Камінь-каширські рятувальники перевірили пожежну безпеку в лісах району

09 Липня 2016, 09:00
1867

Камінь-Каширський РВ Управління ДСНС України у Волинській області закликає  громадян бути обережними під час відпочинку на природі.

Днями працівники Камінь-Каширського районного відділу УДСНС спільно з представниками ДП «СЛАП Камінь-Каширськагроліс» провели рейд лісами району.

Вони зокрема акцентували увагу на спалюванні сухої трави поблизу лісових масивів Броницької та Воєгощанської сільських рад. Наголошувалося на недопущенні спалювання посуші, правильності розкладання багаття у відпочинкових зонах та на забороні паління і користування відкритим вогнем у лісах під час пожежонебезпечного періоду.

В ході профілактичної роботи фахівці служби порятунку «101» спілкувалися з громадянами, які перебували у лісі, про недопущення пожеж в екосистемах.

Адже лісові пожежі – це завжди великі втрати для флори і фауни, лісових господарств і кожного громадянина безпосередньо. Залишене багаття, недбало кинутий недопалок, самовільне спалювання стерні, сухої трави чи очерету – це найпоширеніші причини стихійного лиха. Із настанням теплої засушливої погоди небезпека виникнення пожеж в лісах з кожним днем стає все більш імовірною.

Розмовляючи з населенням, рятувальники розповсюдили листівки та пам’ятки попереджувального характеру з переліком основних правил безпечного відпочинку.



 

Коментарі
12 Липня 2016, 18:07
Добре що хоч є куди поїхати щоб потім відчитатися про поведену роботу. Так думається що існує ще одне КСП із всього 9 "Колосів" які ще тримаються на цьому світі.
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024