25 жовтня: події, дати, іменини

25 Жовтня 2018, 08:00
2255

Вітаємо вас, дорогі читачі!

Сьогодні четвер, 25 жовтня.

Іменини святкують: Іван, Макар, Тарас, Федот.

Всесвітній день макаронів.

Кожного року 25 жовтня ви можете приєднуватися до святкування Всесвітнього дня макаронних виробів - дня, присвяченого макаронам всіх видів, любителям макаронів, виробникам макаронів, дискусіям на тему макаронів і т. п. Ну і звичайно, цей день можна розглядати як ще один привід побалувати себе улюбленою стравою.

Існує понад 600 видів макаронів, відомих людству, і їх назви описують їх форму. Спагеті ( «шнури»), вермішель ( «маленькі черви»), ротіні ( «спіралі»), фузіллі ( «мотузки»), тортеллини ( «маленькі тістечка»), лінгвіні ( «маленькі язички»), кончільі ( «раковини» ), феттучині ( «маленькі стрічки»), пенне ( «пір’я») і капелліні ( «тонке волосся») - це маленькі ласощі, без яких важко уявити собі сучасну кухню.

Цитата дня: «Немає нічого хвалькуватого у вашій перевазі над іншою людиною. Істинні хвастощі полягають у вашій перевазі над тією людиною, якою ви колись були». 

FOODня: макарони.

Хоча винахід макаронів приписують китайцям, не можна заперечувати, що саме італійська паста є сьогодні найпопулярнішим видом макаронних виробів. Тому не дивно, що перий в світі Світовий конгрес макаронних виробів пройшов саме в Італії. Він відбувся 25 жовтня 1995 в Римі. Експерти з усього світу зібралися, щоб обговорити всі переваги цього чудового продукту, роблячи акцент на його культурній та кулінарній значущості. 

Взагалі макарони – це один з видів пасти. Проте в сім’ях Росії традиційно прийнято називати макаронами всі види пасти.

В Італії так називають відносно короткі трубчастого виробу виду. Спагетті – вже більш довгі і цільні. У світі налічується понад півтисячі видів пасти.

  • вони хороші тим, що повільно засвоюються і дають довге відчуття ситості

  • крім того, вміст цукру в крові практично не підвищується. Це пов’язано з повільною засвоюваністю

  • макарони – основна їжа професійних спортсменів. Футболісти, хокеїсти… Любов до макаронів у спортсменів раціональна. Ну, любов – не любов, а їдять – вже точно

  • триптофан (один з видів амінокислот), що міститься в продукті, відповідає за здоровий, відновлює сили сон і покращує настрій. Будуть сили творити добро в цьому світі, дуже добре)

  • не обділені макарони і вітаміном E – важливих елементів чоловічого здоров’я і жіночої краси (а отже, і сімейного благополуччя).

Обережно!

  • переварені макарони не тільки втрачають свої корисні властивості, але і здатні призвести до инсулиновому піку, т. к. різко підвищується їх глікемічний індекс
  • макарони не можна заправляти майонезом, кетчупом і тваринними жирами. У такому варіанті вони тут же з корисної їжі перетворюються в дуже шкідливу, яка обов’язково відкладеться у всіх проблемних місцях, а також перетвориться в холестеринові бляшки на стінках судин.

 

Якщо ви бажаєте привітати своїх рідних вашому серцю людей зі святом, надсилайте нам свої привітання та фото іменинників на нашу електронну адресу [email protected] і ваші близькі отримають гарний сюрприз на нашому сайті від вашого імені!

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром