У Камінь-Каширській райдержадміністрації розрахували орієнтовну вартість обмолоту 1 га зернових

08 Липня 2016, 15:55
3469 Джерело: novadoba.com.ua

Жнива – гаряча пора. Завзяття та злагодженості в роботі аграріям не позичати, тим більше, що й погодні умови сприяють збиранню врожаю. Відтак жнива 2016 року розпочалися з обмолоту озимого ячменю, – повідомляє камінь-каширський районний інформаційний портал.

З керівництвом компанії WOG вдалося домовитися, що для всіх власників комбайнів, які надають послуги з обмолоту сільгосптехнікою з бази у Ковелі відпускатимуться паливно-мастильні матеріали до 200 л за оптовими цінами. Про це стало відомо під час понеділкової оперативної наради, яку провів у відеоселекторному режимі голова обласної державної адміністрації Володимир Гунчик.

Представники влади докладають максимум зусиль на рівні управлінських рішень, аби не допустити завищення цін за обмолот в господарствах населення.

Отож, пропонуємо ознайомитися з примірною калькуляцією цін обмолоту 1 га зернових культур (інформує управління агропромислового розвитку райдержадміністрації):

1

 

Коментарі
09 Липня 2016, 01:02
Ціна за соту в 15.6 або вже приблизно 17-18 грн. це та ціна яка була приміром десь років три назад. Того року ціна обмолоту була в від 25грн. до 20грн. Отже ціна обмолоту з урахуванням середньої тенденції минулих років та цьогоріч скоріше буде в 20грн. - це та ціна яка може бути для селянських, фермерських господарств. Минулі роки індикативні ціни оголошувалися в пресі навіть голови сільських рад писали оголошення для того щоб стримати підняття цін та більш-менш врегулювати дане питання. Взагалі то якщо чітко та ясно себе у цій позиції розуміти то у цьому напрямку багато можна зробити.
29 Липня 2016, 17:42
Молотіння зернових це тяжка праця комбайнера ,добре якщо комбайн відпрацює сезон з невеликими поломками , а якщо виходить з ладу щось значне і замінити його коштує не малих грошей ,то викладеш все,що заробив і ще й докладеш .Людям звичайно було б добре,якби обмолот проходив взагалі безкоштовно ,за останні роки ми значно збідніли, але свою важку працю потрібно відповідно і цінити .
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024