Камінь-Каширське ВПУ підписало договір про міжнародну співпрацю з Естонією

02 Листопада 2018, 08:05
Камінь-Каширське ВПУ підписало договір про міжнародну співпрацю з Естонією 6931 Джерело: Камінь-Каширське ВПУ
Камінь-Каширське ВПУ підписало договір про міжнародну співпрацю з Естонією

У Камінь-Каширському вищому професійному училищі 31 жовтня підписали угоду про міжнародну співпрацю з Валгаамським центром професійної освіти. 

До закладу професійної освіти 31 жовтня завітала делегація естонських партнерів. Їх метою було висвітлення інформації щодо проекту та підписання офіційного договору про подальшу спільну роботу.

Співпрацю з естонцями училище розпочало ще у 2016 році, коли стартував проект "Досвід Естонії - на допомогу реформам професійної освіти в Україні, Волинська область". Фінансувало його Міністерство освіти Естонії. В рамках цього проекту визначили освітній заклад професійного навчання зі згаданої країни, з яким працівники Камінь-Каширського ВПУ обмінювалися досвідом. Назва обраної установи – Центр професійної освіти Валга, його директором є Маргус Ояотс.

«Впродовж спільної діяльності було вивчено досвід організації освітнього процесу в Естонії, розроблено освітню програму для підготовки електрогазозварників згідно європейських стандартів та окреслено основні зміни в управлінській діяльності навчального закладу задля модернізації його роботи. Співпраця із школою-партнером продовжилася і за рамками проекту: на запрошення естонських колег працівники училища відвідали Грузію та Угорщину. Там ознайомилися зі структурою їх професійної освіти та можливостями входу на європейські горизонти», – зазначають у Камінь-Каширському ВПУ. 


Тож у вересні 2018 року стартував новий проект, ініційований центром Innove (Естонія), за підтримки МОН України та управління освіти, науки та молоді Волинської облдержадміністрації «Надання досвіду Естонії для підтримки реформ професійної освіти в Україні». Власне він і продовжив спільну роботу естонських та українських педагогів. 

А вже 31 жовтня, під час зустрічі з педколективом закладу, підписали угоду про міжнародну співпрацю між Камінь-Каширським вищим професійним училищем (директор Василь Бряник) та Валгаамським центром професійної освіти (директор Маргус Ояотс). Згідно з договором майбутня спільна діяльність передбачає: стажування педагогів та учнів в Естонії, спільна участь в міжнародних конкурсах, виставках та інших заходах, обмін учнями з метою розвитку ключових та професійних компетентностей.

Зокрема, в цьому навчальному році стажування в Естонії будуть проходити учні та педагоги з професій "електрогазозварник" і "кухар". Надалі планують залучати представників професій будівельного та ІКТ-профілю.

«Наш заклад поступово виходить на європейський рівень, що сприятиме модернізації матеріальної бази училища, оновленню освітніх стандартів та підготовці справжнього професіонала - висококваліфікованого робітника, конкурентноспроможного на ринку праці не тільки України, а і Європи», – переконують працівники Камінь-Каширського ВПУ.





Коментарі
02 Листопада 2018, 11:34
Горизонт він може бути єдиним, Ми беремо на озброєння їхні технології, готуємо тут професіоналів, переправлємо свої кадри на піврічні курси мови та віддаємо працівників на роботу до тих місць, назавжди.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024