28 жовтня: події, дати, іменини

28 Жовтня 2018, 08:00
3126

Вітаємо вас, дорогі читачі!

Сьогодні неділя, 28 жовтня.

Іменини святкують: Денис, Єфим, Іван.

День визволення України від фашистських загарбників

28 жовтня в Україні щорічно відзначається свято – День визволення України від фашистських загарбників, в день остаточного вигнання військ нацистської Німеччини та її союзників під час Другої світової війни за межі сучасної території України.

 У методичних матеріалах УІНП рекомендується у цей день провести меморіальні заходи біля могил Невідомого солдата. 

«Термін «визволення» передбачає волю, свободу, а у 1944 році Україна не стала вільною. Із вигнанням нацистських окупантів Україна не отримала волі, а опинилася під іншим пануванням, результатом якого стали масові репресії та депортації, зокрема сотень тисяч українців, поляків та цілого кримськотатарського народу», - пояснює Голова Українського інституту національної пам’яті к.і.н. Володимир В’ятрович.

«Теза 70 років «визволення» є продовженням існування радянських пропагандистських кліше, якими досі послуговується Росія у війні з Україною», — додав керівник УІНП. 

 

Цитата дня: «Краще дізнатися і розчаруватися, ніж ніколи не знати і завжди цікавитися».

 

Якщо ви бажаєте привітати своїх рідних вашому серцю людей зі святом, надсилайте нам свої привітання та фото іменинників на нашу електронну адресу [email protected] і ваші близькі отримають гарний сюрприз на нашому сайті від вашого імені!

Коментарі
28 Жовтня 2018, 14:05
То будуть покладати оберемки до могил невідомих та відомих солдатів другої вітччизняної чи голова РДА все-таки:"Краще дізнатися і розчаруватися, ніж ніколи не знати і завжди цікавитися" ))))
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024