«Батьківщина» розпочинає рух проти підвищення ціни на газ

24 Жовтня 2018, 16:03
Юлія Тимошенко 1646
Юлія Тимошенко

Команда «Батьківщини» розпочинає всеукраїнський рух за скасування рішення підвищити ціну на газ для населення.

Про це лідер партії «Батьківщини» Юлія Тимошенко повідомила на прес-конференції у Вінниці.

Юлія Тимошенко закликала людей зібратися біля Адміністрації Президента, а також біля обласних державних адміністрацій, щоб допомогти людям об’єднати всі зусилля і зупинити ці мегаавантюрні оборудки, які сьогодні влада проводить із ціною на газ.

Лідер партії «Батьківщина» назвала черговим обманом обіцянку президента Порошенка збільшити субсидії. Адже в ухваленому в першому читанні проекті Закону «Про державний бюджет на 2019 рік», за який фракція «Батьківщина» не голосувала, видатки на субсидії на оплату житлово-комунальних послуг передбачені у півтора раза менші, ніж цього року.

Юлія Тимошенко підтвердила, що після перемоги на виборах, нова влада за лічені тижні знизить вартість газу щонайменше вдвічі. Газу українського видобутку, зазначає лідер партії, цілком вистачить на забезпечення потреб населення за помірною ціною.

Лідер партії «Батьківщина» заявила, що «ніякого дефолту без підвищення ціни на газ не буде», як би сьогодні не намагалися лякати цим прихильники президента, обґрунтовуючи його антинародну політику. А всі, хто брав участь у цих оборудках і завищував ціну на газ для людей, відповідатимуть за Кримінальним кодексом.

Юлія Тимошенко впевнена в тому, переговори з МВФ вести потрібно, але на умовах України: «І поновлювати баланс бюджету за рахунок детінізації економіки, а не за рахунок скорочення соціальних видатків і підвищення ціни на газ».

Фракція «Батьківщина» звернулася до Голови Верховної Ради Андрія Парубія з вимогою негайно скликати позачергову сесію парламенту й ухвалити постанову про мораторій на підвищення тарифів, яким безпосередньо заборонити уряду чергові протизаконні рішення.

Коментарі
24 Жовтня 2018, 19:24
В нашій країні потрібно тимчасово (встановити мораторій) заборонити публічно демонструвати дебілізм, пацифізм та популізм
24 Жовтня 2018, 22:27
"ніякого дефолту без підвищення ціни на газ не буде": без ціни на газ чи без неї нехай скаже чи буде дефолт чи не буде. Раніше коли вона була при владі вона уникла дефолту саме з співпрацею з МВФ, а саме із запозиченням грошей, а тепер коли приходиться віддавати у ще більшій кількості як було вона говорить що дефолту не буде. Де ж та правда, як нас купляють лізучи на престол по наших трупах.
25 Жовтня 2018, 00:18
Ця мадама в серпні 2008 року в якості Прем’єр-Міністра підписала угоду з МВФ, в якій передбачалось встановити ринкову ціну газу для населення. Навіть заявила, що підвищення відбуватиметься в кілька етапів. Але збрехала і українцям і МВФ. Ця угода дала їй можливість позичити кілька мільярдів доларів, за допомогою яких приховати здешевлення гривні, втримавши її на звичному рівні. Сьогодні настав гроші повернути і виконати зобов’язання про виведення ціни газу до ринкового рівня. Отже великий уклін Юлі за наше щасливе сучасне.
25 Жовтня 2018, 19:15
При світовій ціні нафти у 120 доларів за барель ціна 1000кубів газу для пересічного украінця була 1000грн(на той час 125 дол.).В 2014році нафта впала до 30доларів,а газ для народу виріс в 7 разів.Навіть за жулькіними "контрактами" газ повинен був подешевшати в 4 рази, а не дорожчати.Сьогодні нафта в світі по 75,а 1000кубів газу для людей-305доларів.За транзит Украіна отримуе 3,5млрд. доларів щорічно+ власний газ по 100доларів.Кому лапшите???Жулька-жулькою,а банда-бандою.Порахуйте на скільки кожен рік з 2014 року обікрали олігархи кожну сім"ю.
25 Жовтня 2018, 20:46
Тобі петя з гросьою в очі с...ть, а ти кажеж,що дощ іде.
26 Жовтня 2018, 14:33
В СССР всі проблеми були від міжнародного імперіалізму, тепер від олігархів. Ще жодного разу математична точність окремого математика не відповідала вимогам ринку. Перед тим, як братись за калькулятор, опануйте економічні ази, тільки не політекномічні, потім зберіть інформацію з приводу цін на газ в країнах ЄС, і якщо вистачить снаги, спробуйте розібратись в питанні, про влив адекватних і неадекватних цін, відповідно, на занепад або покращення рівня життя людей. В якості контрольного запитання – поцікавтесь в себе, чому всі посткомуністичні країни, які нині є на більш менш нормальному соціально-економічному свої реформи почали з виведення вартості комунальних послу на ринковий рівень.
26 Жовтня 2018, 15:12
який ринок ви говорите,в Украіні один монополіст.Купіть в Камені газ,електроенергію в інших постачальників крім "Волиньгаззбуту" та "Волиньобленерго"
26 Жовтня 2018, 16:10
Ринок – це економічний простір в якому немає фіксованих цін, навіть якщо він і монополізований. Якраз з цього приводу, через, «громадський спротив» під орудою популістів не допускають прийняття закону про ринок на енергоносії. В разі введення такого закону, продажем газу, електрики, іншого були б не обленерго, облгази, а й інші суб’єкти торгівельних стосунків. Тоді б мали ринок не типу державного капіталізму, а європейський.
27 Жовтня 2018, 01:41
ГЛАВА «НАФТОГАЗУ» ПОЯСНИВ, ЧОМУ ПЕРЕВІВ МАМІ В США $8 МЛН ПРЕМІЇ,ОТРИМАНОІ ЗА СУД З "ГАЗПРОМОМ"ЯКІ ЩЕ БУДУТЬ ЗАПИТАННЯ???
28 Жовтня 2018, 00:27
Для неї це не головне, головне процес щоб у такому форматі й до виборів. Про те Гройсман нехай працює бідолага адже знає, що у цьому році та в 2019 Україна має віддати зовнішній борг який нею й зачинався. Тепер якщо Їй запропонувати прем"єр-міністра то вона вже не купиться як того разу. Немає дурних. Тепер нехай інші працюють, а я буду правити.
28 Жовтня 2018, 00:30
"пру 13:10 26.10.2018": шановний Ви маєте достатній рівень знань, респект.
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром