Камінь-Каширська лісова охорона допомагає рятувальникам гасити пожежі на торфовищах

30 Жовтня 2018, 09:00
Камінь-Каширська лісова охорона допомагає рятувальникам гасити пожежі на торфовищах 2398
Камінь-Каширська лісова охорона допомагає рятувальникам гасити пожежі на торфовищах

Пожежні автомобілі ДП  «Камінь-Каширське  ЛГ» неодноразово виїжджали на гасіння пожеж торф'яників. Повідомляє прес-служба Волинського ОУЛМГ.

Вони зазначають, що маючи відповідну техніку та спецзасоби, державні лісгоспи за потреби постійно їх залучають. Адже будь-яке загоряння – не важливо, сталося воно на сільгоспугіддях ОТГ чи в лісових масивах – загрожує бідою.

На щастя, вже другий рік поспіль пожежну ситуацію у лісах вдається тримати на контролі. Протягом пожежонебезпечного періоду-2018  лісівникам вдалося не допустити у лісові масиви держлісфонду Волині жодної пожежі.

Щодо гасіння пожеж на торф’яниках, то загалом цього року було 90 виїздів пожежних автомобілів держлісгоспів Волинського ОУЛМГ. Зокрема – ДП «Маневицьке ЛГ»  – 66  виїздів, ДП  «Камінь-Каширське  ЛГ»  – 12, ДП «Любешівське  ЛМГ»  – 2 виїзди, ДП «Поліське ЛГ» – 10 виїздів пожежних автомобілів.

Рятувальники наголошують, що пожежі на торфовищах є вкрай небезпечними, адже температура при пожежах торфу може сягати 1000 градусів за Цельсієм. Крім того, торф має здатність горіти під час дощу.

Основним способом гасіння торф’яних полів є окопування території, що горить, до мінерального ґрунту чи до ґрунтових вод з унеможливленням подальшого розповсюдження загорань. Саме завдяки професіоналізму та налагодженій роботі лісівників не було допущено загорання територій державного лісового фонду.

Лісівники принагідно закликають населення не випалювати суху рослинність та не розводити вогнища поблизу торфовищ і пам’ятати: вогонь і дим завдає значної шкоди як здоров’ю людей, так і навколишньому середовищу.




 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024