни можна заробити якусь копійчину. Не просіть рибу, беріть в руки вудочку закликає Святе письмо! Чоловіче, друже, невже так важко розібратися у трьох політичних соснах? Невже люди такі примітивні, що окрім політичної гречки: (вікна, ремонту дороги/фапу та інших обіцянок), нічого не бачать і не розуміють? То свисніть Путіну, він прийде і збудує нові дороги, нові школи, нові ферми, загонить людей в новітні колгоспи, а незгодних - у Сибір відправить до бурятів. Будуйте свою державу, і тоді "ніщита" не жебратиме у олігархів крихти з їхнього барського стола!!! Гидко і соромно за убогість духу і думки своїх земляків...
28 Червня 2016, 03:24
Пан Камінь мабуть тільки цього путіна і бажає з мотивом буду головою колгоспу десь на багатших селах. Про генделики - це не хуцпа, бо я українець, а форма жарту. А вибирати треба не вікна аля адам мартинюк, а патріотів, бо вони не будуть байдужі до долі землі української та українського люду.
28 Червня 2016, 03:31
"Чоловіче, друже, невже так важко розібратися у трьох політичних соснах?": дуже добре розбираємося і в соснах тим більше. Ваша зааганжованість проти "олігархії" я так думаю це абстрактні поняття. Оскільки наприклад найбільший боєць з олігархіями живий бог Тимошенко привела у парламент стільки штиків що для Них було достатньо, щоб робити свою політику разом з Ющенком. Але де ті штики поділись? Вони продалися тепер висняється що й Ющенко у свій час продався. Тільки хто продавався? Зашорані особи приблизно такого гатунку як Кирда яка не маючи за душою й шеляга тягнеться до свого хлібного місця, а там як вдасться дай бог заробимо більше. Тому боротьба з олігархією це боротьба за людину яка прийшовши до влади має честь і свободу вибору відносно своїх переконань. Та боротьба з олігархією яку Ви пропонуєте це не вихід. Чому Британія має парламент якому більше триста років, тому що парламентаризм переходить Їм у спадок і через те, що Він ніколи не порушить свого слова своєї партії, а інакше він вже не парламментар навіть якщо він переданий у спадок. Ось Наш дороговказ. Мені імпонує сьогодні наприклад довірені особи партії "Свобода" які попри доволі невигідну ставку мають честь представляти свого депутата. Але сьогодні наприклад для мене є вимушеним вибором через те, що к-каширський район стоїть перед непростим вибором, якщо Вони не дадуть Нам повіт Ми будемо відкинуті назад приблизно на 15 років це той термін коли одне покоління заміщається іншим зважаючи на непросту політичну ситуацію в самому к-каширьску та області, Тому я свідомий сьогодні голосувати за "Укроп". Ось так друже і зовсім не так як Ви говорите, адже Ми з Вами поки не друзі, а просто дуже добрі знайомі хоча б тому, що Ви Мене знаєте але Я Вас ні.
28 Червня 2016, 12:48
Чому ви так впевнені , що якщо Вони не дадуть Нам повіт Ми будемо відкинуті назад приблизно на 15 років і САМЕ тому потрібно голосувати за УКРОП тобто за Констанкевич? <br/>Я на 100 % впевнений, що людям, виборцям чи точніше електорату(найбільш влучний термін!) БАЙДУЖЕ , де буде центр повіту - в Камені чи Маневичах! А дехто кілька років цього не знатиме ... І для мене це теж неважливо. Головне - створити СИСТЕМУ державної влади без корупції та обману . І людям ,і мені НЕВАЖЛИВО , ДЕ САМЕ будуть знаходитись органи держуправління , головне щоб їх робота була ЕФЕКТИВНОЮ і прозорою. І досить вже придумувати &quot;страшилки&quot; про центр повіту в Маневичах, бо він там ДІЙСНО БУДЕ . А ті ідіоти-кандидати, що на цьому піаряться - хай ідуть на КУЙ!
28 Червня 2016, 13:17
Ваше &quot;якщо Вони не дадуть Нам повіт Ми будемо відкинуті назад приблизно на 15 років&quot; переходить з коменту у комент, оскільки в укропівців окрім &quot;зароблених&quot; майже легально грошей та обіцянок, а фактично олігархічних механізмів, нема нічого за душею. Але спекулювання вами, шановний друже, повітом, який конче потрібен району і він рано чи пізно у нас буде, є з вашого боку недобросовісним кроком. Адже УКРОП не має монополії на роздачу повітів. Повіт не вискиглюють у влади, повіт беруть в свої руки звитяжною працею та громадянською позицією. Бо, якщо повернеться олігархічна влада, то це поняття &quot;повіт&quot; матиме те ж саме значення, що й &quot;привіт&quot;. Повіт тоді потрібен, коли є ГРОМАДА з державницьким мисленням та своїм представником у Верховній Раді України. Гідність не випрошують у начальства, гідність, як і свобода, це те чого не можна ні дати, ні забрати! У Надії Савченко навіть у полоні не змогли забрати ні першого, ні другого! Сьогодні є Фонд Палиці, а завтра, коли розберуться -&quot;откуда дровишки&quot; то всяке може бути з тими обіцянками-цяцянками. Для чого було робити Революцію гідності, вселяти людям надію, коли мислити чи діяти гібридно? Якщо вже так вперлось у той повіт, то без згоди каміньчуків ніхто їх в ні які Маневичі не запхає! Нехай маневичани розберуться зі своїми бурштиновими війнами, ворогуванням села з селом, стріляниною тощо. А місту, яке одне з перших в області зняло пам'ятник Іллічу(а Маневичам допомогли майданівці бо ще б досі бовванів), показало приклад демократичного оновлення негоже &quot;скігліти&quot; і випрошувати кістку у якоїсь &quot;діячки&quot; з Фонду Палиці, котрий невідомо/відомо як його наповнює? УКРОП на західних теренах переміг тільки на Волині і то, скоріше за все, через певну затурканість поліщуків, які ще вчора були готові голосувати за лідера комуністів Адама Мартинюка, аби той тільки полатав дорогу і вставив кілька вікон в школі чи клубі. Не наступайте на ті самі граблі!
28 Червня 2016, 14:00
&quot; що людям, виборцям чи точніше електорату(найбільш влучний термін!) БАЙДУЖЕ , де буде центр повіту - в Камені чи Маневичах&quot;: Ви очевидно не проста людина коли тут пишете, принаймі у ВАс є можливості, а це мінімум 160грн. щомісячно. Тому якщо електорату можливо дійсно байдуже то для Вас це не повинно бути байдужим оскільки Ви самі знаєте, що за цим стоїть і у першу чергу це рішення по бюджету по який очевидно мало хто знає. Але якщо Ви знаєте або хоч би хто знає то це ті кошти які у Вас беруть і які Вам потім віддають у вигляді в першу чергу заробітної плати вчителям, медикам, дороги ті інфраструктура міста та багато чого іншого. Тому якщо повіт залишиться в Маневичах ніхто на ВАс й незглянеться оскільки з ТАКИМИ очільниками району навіть не варто думати про краще майбутнє, у Них завжди знайдуться аргументи на свою користь через те, що наприклад місцева прокуратура вжеу Них, а справи знайдуться хоч би справа як Вони (Сус та іже) оголошували себе переможцями. Тому не слід думати, що електорат НАм допоможе та знайдемо підтримку та Їхнє розуміння. Не варто. Треба бути реалістами.
28 Червня 2016, 14:24
&quot;УКРОП на західних теренах переміг тільки на Волині і то, скоріше за все, через певну затурканість поліщуків, які ще вчора були готові голосувати&quot;: з Вашої точки зору хоч хто тут переміг, перемагають через затурканість поліщуків. Тому якщо наприклад переможе &quot;Свобода&quot; ці також переможуть через затурканість поліщуків. Тому давайте не будемо говорити про Їхню затурканість адже Ви також &quot;поліщук&quot; але Ви чомусь не затурканий, а скоріше всього не образити Вас боягуз оскільки вже скільки часу і не можете вийти з підпілля тим більше думається Ви не тільки оригінальний але й грамотна людина і не тільки, патріот Нашої землі тим більше можливо навіть з вул. Радянської через те, що Ви так ненавидите Все радянське яка Вас вигодувала. Але я Вас розумію тому що так треба, це ж не через затурканість, цеж через жанр реалітішоу і тому &quot;Хрін&quot; тут як тут. Тільки з одним я згідний з Вами, що з &quot;поліщуком&quot;, а далі потрібно мати якось інакший вихід з цієї ситуації тому одразу нахрапом ось так як Ви говорите:&quot; звитяжною працею та громадянською позицією&quot; не вийде, а тим більше з простими &quot;поліщуками&quot;. Нехайже до прикладу нехай той же самий СУС з Дмитруком:&quot; звитяжною працею та громадянською позицією&quot; до яких Ви можете достукатися але ж не до масси людей які й газету читають більше як раз в місяць. Отож пан бо. Треба бути реалістом як казав пан Кучма, а тим більше якщо в &quot;Укроп&quot; сьогодні голова Обласної ради, а завтра невідомо де але Нам сьогодні.
28 Червня 2016, 14:28
Дедалі Ваша поведінка мені нагадує ще одного нашого відомого земляка з колоритним прізвищем - Смітюха Григорія. Цей поліщук, тато якого вочевидь ще носив личаки бо це найзручніше взуття на Стоході, з київського Антимайдану волав &quot;Путін прийди...&quot; І той таки прийшов! Думаю, що Гриць Смітюх робив це щиро, оскільки знав, що разом з Путіним прийдуть гумконвої у тій чи іншій формі. Смітюху й до голови не могло прийти, що українці здатні самі господарювати у своєму домі. А от за готовність зустріти хлібом-сіллю Путіна Смітюху та його братам завжди перепаде свіжа кісточка від господаря. Так і у Камені, волаючи &quot;Беня прийди зі своїм Фондом...&quot;, мабуть також сподіваються на якесь печенько чи тисячку-другу гривеників за вірне служіння та введення людей в оману шляхом маніпуляцій пріоритетами. Правда, висока ймовірність що каміньські укропівці, як і смітюхи, через свою громадянську яловість чекають &quot;царя&quot; на своїй території та у своїй голові...
28 Червня 2016, 15:21
&quot; шляхом маніпуляцій пріоритетами&quot;: Ви свої приорітети не доведете до мізгів того самого &quot;поліщука&quot; оскільки Ви можливо й маєте професорське звання але якщо бажаєте, щоб на Їх сьогодні звертали слід ще позавчора бути серед Них, а не так як інший кандидат яка за два дні до реєстрації пише у своєму блозі:&quot;ну час настав годі вже&quot;, дитинство в голові. Якщо хочете своїх приорітетів то варто навіть частіше приїзждати до рідних місць або принаймі засилати на місцеву пресу свої роздуми та бути упізнаними та не думати, що як приїду то попросять у Мене. Якщо Ви патріот то не слід ховатися, а слід постійно нагадувати Нам про свої думки та пережиті емоції. А так все інше жанр.
28 Червня 2016, 16:00
Григорій Смітюх, сам того не відаючи (бо не інженер за освітою), був (може й нині є) інкорпорований у пірометалургійні процеси добування титану (перша стадія -вибірково відновлювальна плавка (продукт чавун + диоксид титану); друга стадія -хлорування (продукт чотирихлористий титан); третя стадія відновлення магнієм (продукт титанова губка); четверта стадія -рафінування (продукт металічний титан). Очевидно, що мав з цього зиск метаріальний. Пан Камінь так само сам того не відаючи (бо не вивчав психології) самотужки експериментує з нейролінгвістичним програмуванням, зокрема, одним з його інструментів-розставлянням якорів. Чи має він з цього зиск, хто зна, але що хлоп любить гроші, то це факт зафіксований. Це, щодо фактів матеріальних. Але ж ми земляки, тому порозумітися могли б, якби не конвергована співпрацею з органами свідомість у Каменя. Конвергенція робить його нишпоркою, а нишпорка завжди, як той юдейський фактор (тут юдейський фактор-це знаток місцевих нюансів, загальноприйняте поняття в давнішніх юдеїв) хоче мати хоч невелику, але власну користь.
28 Червня 2016, 16:00
Щодо чиїхось слів &quot;ну час настав годі вже&quot;. Це перефразований слоган, з яким вже йшла колись одна на перший погляд свіжа й проукраїнськи патріотична партія &quot;Пора&quot; на чолі з Каськівим, якого тепер розшукує Інтерпол. Правда у цій назві бракує ще одного слова &quot;...БРАТЬ&quot;. От слоган &quot;Пора брать&quot; якраз пасував Каськіву, котрий від правого крила політикуму хутенько вскочив до команди Януковича, а точніше повернувся у свою стихію, звідки його &quot;внєдряли&quot; до патріотів. Це ж можна сказати й про &quot;ну час настав годі вже&quot;. Ці політтехнологічні штучки давно відомі людям, що більш-менш щось розуміють в політиці. Ну і про Ваше побажання Хріну &quot;...щоб на Їх сьогодні звертали слід ще позавчора бути серед Них&quot;. Аби я мав хоча б найменші політичні амбіціїї по Каменю чи району, я би давно крутився в потрібних локаціях. Однак в силу різних обставин, я цього не потребую і роблю те, що роблю! А от своїми теревенями надоїдаю землякам давно і твердо - нема чого надіятись на доброго &quot;дядю&quot; чи й &quot;тьотю&quot;, бо ці тітки на чужих землях тільки й шукають собі поживу. Вони тут не живуть, не гребуть мотичкою поліський пісок, не крутять хвости худобі, тому варто самому у своїй хаті господарювати. Хитрощі, на кшалт, візьму 200 грн. за голосування також не канають, оскільки члени дільничних комісій отримують на порядок-два більше і підписують чисті протоколи з печаткою ще за тиждень до виборів... А платять ті, хто має ФОНД з грошима, бо бідному Пирожику чи й Балицькій, або комусь іншому, окрім тяжкої праці, поту і сліз - за Черчілем, на жаль, нема чого більше запропонувати...Та кому з поліщуків потрібна праця і піт, краще схитруємо, он кавалок СИРУ вже лежить поряд, тільки протягнути руку...Рабів до раю не пускають - казали в період Майдану. То таки чиста правда!
28 Червня 2016, 21:25
&quot;але що хлоп любить гроші, то це факт зафіксований.&quot;: то повна брехня тим більше у &quot;зафіксований&quot;спосіб. Пропоную Вам якщо у ВАс &quot;зафіксовано&quot; викласти хоча б скріншорт з тих фактів про який Ви тут пишете. ТОму якщо не знаєте то й нічого і розкидатися подібними &quot;фактами&quot;.
28 Червня 2016, 21:31
&quot;Аби я мав хоча б найменші політичні амбіціїї по Каменю чи району, я би давно крутився в потрібних локаціях.&quot;: а чого Вам тут мати політичні амбіції? Просто якщо Ви людина честі та здорового глузду, свідомий, маєте чудову освіту то можете звертатися до земляків відкрито і Вас почують. Крім того якщо МИ усі удемо вибирати до представницького органу таких як:&quot;тут (не) живуть, (не) гребуть мотичкою поліський пісок, (не) крутять хвости худобі,&quot; то не варто Нам і мати такий орган, краще вже в прийми.
28 Червня 2016, 21:34
&quot;нишпорка завжди, як той юдейський фактор&quot;: Ви хоч і не нишпорка але завжди згадуєте всує тих євреїв. Хоч Ви і не нишпорка але чомусь теж полюбляєте вткнути гдесь свого чудового носа.
28 Червня 2016, 22:25
В Каміня діалектизм &quot;гдесь&quot;, невже камінський? Не чув такого раніше.
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024