30 жовтня: події, дати, іменини

30 Жовтня 2018, 08:00
2477

Вітаємо вас, дорогі читачі!

Сьогодні вівторок, 30 жовтня.

Іменини святкують: Андрій, Антон, Лазар.

 День працівників підрозділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків (Указ Президента України про створення спеціалізованого підрозділу; 1993).

Події:

  • 1888 — Лауд Джон запатентував кулькову ручку.
  • 1943 — На Московській конференції підписано угоду про створення ООН.
  • 1961 — СРСР здійснив найпотужніший в історії вибух водневої бомби.

Цитата дня: «Кожна ситуація, що коли-небудь відбувалася у вашому житті, готує вас до того моменту, що ще чекає вас попереду». 

FOODня: шовковиця.

Аналізуючи вітамінний склад шовковиці, розуміємо, що шовковиця – один з найсильніших природніх засобів, які мають здатність підвищувати імунітет. Сік шовковиці володіє протизапальними властивостями, його можна використовувати і для профілактики, і для лікування інфекційних та вірусних захворювань

Чорна шовковиця «спеціалізується» на лікування шлунку. Користь її залежить від ступеня дозрівання.

  • Недостиглі ягоди допоможуть зняти напад печії.
  • Спілі плоди ефективні при отруєннях.
  • Переспілі ягоди діють на організм як послаблюючий та сечогінний засіб

Біла шовковиця – це ефективний протизапальний засіб, допомагає подолати застуду. Особливо помітна користь соку зі свіжих ягід шовковиці. Достатньо випивати по 100 мл соку кожних три години, щоб протягом дня збити високу температуру та зупинити запальний процес.

Шкода:

В розумній кількості плоди будуть ліками, а у великих – нашкодять, особливо при діабеті.  Не можна їсти шовковицю тим, хто страждає від алергії, оскільки шовковиця – сильний алерген.

Якщо ви бажаєте привітати своїх рідних вашому серцю людей зі святом, надсилайте нам свої привітання та фото іменинників на нашу електронну адресу [email protected] і ваші близькі отримають гарний сюрприз на нашому сайті від вашого імені!

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024