Жителі Камінь-Каширського району мають можливість здати зброю без наслідків

05 Липня 2016, 16:00
1235

Із 1 по 31 липня на території Волинської області проводять місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів та вибухових речовин.

Мета операції – не тільки вилучення в населення незареєстрованих одиниць вогнепальної зброї та боєприпасів, але й офіційна реєстрація її на громадян, котрі добровільно здають зброю у встановленому законом порядку,  – повідомляє сектор комунікації ГУНП у Волинській області.

Шановні волиняни, пам’ятайте: за порушення законодавства у сфері обігу зброї передбачена адміністративна й кримінальна відповідальність. Стаття 263 Кримінального кодексу України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами) передбачає позбавлення волі на строк від 2 до 5 років. Що ж стосується гладкоствольної мисливської зброї, то тут передбачена адміністративна відповідальність (ст. 190 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Кримінальна відповідальність настає й у разі виявлення незареєстрованої холодної зброї (кинджалів, фінських ножів, кастетів тощо) – ч. 2 ст. 263 Кримінального кодексу України.

Якщо ви маєте незареєстровану вогнепальну зброю, слід звернутися з відповідною заявою в поліцію. Працівники дозвільної системи нададуть вам кваліфіковану консультацію, а також у випадку необхідності допоможуть легалізувати зброю.

Не забувайте: осіб, котрі добровільно здадуть незареєстровану зброю, звільняють від кримінальної та адміністративної відповідальності.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39