Політрекламу масово ліплять на стовпах, деревах, зупинках...

08 Липня 2016, 18:30
2252

Чим менше часу лишається до дня голосування на проміжних виборах до Верховної Ради України у 23-му окрузі, тим більше фактів розміщення агітаційних матеріалів у неналежних місцях фіксують спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА. Нові факти розміщення агітації з порушеннями виявлено 4-8 липня 2016 р.

Ідеться про розміщення агітаційних листівок, оголошень про зустрічі з кандидатами на електроопорах, зупинках громадського транспорту, в інших не призначених для цього місцях, - повідомляють у ГМ ОПОРА.

Любешівський район. 4 червня у с. Березичі зафіксовано розміщення агітматеріалів Ігоря Рицка (самовисування) та Людмили Кирди («Батьківщина») на електроопорах. Цього ж дня виявлено розміщення агітлистівки Людмили Кирди на електроопорах у с. Воля Любешівська.

berezychi рай

berezuchi2

liubeshivka

Ківерцівський район. 6 червня у с. Сокиричі виявлено розміщення агітматеріалів Людмили Кирди та Любові Балицької (самовисування) на електроопорах. 8 червня у м. Ківерці на опорах електромереж на вул. Незалежності переважна більшість опор електромереж обклеєна агітаційними листівками Олександра Пирожика («Свобода») та Людмили Кирди (ВО «Батьківщина»).

sokyrychi

Маневицький район. 5 липня у с. Кам’януха спостерігачі ОПОРИ зафіксували розміщення агітматеріалів Людмили Кирди на електроопорах. Аналогічне порушення було виявлено 7 липня  у с. Довжиця, смт. Колки та с. Рудка. 7-го липня у с. Довжиця та смт. Колки було зафіксовано розміщення агітматеріалів Олександра Пирожика («Свобода») на електроопорах. 8 липня у смт Колки усі електроопори поблизу автовокзалу обклеєні агітаційними матеріалами чотирьох кандидатів: Олександра Пирожика, Ігоря Рицка, Сергія Були (Радикальна партія Олега Ляшка) та Людмили Кирди.

kamjanuha

Камінь-Каширський район. 4 липня у с. Нуйно було виявлено розміщення агітматеріалів Олександра Пирожика на електроопорах, дереві та зупинці громадського транспорту. Того ж дня спостерігачі ОПОРИ зафіксували розміщення агітматеріалів Ігоря Рицка на зупинці громадського транспорту. На зупинці громадського транспорту с. Підцир’я 4 липня виявлено розміщення друкованої агітаційної продукції Ігоря Рицка та Ірини Констанкевич («УКРОП»). 5 липня спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА зафіксували розміщення агітаційної листівки Олександра Пирожика на електроопорі у с. Сошичне.

nujno

soshne

Нагадаємо, що відповідно до ч. 8 ст. 69 Закону України «Про вибори народних депутатів України» місцеві органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування не пізніш як за сто днів до дня виборів відводять місця у людних місцях для розміщення матеріалів передвиборної агітації з додержанням принципу рівних умов.

Рішення органів місцевого самоврядування вищезгаданих населених пунктів не визначають електроопори, дерева та зупинки громадського транспорту дозволеними для агітації місцями. Тому, усі ці факти розміщення агітматеріалів є порушенням виборчого законодавства.

«У своїх програмах, агітматеріалах, під час особистих зустрічей із виборцями кандидати обіцяють, що хочуть зробити життя громади кращим. Водночас, розміщення політичної агітації у неналежних місцях псує мальовничий вигляд волинських сіл, містечок вже сьогодні. Кандидатам та працівникам їх штабів слід уважніше контролювати роботу своїх агітаторів та не допускати порушень правил агітації надалі», - зазначилакоординатор громадського спостереження Громадянської мережі ОПОРА  у Волинській області Катерина Шарпата.

Коментарі
09 Липня 2016, 13:39
"Рішення органів місцевого самоврядування вищезгаданих населених пунктів не визначають електроопори, дерева та зупинки громадського транспорту дозволеними для агітації місцями. ": Такі рішення місцевого самоврядування не можуть вважатися як виключно дозволеними та такими, що вважаються позаяк забороненими в інших місцях. Законодавець тільки у певній мірі впорядкував вирішення цієї проблеми. Скажімо так якщо певний господар свого обійстя вивісив агітпродукцію то він може вважатися порушником Закону? Певно що ні оскільки на те він й відповідальний власник який здійснює волю, а саме з підтримки свого кандидата нікому не забороненого місця та відкрито заявляти свою підтримку тому чи іншого кандидата. Інша справа якщо місцеве самоврядування дає згоду на місця дозволеними для агітації без дозволу інших відповідальних власників тому такі рішення не можуть вважатися легітимними і у тому числі "місця" які розташовані на електроопорах, зупинки громадського транспорту, поодинокі дерева. Потрібно бути нормально виваженими щоб наприклад записати в рішенні про якісь електроопори, поодинокі дерева та зупинки громадського транспорту які мають бути у принципі окультуреними та разом із тим бути нормально виваженими щоб написати що саме такі місця є забороненими Законом оскільки Закон не визначає виключно Заборонені місця крім тих місць по які прямо записані в Законі. Про те що на Них вивішується агітпродукція то тут слід запитувати ще раз про достатній рівень культури в таких розповсюджувачів, а не про рівень знань виборчого законодавства тому у принципі коли "Опора" говорить про культуру то слід вже у Них запитувати про Їхній фаховий рівень.
09 Липня 2016, 15:41
Четверте фото - прикольне : офіціант і бармен - а внизу фото Кирда і Балицька)) Там їм і місце,а не в парламенті))
10 Липня 2016, 01:09
От я пана Каменя підтримую, бо чим винен слуп, на якого папір наклеїли? Та нічим, тому най прикрашають слупи кольорові папірці.
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром