Мешканець Каменя-Каширського запропонував свою схему стоянки на площі Культури

28 Жовтня 2018, 15:10
Мешканець Каменя-Каширського запропонував свою схему стоянки на площі Культури 6063
Мешканець Каменя-Каширського запропонував свою схему стоянки на площі Культури

Мешканець Каменя-Каширського Богдан Пташник запропонував стоянку на площі культури упорядкувати та зробити «візитівкою міста». Своє вирішення проблеми він запропонував на сторінці у Facebook.

Оскільки чоловік проти «перенесеннь, штрафів і інших «драконівських» методів», він запропонував свій огляд, з обгрунтованими аргументами.

«Це нереально. За моєї пам'яті ось уже років 15 а то і більше, безуспішно боряться з скупченням авто по в. Шевченка. А зараз і машин більше і, зрештою, люди будуть чинити опір. І стоянки перекинуться на вулиці Торгова, Ковельська, Волі, 1 Травня (як там правильно?), до готелю, до парку... ну, приклад обох ринків вам в поміч. І взагалі стане неможливо рухатись . Як в неділю по Шевченка. Знаки не допоможуть. Заборона призведе до ще гірших наслідків. По суті - безглуздо пробувати заганяти людей на стоянки біля пасажу, якщо в них справи у центрі міста (нє, як варіант - знести к іібіням приміщення адміністрації чи поліції і там облаштувати парковки)))) ). Тим більше, потрібно враховувати інтереси підприємців. Вони обрали центр міста для своєї діяльності, керуючись, в першу чергу постійною людністю. Погодьтесь, якщо, наприклад, я припаркуюсь біля пасажу, то навряд чи піду пити каву до Бобка, чи в Бочку, або купуватим оргтехніку в Кузьмича в Орбіті, і тим більше не зайду в універмаг, щоб купити якусь шмату. Все це я знайду набагато ближче від парковки, правда? В наш час влада має всебічно підтримувати бізнес. Особливо місцева. Кредити МВФ до Каменя не дійдуть. Знову ж таки - окрім цього ще виникає проблема з довозом товарів», – пише чоловік.

Богдан Пташник зазначає, що дух нашого міста – ринковий, торговий. І в центрі міста люди хочуть мати «під рукою всі сервіси». Він переконаний, що, заборонивши стоянку, жителям нічого буде запропонувати взамін. 

«Що камінь-каширцям і гостям міста можна запропонувати взамін? Обідраний голий асфальт і папірці з недопалками, які вітер ганяє по всій площі? А, да - собачі весілля посеред пустки. Вийдіть вранці, в суботу, наприклад, і подивіться на центр... пустка, "тоска і униніє"... Натомість - вдень у нас в центрі постійно вирує життя (як писали обласні журналісти - "здавалося б провінційне містечко, а в центрі - рух, гамір, життя вирує незгірш середнього полісу") То мо варто не нищити цю новітню "візитівку Каменя", а навпаки - упорядкувати?» – пропонує Богдан Пташник.

Він накреслив комп'ютерну схему, яка, на його думку, «за посередництвом кількох банок фарби, кількох дорожніх знаків, якоїсь сотні другої метрів бруківки, дерев, лавок і тумб, може і врегулювати рух і посилити безпеку пішоходів і створить зону відпочинку і не порушить ні інтереси автомобілістів ні підприємців». 

«На обох світлинах видно і без пояснень, що зберігаються практично всі доїзди, людям не створиться жодних незручностей, окрім незвичного одностороннього руху в кількох місцях. Однак додасться простір для відпочинку навпроти входу в районний Будинок Культури. Де можна встановити фонтан, пам'ятник, композицію - аби фантазії... навколо встановити лавки і насадження. Зрештою - на малюнку не видно, але за допомогою бруківки зробити цю відпочинкову зону підвищеною над дорожнім покриттям. А пам'ятників вистачить місця поставити три чи чотири. На всіх визначних постатей», – переконаний він.

 Богдан Пташник пропонує перейняти досвід Англії і не «заборонити» стоянку, а навпаки упорядкувати її і зробити те, чого немає в інших райцентрах.


2

 

Читайте також: ТЕМА ДНЯ: стоянка на площі Культури

Коментарі
28 Жовтня 2018, 18:39
Геній комп'ютерної графіки
28 Жовтня 2018, 20:46
"навпаки упорядкувати її і зробити те, чого немає в інших райцентрах": тут треба поправити генія і редакцію. У Нас в Камінь-К. немає стоянки і її не треба впорядковувати. Ми маємо Площу Культури і вона має відповідати своїм задачам. Тут шановний недалеко відійшов від самих автомобілістів оскільки зажадав переплановувати на свій книп, оскільки думає частину Площі підняти на підвищення і таким чином буцім-то машини вже туди не полізуть. Це приблизно так як свого часу борець за Камінь-К. парк який усіма своїми фібрами боровся за парк, а потім врешті-решт відмахав 4.2 гек. від нього й перестав боротися в кінці-кінців із підприємцями і з самим парком також. Тож відповідь напрошується самим соббою, не слід боротися і не слід піднімати бучу атож автомобілі почнуть або не дай бог ще задавлять. Про те розмова про те, що центр є тим чуовим винаходом Камінь-К. вже впродовж майже століття то продовжувати цей приклад є достатнім для наслідування. У цьому випадку на сьогодні слід звернути увагу тільки на єдине це застосування одностороннього руху, а потім як подивимося. У цій ситуації ніхто чомусь не говорить про те, що три шопа які стоять у тих місцях й зачинали усю цю вакханалію.
28 Жовтня 2018, 23:04
Ніфіга не понятно і не видно...
28 Жовтня 2018, 23:19
Пропоную змусити рухатись на автомобілях вночі, щоб ліквідувати “пустку і униніє” в райцентрі!І Бобко продає “каву ” цілодобово, ще “бочку” просити не зачинятися до ранку, там і універмаг підтягнеться. А вдень хай усі ходять пішки. Оце буде як ніде інде!
28 Жовтня 2018, 23:53
Потрібно ще пропозиції думки громадян дуже важливі Тоді і ви малюється якийсь варіант. А молоти язиками без толку то не діло
29 Жовтня 2018, 13:30
Так уже була якась схема від міськоі ради, і з півищенням, і з пам*ятником! І Шевченку сто разів “давали земельну ділянку”. Робота кипить!
29 Жовтня 2018, 16:02
В міській раді більшість депутатів не готові проголосувати за постановку пам`ятника на площі (його можна поставити між адмін будинком і нашим краєм). І більшість пропонує щоб центр міста був проїзний Але чи більш пропозицій тим кращий варіант можна вибрати
29 Жовтня 2018, 20:56
У влади є інформаційні ресурси,гроші,влада- вона ж ніфв ніфіга не пропонує і не обговорює...Шо вони там в тому Білому домі роблять?Грамоти один одному вручають???(((А у Пташника є своя думка,сторінка у фейсбуці і є пропозиція. От за кого б я голосував у міські депутати,а не понятно кого.От хто з ваших депутатів щось вашій вулиці доброго добився?
29 Жовтня 2018, 22:21
Хай спочатку зніме євробляхи, а потім про українські знаки патякає. Знайшовся великий будівельник. Хай собачу буду зведе, а потім дорожнім рухом в місті буде розпоряджатися.
29 Жовтня 2018, 22:55
Центр міста став генделиком а потрібно щоб був культурним центром з памятником Шевченка окрім контрабандістів і перевізників польських більш нічого не побачиш ну ще дядечки похмелятор включають. Рух авто заборонити категорично
29 Жовтня 2018, 22:56
Центр міста став генделиком а потрібно щоб був культурним центром з памятником Шевченка окрім контрабандістів і перевізників польських більш нічого не побачиш ну ще дядечки похмелятор включають. Рух авто заборонити категорично
30 Жовтня 2018, 00:20
То хер н я а не план
30 Жовтня 2018, 00:24
Якщо тупо слідувати словам пана Пташника то місто наше пропало, аже крім універмагу, нью-йорка та інших на хвилі добавиться ще один "універ" який матиме чималу торгову плошу в оренді в майбутньому тому усім потрібно дати місце, мається на увазі парко,місце тому шановні тут нічого не зробиш і не придумаєш як те, що Ми вимушені будемо ввести плату за парковку оскільки така вимога часу. Площа Культури не буде у Нас ніколи паркомісцем для автомобілів. Це я Вам гарантую.
30 Жовтня 2018, 08:26
Пташнику податиб ідею викопати катлаван на площі землю продати та зробити підземну парковку
30 Жовтня 2018, 18:23
Ити сам не став <br/>машину на бляхах в центрі міста.. Хай &quot;твій пісок&quot; не іздить центром міста!!!!!
30 Жовтня 2018, 18:36
А що за культова споруда - адмінбудинок, що потрібно перед ним таку велику площу утримувати за рахунок нас з вами?! <br/><br/>Це прекрасне місце для паркування автівок і &quot;розвантаження&quot; руху транспортних засобів. <br/><br/>Гості міста не просто паркуються в центрі міста чи біля ринку. Ці громадяни приїхали аби потрати свої гроші тут в місті Камені-Каширському, а це робочі місця, заробітні плати, наповнення місцевих бюджетів.
30 Жовтня 2018, 18:41
Коли був СРСР, кількість автівок на 1000 населення розраховувалась 50 шт на 1 тис населення, а коли настане комунізм, планувалось 100 машин на 1 тисячу лобів. Зараз середня кількість автівок десь 300-500 на 1 тисячу людей. Тому планувати пішохідні території потрібно дуже обережно і зважено.<br/>Як на мене, потрібна довгострокова стратегія розвитку автотранспортного руху міста, альтернативні дороги, виїзди, розв&quot;язки. Біля магазину &quot;Все для дому&quot; потрібно було не бруківку класти, а розширити дорогу з карманами для паркування.
31 Жовтня 2018, 03:27
А Бодя ще й винахідник-кулібін
01 Листопада 2018, 09:56
нє, він самодєлкін чи точніше самопомічробник ))
01 Листопада 2018, 12:20
Богдан - самодєлкін з країни &quot;Бенілюкс&quot;, але це не регіон назва якого походить від перших складів назв країн-учасників союзу Бельгія, Нідерланди та Люксембург, а люкс-хлопці від Бені Коломойського. Це тріо називають &quot;група Люксембург&quot;: Люк (Парасюк), Сем (Семенченко) і Бург (Богдан);<br/>Богдане це жарт, але правдивий! <br/>Дякую тобі за відважність!
02 Листопада 2018, 17:32
До Діда<br/>Які ще кармани біля магазину “Все для дому»?? Там потрібно було доріжку покласти вже давно а то люди ноги ламали а стоянка за магазином є
04 Листопада 2018, 00:59
До Івана.<br/>Так, юначе, стоянки , кармани, розв‘яки Транспортні та пішохідні доріжки - все це потрібно робити стратегічно багато з урахуванням збільшення кількості транспорту та демографічного розвитку міста, де зрозстання міського населення очевидне порівняно із сільським. Оскільки місто є просторовою формою організації життя суспільства, центром розвитку і прогресу, то мають бути створені всі умови для комфортного перебування людей у місті з авто і без.
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024