ТЕМА ДНЯ: стоянка на площі Культури

21 Жовтня 2018, 12:00
ТЕМА ДНЯ: стоянка на площі Культури 5369
ТЕМА ДНЯ: стоянка на площі Культури

Чи довго продовжуватиметься безлад на площі культури – питання, що вже не один рік хвилює жителів Каменя-Каширського.

Певно, кожен камінь-каширець неодноразово чув про численні проекти щодо реконструкції центру міста. Болючою проблемою залишається безправ'я та сум'яття на нібито «автостоянці» поблизу Будинку культури. 

Згадаймо 2016 рік, коли влада міста обговорювала необхідність оновлення цієї території. Планували «осучаснити її, зробити привабливою», себто перетворити на пішохідну зону. Минуло більше двох років, а зрушень, як бачимо, немає. У чому ж проблема? Можливо, у великій кількості автомобілів, які заполонили не лише площу Культури, а й ринок, територію біля Нашого Краю, пенсійного фонду, Центру зайнятості? 

«Наразі ми розглядаємо різні проекти. Враховуємо потреби, вивчаємо всі нюанси. Але до всього цього чи не головною проблемою в даному випадку є транспортне навантаження. Оскільки автомобілів вулицями міста їздить дуже багато і всі хочуть оперативно та безперешкодно  дістатися туди, куди їм потрібно, та ще й припаркуватися зручно, найважче нам продумати організацію дорожнього руху через площу», – розповідав у 2016 році Василь Бондар.

Тож створення пішохідної зони передбачає обладнання додаткової стоянки для автомобілів в іншому місці. На це звісно потрібні кошти, яких інколи не вистачає навіть на нагальні потреби.

Також влітку цього року на сесії міської ради представник батьківського комітету НВК №1 запропонував зробити дорогу і стоянку поблизу пенсійного фонду і центру зайнятості, тим самим звільнивши площу Культури від навали автомобілів. Щодо цього виникла жвава дискусія між водіями та пішоходами. Згодом чиновники оглянули цю територію, обговорили можливий проект, на тому й усе.

То що ж є завадою для здійснення планів: бездіяльність влади, нахабство водіїв автомобілів чи байдужість мешканців до проблем міста?

Пропозиції як ви бачите вирішення цього питання, вашу думку щодо проектів висловлюємо у коментарях під дописом.

 

Коментарі
21 Жовтня 2018, 16:00
Тут ніколи нічого не зміниться. І це центр міста, позорище!!!
21 Жовтня 2018, 16:06
Згадую, що раніше кілька років тому планували там поставити пам'ятник, обгородити все...
21 Жовтня 2018, 20:04
А що з пам'ятником Шевченку,де зібрані гроші?
21 Жовтня 2018, 20:12
А дійсно!? Куди ділися кошти,які були зібрані на пам'ятник Т.Шевченка. <br/>Скажете ....А нема. Миші з'їли!!!!
21 Жовтня 2018, 20:21
Просто. площу треба зробити повністю пішохідною зоною.Років 25 вона і була закрита.
21 Жовтня 2018, 22:00
Зробити нормальну розмітку для стоянки і буде добре. Пам'ятник, хто хоче, хай ставить у власному дворі.
21 Жовтня 2018, 22:03
А де всі автомобілі , вигнали для фотографійи хай би показали настоящий центр в обід позорище.
21 Жовтня 2018, 22:28
Площа культури повстане аж тоді коли міська влада накінець доросте, зрозуміє до того, що тільки культура міста зможе накінець дати місту перспективу росту, а так безлад. Потім відразу цю стоянку вже не &quot;розігнати&quot;, найперше і напочатку слід прийняти рішення міською радою спец.рішення в якому передбачити розвиток цього міського утворення так званої Площі Культури з прицілом на ЇЇ облагородження з окремим змістом про плату за стоянку на цій площі. Наприклад за годину 10грн. або 20грн. Хто не бажатиме за плату розташовуватися той може поставити автомобіль де-інде. Хто бажатиме той платитиме. Далі зовсім цікаве, але це потім.
22 Жовтня 2018, 00:17
Взагалі то ,вступив в дію закон про паркування і як наша поліція його виконує бачимо кожен день!
22 Жовтня 2018, 01:18
І так все життя: нас дурять, з нас сміються, бо ми лохи. Самі сидимо тут коментуємо, а нічого ж по суті не робимо, тільки на словах всі такі сміливі, а як до діла дійде, то ховаємося по норах, агрументуючи це тим: а воно мені треба?
22 Жовтня 2018, 01:48
Треба центр міста в інше місце перенести.
22 Жовтня 2018, 03:21
Який ще батьківський комітет школи ???Комітети відмінили,а в 1 школі вони досі є????
22 Жовтня 2018, 06:51
І ніхто про причину, чому саме там як магнітом тягне автолюбителів.
22 Жовтня 2018, 17:28
Якщо проблему розглядати з середини то у принципі стоянка має дещо інше значення для міста. У цій формі можливо народжується зовсім інша ментальність або Камінь -Каширський соціум. Тому давайте послухаємо й іншу сторону. Що вони можуть сказати самі про себе, оскільки у цьому місці чи нарожується, існують мають бути зовсім інші взаємовіносини з земляками, землячество. Наприклад ось стоїть один з доларових мінял, прикольний пацик. Інші постійні чи транзитні туристи на Польщу або як говорять вже тут &quot;поляки&quot;., таксисти. Місцевий люд за кавою, пивасиком або квасом. Шановні Вам нічого не нагадує з минулого сторіччя наший Каміньський ринок серед площі? Отже Мені здається Камінь-Каширський не здається.
22 Жовтня 2018, 18:19
Тре на місці колишнього пам'ятника Леніну реанімувати велику круглу клумбу і у її центрі встановити на п'єдесталі погруддя Нестору Махну! Ця ідеологія нині якраз найбільш відповідає духу славного поліського містечка та й, схоже, сповідується керівництвом райцентру. Доки нічого не зміниться у місті щодо нового бачення нової влади, доти Нестор Іванович &quot;розділятиме&quot; транспортні потоки євроблях та тачки крутих пациків на районі. А якщо сурйозно, то фахівці з облаштування міських просторів, ясно, що не з Каменя, бо таких там нема, мали б запропонувати проект облаштування центральної частини міста, який би врегулював питання присутності автомобілів на Площі Культури, себто привів її форму до назви. У жодному місті у таких випадках не обходиться без об'ємних перепон, які відгороджують (без перешкод пішоходам) пішохідну частину Площі від її транспортної. До таких перепон належать лежачі півкулі, стовпці, малі архітектурні форми, насадження тощо. Цей план міг би передбачати невелику платну стоянку для певної кількості автівок з відчутною ціною за паркування, починаючи з, скажімо, 45 хв. після паркування. Технічно це вирішується встановленням шлагбаума з фотореле, яке реагує на в'їзд автомобіля та видає відповідний чек про заїзд, який оплачується на виїзді. Це не є дороге обладнання і, скажімо, Сверба чи хтось з інших бізнесменів міг би розглянути таку інвестицію у цей прибутковий в інших містах бізнес. Водночас, поряд з райцентром мала б бути облаштована простора автостоянка за помірнішу плату, від котрої людина могла б пройтися до центру міста чи у зворотному напрямку з якимись покупками чи з дітьми після відпочинку/розваг на Площі. Тільки цілісне і комплексне вирішення проблеми з інвестиціями, вочевидь спільно з містом у цю справу може вирішити порушене питання, все решта - ля-ля і профанація. Безсумнівне одне - центр міста, якщо це справді місто, має бути впорядкованим і не перетворюватися у паркувальний майданчик для крутеликів місцевого розливу та нудьгуючої молоді на вечорницях...
23 Жовтня 2018, 19:59
&quot;встановити на п'єдесталі погруддя Нестору Махну!&quot;: Світогляд Махна для Камінь-Каширців є неприємливий але допоки у міській раі засідатиме особливо примітна політична фракція яка дозволяє перерозподіляти з міського бюджету кошти на користь одного з сіл району доти Камінь буде в облозі безпределу, чванства та безпорядку.
24 Жовтня 2018, 11:50
Зробити як у всіх цивілізованих містах закриту пішохідну зону, площу.
28 Жовтня 2018, 23:45
Так це не центр, а позорище ! Машини їздять , люди ходять ,не дай Бог аварія якась \\та це жах .Ніхто нічого не контролює , а ми ідемо ще до Європи ? Але перш за все хай кожен почне із себе , адже ті що тут пишуть кометарі там паркуються . Починаймо із себе не кидаймо тих папірців, недопалків, паркуймося у правильних місцях і тільки тоді ми будем справжнім суспільством,гідною нацією...
01 Листопада 2018, 13:59
В принципі зрозуміти можна чому молодь тягне в центр кожного вечора. Була б зроблена площа тільки для пішоходів - не машини стояли,а молодь кучкувалася. Це ж центр ,де їм ще збиратися. Проект реконструкції площі він є просто пилом припадає(і доволі сучасний). Цікавитися потрібно. А ось як розділити гроші між всіма владними особами , які дадуть поштовх цій темі залишається загадкою. Вистачило знака &quot;бронзового&quot; Камінь-Каширськ в центрі з годинником.
01 Листопада 2018, 14:00
В принципі зрозуміти можна чому молодь тягне в центр кожного вечора. Була б зроблена площа тільки для пішоходів - не машини стояли,а молодь кучкувалася. Це ж центр ,де їм ще збиратися. Проект реконструкції площі він є просто пилом припадає(і доволі сучасний). Цікавитися потрібно. А ось як розділити гроші між всіма владними особами , які дадуть поштовх цій темі залишається загадкою. Вистачило знака &quot;бронзового&quot; Камінь-Каширськ в центрі з годинником.
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром