Верхи: селяни хочуть відремонтувати шлюз, щоб відновити штучну водойму

06 Липня 2016, 15:55
1862 Джерело: promobud.ua

За попередніми підрахунками для відновлення шлюзу зрошувальної системи у селі Верхи потрібно орієнтовно 80 тисяч гривень.

Але як зазначив сільський голова Володимир Монець, частину витрат на  ці роботи сільська рада візьме на себе. А за іншою частиною Володимир Іванович вирішив звернутися у область. Нещодавно він побував на прийомі у голови волинської облдержадміністрації Володимира Гунчика. Вислухавши проблему верхівчан, губернатор пообіцяв посприяти виділенню коштів з обласного бюджету на ремонт шлюзу у розмірі 40 тисяч гривень.

Верхівський сільський голова стверджує, що відновлення штучної водойми у селі вкрай необхідне:

– У 1980 році у селі Верхи була здана в експлуатацію зрошувальна система. Частиною її був став, береги якого вимощені глиною та викладені плитами. Тоді на полях вирощувався хміль. Та з часом цю культуру перестали вирощувати. Систему занедбали, Ремонт ніякий не проводився і шлюз розсипався. Тож тепер у штучній водоймі рівень води регулювати неможливо. Все кругом позаростало.

А для села цей став дуже потрібний. Адже він може слугувати і пожежною водоймою, і для напування худоби. Також це може бути хорошим місцем для відпочинку, для рибальства.

Коментарі
07 Липня 2016, 12:52
Усі їдут в область до Гунчика або до "Разом всі" чи Усі разом" вже щось забув як там воно називається. В район нічого вже звертатися немає коштів і не буде навіть незалежно від того що місцеві бюджети перевиконані та в районі підприємство К-Каширська осушувальна система (УОС) яка косить та зводить дамби на воді, копає криниці.
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024