За яких умов камінь-каширці не зможуть отримати «пакунок малюка»

22 Жовтня 2018, 10:00
За яких умов камінь-каширці не зможуть отримати «пакунок малюка» 4604
За яких умов камінь-каширці не зможуть отримати «пакунок малюка»

В уряді уточнили, які батьки не зможуть отримати «бебі-бокс» для своєї новонародженої дитини.

Понад 9 тисяч українських породіль вже отримали так звані «пакунки малюка» для догляду за дитиною в рамках ініціативи Кабміну. На отримання «бебі-боксу» можуть розраховувати майже всі батьки. Про це розповіла керівник експертної групи директорату соціальних послуг Мінсоцполітики Оксана Сулима, передає 5 канал з посиланням на «Обозреватель».

Вона нагадала, що пакет малюка можна отримати після народження дитини, але не пізніше, ніж через 30 днів після цієї дати.

«Передбачено, що під час виписки з пологового будинку мама з дитиною отримують «бебі-бокс». Вони розписуються лише в акті, тому що одразу перевіряють вміст – що є і чого немає. Якщо все нормально, жінка розписується в цьому акті і йде доглядати за своєю дитиною. Якщо в пологовому будинку не буде цього пакунка, то його забезпечує орган соціального захисту, але в цьому випадку мама напише заяву», – пояснила Сулима.

Вона також додала: «Якщо мама захворіла, її не виписують, дитину забирають батько або рідні, тоді вони й отримують «пакунок малюка».

Представник Мінсоцполітики уточнила, що приватні пологові будинки – не виняток, у них так само повинен надаватися «бебі-бокс». Також, за її словами, якщо у жінки термінові пологи і її не встигли довезти до пологового будинку, то потім вона все одно потрапляє в пологовий будинок й отримає допомогу.

А ось тим, хто збирається народжувати вдома, допомога від Кабміну не передбачена.

«Не передбачені допомога і тоді, коли батьки відмовляються від дитини. Винятки є в ситуаціях, коли відмовляються від дитини. Якщо мама відмовляється, дитина залишається в пологовому будинку... Держава продовжує піклуватися про дитину, і в цьому випадку пакунок малюка не надається», – додала Сулима.

Зазаначимо, що вже є випадки батьки, які отримали «бебі-бокси» після народження малюків, розміщують їхні відеоогляди в мережі. Багатьом не подобається те, що собівартість такої коробки – 5 тисяч гривень – завищена.

Коментарі
22 Жовтня 2018, 19:09
Сволочі... наживаються на тих пакунках.... непотріб один лежить в тому ящику .... щоб ті депутати своім дітям такі речі купували ... а памперси ім на голову понадягати козлам ... щей пишуть що на 5 тисяч грн. речей наложили .... там максимум на 1500 грн..... замилюють людям очі перкед виборами суки ....
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024