Малородючі землі Камінь-Каширщини зацікавили інвестора з Рівненщини

27 Жовтня 2018, 12:10
Малородючі землі Камінь-Каширщини зацікавили інвестора з Рівненщини 3863
Малородючі землі Камінь-Каширщини зацікавили інвестора з Рівненщини

Інвестор із сусідньої Рівненської області Петро Троцький має намір орендувати землі волинського Полісся і вкладати кошти в розвиток цих територій.

Про це пише сайт Департаменту агропромислового розвитку ОДА.

Петро Троцький зацікавлений в оренді земель поліських територій для вирощування сільсьгосподарських культур. Він тривалий час вивчав специфіку господарювання на поліських територіях та має відповідний досвід. Зокрема, в Зарічненському районі Рівненщини агропідприємство дало «нове життя» поліським землям, відновило меліоративні канали, наповнює місцеві бюджети, справно розраховується з пайовиками та бере участь у соціальному житті територій. Про це інвестор розповів під час зустрічі з керівниками департаменту і  держадміністрацій Маневицького, Любешівського і Камінь-Каширського районів.


 

Півроку тому в Любешівському та Камінь-Каширському районах було зареєстровано ТОВ «Стохід Нова Агро» – підприємство, яке уже офіційно оформило 1,5 тис га земель, почало вирубку самосійних лісів та чагарників, обробіток ріллі. Агропідприємство планує розширювати свої потужності, залучати більше земель у виробництво.

Зі слів Петра Троцького,  планується укладати соціальні договори з сільськими головами та старостами, згідно з  якими  щороку підприємство буде спрямовувати від 50 до 100 тис грн. на соціальні потреби місцевих жителів. Усе це  дасть поштовх розвитку сільських територій Полісся.

«Петро Троцький – наразі єдиний інвестор, який зацікавлений обробляти заліснені, заболочені та малородючі землі. Його наміри необхідно підтримати», – вважає  голова Любешівської ОТГ Олег Кух.

Підприємство інвестора уже опрацьовує документи щодо оренди 5,3 тис. га землі у Любешівському району. Частина з них обробляється. Це 500 га ріллі. У планах – сівба соняшника. Спільно оглянули роботу техніки в полі, поспілкувалися із директором ТОВ «Стохід Нова Агро» Андрієм Дамаскіном, домовилися про подальші зустрічі.

 

Коментарі
27 Жовтня 2018, 17:33
"Петро Троцький – наразі єдиний інвестор": він єдиний який може у цих "плавнях", бардаку та заробітчанства представників влади розібратися кому дати, а кому не дати але пообіцяти що мовляв дамо. Краще такого пана не допускати до К-Каширської землі оскільки він не надійний. Клікніть в інтернеті хто він такий і Ви зрозумієте на яку удочку самі втрапили. У принципі краще сьогодні не розмовляти на ці теми оскільки попереду у Нас реформа ОТГ й тому вже з Новими силами та новими поглядами та зважаючи на ці обставини будемо шукати інвесторів з кращою кредитною історією.
27 Жовтня 2018, 19:07
Певно е в районі великі поклади бурштину і скоро троцкий перетворить район в пустелю
27 Жовтня 2018, 20:46
Зрозуміло, що іде "мічення, маркування" територій, земель сільгосппризначення, оскільки вони нині фактично безгоспні, та за великим рахунком нічийні, бо тим, що номінально рахуються її власниками, земля "впала з неба" ціною страждань попередніх поколінь. Петро Троцький не є господарем - одинаком, за ним стоять тіньовики агро-холдингів, що вкладають вільні гроші у це маркування. Найменший, найбезпечніший з першого погляду договір на оренду землі є ключиком до її переведення у довгострокову оренду з наступним викупом за копійки. Прикладом цього є оренда паїв у людей, які поступово через природну смерть перестарілих власників і байдужість та правове невігластво наших людей з числа родичів цих стареньких, переходять у власність орендарів. Але нема на то ради, земля ще не стала справжнім капіталом у головах пострадянського люду, вона нині не дає швидких дивідентів, а про завтрашній день з нас мало хто думає. Тому, при укладанні договорів з Петром Троцьким, враховуючи це легендарне прізвище, варто пам'ятати про його "однофамільця"-революціонера Лейбу Давидовича Бронштейна, котрий свого часу тільки те й робив, що "піклувався за долю трудящих". Звісно, що цей мій сарказм є попередженням про те, що аналіз типового договору на оренду землі має бути публічним, конкурентним і такий, що не містить "підводних рифів" для довічного користування. Якщо все "по-чесноку", то сама оренда не є злом, земля при цьому не забур'янюється, не заростає лозою і лісом, не закисає, одним словом живе за своїм призначенням - дарувати живій природі і людям поживу. "Камінь" пропонує зачекати з Троцюком, шукати інших "інвесторів з кращою кредитною історією", але це як у дівки на виданні - добре, як нарешті приїде лицар на білому коні, а інколи буває так, що краще щоб той кінь прийшов сам, то хоч якась користь з того буде...
27 Жовтня 2018, 21:17
САмий заголовок говорить нам про те, що наші землі є малородючими )))). Суща брехня. Вони на сьогоні є найкращими оскільки вони гуляють подекуи вже більш як п"ятнадцять років. Чкі ще землі на Заході можуть гуляти по-п"ятнадцять років? Таких немає. Ці землі є найкращими з огляду на Їх природність, вони безцінні. Тільки інша справа, що на Них вирощувати оскільки вони у такому природньоу стані трохи є закислими але вони є саме природніми, а не готовими до споживання міксуючи їх різними різноманнітям. Земля у такому стані як тепер це найкраще що Ми маємо. Про те для Нас потріно мінімум довгостроковий інвестор який зможе його взяти на років двадцять з реєстрацією підприємнриціької діяльності у межах району або все-таки регіону з аміністративним розміщенням в ОТГ. Поки у нас ОТГ відсутні то не варто навіть й рипатися.
28 Жовтня 2018, 01:18
Добре, що землю оброблятимуть, але нажаль сіють переважно соняшник, як одну з найрентабельніших культур. А він, як відомо дуже виснажує землю. А так, як земля не моя, то і не шкода. <br/>Ще кілька років потримають мораторій на продаж землі і продавати уже будуть за безцінь.
29 Жовтня 2018, 15:17
&quot;Нові технології призвели до зеленої революції в 1960-х роках, коли концентрація на вищій врожайності та нових видах добрив спричинила різкий ріст виробництва у країнах, що розвиваються. Зараз деякі фахівці сподіваються, що технології допоможуть знайти шляхи забезпечення їжею населення планети Земля, яке за прогнозами, досягне майже 10 млрд людей до 2050 року, коли кліматичні зміни та забруднення навколишнього середовища спричинять деградацію земель та обмежать доступ до води.&quot;: ось на що слід Нам орієнтуватися, власне на зелену революцію, а не тупо відбивати сотні гектарів на монокультури які за п&quot;ять років після Них нічого не родитиме. Органічне землероство ось що Нас порятує.
29 Жовтня 2018, 21:39
Уже посіяли рапс.
31 Жовтня 2018, 21:40
В совка говорили ...як Троцький
02 Листопада 2018, 00:13
ТОВ «Стохід Нова Агро» – підприємство, яке уже офіційно оформило 1,5 тис га земель... Цікаве слово &quot;оформити&quot; ;)
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024