«Не знаючи броду – не лізь у воду»

10 Липня 2016, 11:00
4139 Джерело: rionews.com.ua

З початку року на водоймах Камінь-Каширського району потонуло 4 громадянина, у тому числі одна дитина.

У Волинській області зареєстровано 28 випадків утоплення людей.  

Протягом останнього тижня зареєстровано 7 трагічних випадків загибелі людей на воді. Всі випадки трапились на стихійних пляжах, у місцях, не визначених для масового відпочинку.

Камінь-Каширський районний відділ Управління ДСНС у Волинській області просить жителів району бути дуже обережними під час відпочинку на воді. Щоб він був для вас і ваших дітей безпечним, увесь час суворо дотримуйтеся порад рятувальників!

  • Пам’ятайте, що безпечний відпочинок на водоймах допускається тільки у спеціально відведених місцевими органами влади та обладнаних для цього місцях – купатися краще там, де є рятувальні служби. Безпечніше відпочивати на воді у світлу частину доби. Купатися дозволяється в спокійну безвітряну погоду при температурі води не менше +18, повітря не нижче +24.
  • Не купайтесь у незнайомому для вас місці, уникайте води із швидкою течією, не заходьте у воду напідпитку, ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо не впевнені у своїх силах; не пірнайте з берега, гірки, дерева.
  • Слідкуйте під час відпочинку за дітьми: їхня поведінка у воді не передбачувана, не дозволяйте їм плавати на човнах чи надувних матрацах без нагляду дорослих.
  • Утримуйтеся від далеких запливів: переохолодження – головна причина трагічних випадків. До плавок потрібно прикріпляти шпильку, якщо далеко від берега судома зведе руку чи ногу, укол шпилькою допоможе відновити еластичність м’язів.


 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024