ОПОРА зафіксувала поширення "чорного піару" в 23-му окрузі

11 Липня 2016, 17:30
2444 Джерело: ОПОРА

На автовокзалі в смт Маневичі 10 червня спостерігачі ОПОРИ зафіксували агітатора, який поширював листівки, що містять елементи «чорного піару» проти одного з кандидатів.

Так, молодий чоловік, який відмовився представитись, поширював серед мешканців смт Маневичі листівку формату А4 із зображенням логотипу Радикальної партії Олега Ляшка, а також зображенням кандидата у народні  депутати по виборчому округу № 23 Людмили Кирди. На листівці вказано, що її надруковано на особистому принтері екс-керівника Волинського обласного осередку Радикальної партії Олега Ляшка Володимира Кучера у кількості 1000 шт, - повідомляють у ГМ ОПОРА

«Закономірним є те, що Людмила Кирда виступає проти спроб легалізації видобутку бурштину, які робить Волинська обласна рада, що полягає у створенні відповідного комунального підприємства, оскільки на ці процеси Людмила Федорівна має свої плани. Каже, що треба діждатися ухвалення закону на всеукраїнському рівні.  Та поки той закон приймуть, старателі намиють, а скупники й транзитери перевезуть в Польщу не одну тонну бурштину. «Континіум», в якому сьогодні фінансові справи йдуть не так добре, як колись, не проти «зайти»  в цей бізнес. І Людмила Кирда – якраз підходяща для цього кандидатура, щоб в інтересах «Континіуму» цей процес контролювати. Тим більше, Кирда ще й свою транспортну компанію має, за допомогою якої можна здійснювати перевозки та реалізацію бурштину за кордоном», - йдеться в листівці.

В агітаційному матеріалі, також міститься інформація про те, що Людмила Кирда може представляти політичні інтереси парламентської групи «Воля народу».

«Гідно і чесно  пояснює Людмила Кирда, як вона, будучи нардепом, шукатиме гроші на будівництво об’їзної дороги вул. Ватутіна, реконструкцію стадіону «Колос» та спорудження басейну у Камені-Каширському. І скромно мовчить про те, що і стадіон, і басейн вже розпочали облаштовувати за благодійні кошти і аж ніяк не за її лобіювання, а на об’їзну вже виділенні гроші з бюджету різних рівнів», - продовжує думку автор листівки.

За фактом розповсюдження такого виду листівок, за словами кандидата Людмили Кирди, «небайдужі громадяни» викликали представників поліції, які зафіксували порушення, склали протокол і затримали агітатора до вияснення обставин.

Крім того, Людмила Кирда у коментарі Громадянській ОПОРІ зазначила: «Якщо поширюється неправдива, «чорна агітація», то що робити? Треба звертатися в правоохоронні органи. Поліцію викликали люди, яким не байдуже, що відбувається і до тієї несправедливості, що відбувається. Не можна такими шляхами сьогодні робити виборчу кампанію. Ми ж цього не робимо».

Нагадаємо, що згідно з ч. 10 ст. 74 Закону України «Про вибори народних депутатів України» забороняється розповсюдження завідомо недостовірних або наклепницьких відомостей про партію - суб'єкта виборчого процесу або про кандидата у депутати, недостовірний або наклепницький характер яких встановлено у судовому порядку.



 

Коментарі
11 Липня 2016, 23:07
"зафіксували агітатора, який поширював листівки, що містять елементи «чорного піару» проти одного з кандидатів.": "Опора" робить невірний висновок про так званий "чорний піар". Претендентам дозволено агітувати ЗА себе і Законом заборонено агітувати проти іншого кандидата. Але Законом не заборонено агітувати проти кандидатів будь-яким громадянам України та висловлювати свою точку зору відносно того чи іншого кандидата. Тому читаючи дану листівку яку для Нас представили можна сказати, що рано чи пізно наприклад Радикальна партія відмовиться від цієї листівки або наприклад навіть якщо справа піде до суду то очевидно що у Радикальній партії є деякі факти відносно БЮТ або пані Кирди. Якщо читати листівку то очевид можна зробити деякі висновки, що листівка складена з "прози" яка неодноразово була сказана саме цією пані кандидатом.
12 Липня 2016, 02:14
Десь я цього пацана ніби бачив. Подібний дуже до Остаповця з Рівненщини.
12 Липня 2016, 11:22
так і треба цій кирді-3,14зді! Поки гризтимуться з укропом - я випливу!))
12 Липня 2016, 18:00
"Десь я цього пацана ніби бачив. Подібний дуже": це говорить тільки про те, що аборигени насправді усі на одне лице ось чому Ви подумуєте, що Ви цього пацика неодноразово бачили. Щоб розрізняти людей в обличчя у цій місцевості слід трохи тут пожити, а так те саме як Ми у цій масі будемо думати що китайці усі на одне лице. Тому не тільки лице але й мислі у цій місцевості можуть бути однаковими як оце не раз розподовідається "Хрін"-оном.
12 Липня 2016, 20:54
О то да, кучер за окрему плату мати під трибунал віддасть. З радикальноі партіі його поперли за подібні витівки.Інформація висвітлена у листівці повністю спростовується. Якби кирда була кандидатом від континіуму, то команда останніх була б активізована, а так континіумці повністю бездіють і ігнорять вибори. Чекай кучер позовноі тяганини
12 Липня 2016, 22:17
"а так континіумці повністю бездіють і ігнорять вибори": шановний пане Виборцю, дайте відповідь на одне однісіньке запитання - усі голови та заступники виборчих дільниць які були у минулому на користь пана Єремеєва де вони поділися, слідком не розстворилися на пісок? Припускаю, що вони усі були підняті БЮТ-ом та приєднані до своєї команди тому для К-Каширська сьогодні БЮТ та їхня команда разом з тим самим заступником у райраді є найбільшою загрозою для Наших людей і тому для Нас потрібні максимальні зусилля для того щоб Нашим депутатом стала Констанкевич.
12 Липня 2016, 22:20
Так я тут прожив 17 років. Помилився той, що я бачив не такий.
13 Липня 2016, 00:14
Даю відповідь на запитання... Мені не відомо ЖОДНОГО голову, заступника виборчоі комісіі, які були в команді континіуму, а зараз в бюті. А тому не сипте пусті, нічим не підтверджені вигуки. Камінь-Каширці свідомі громадяни і не будуть голосувати за вікна, стадіони тощо. З приводу чоловіка, який розносив брудний піар відносно кирди, то особисто я його не засуджую. Можливо у зв"язку з скрутним становищем змушений зробити це, корінь зла значно глибше. Кучеру хочеться побажати розуму, бо складається вражання, що у нього з цим ферментом складна ситуація.
13 Липня 2016, 02:55
Сьогодні Констанкевич знову через вчительок роздавала по 200 грн. і скрізь свою грязне діло робить через цих освітянських проституток
13 Липня 2016, 10:38
Щось пнівенець (пливенка) перебільшує, бо вчительки це одне, а проститутки-це зовсім інше.
13 Липня 2016, 14:05
"Камінь-Каширці свідомі громадяни і не будуть голосувати за вікна, стадіони": К-Каширський ніколи не голосував за вікна та двері. Сьогодні він буде голосувати за своє майбутнє за своє місце під сонцем. Кирда це вчорашній, темний бік медалі для К-каширців. Почитайте тільки інтерв"ю яке вона роздавала в К-Каширську. На запитання де має бути повіт в К-Каширську чи в Маневичах вона навіть не згадала вже прийнятий перспективний план Волинської облради але тільки нагадала нам усім про якісь якісні послуги які між іншим мають бути не тільки в К-Каширську але й в кожному селі України. Але щоб бути якісними, Нам потрібно на Них заробляти. А так виходить, що Ми будемо заробляти, а Вони будуть ділити Наші гроші для покращення своїх послуг.
13 Липня 2016, 15:43
Пане Камінь, але ж на слупах в К.-Каширському її агіток найбільше, навіть на Вашій рідній вул. Радянській вона є.
13 Липня 2016, 18:57
Запроданці. За копійку вдавляться.
13 Липня 2016, 23:21
Все це від бідності.
14 Липня 2016, 13:40
є лише одна нормальна кандидатура Любов Балицька.Людина без великих грошей, але з великими ідеями і унікальною для нашого часу порядністю
15 Липня 2016, 00:32
Еге ж Верховна Рада еталон порядності, тому непорядних там нема. Небесна сотня та мордор на Сході тому підтвердження.
15 Липня 2016, 02:46
А по великому рахунку-скільки того життя: &quot;3 июля в Витебске произошла трагедия. В результате неудачного прыжка с парашютом погибла 34-летняя жительница города. Это произошло в день ее рождения.<br/><br/>Как стало известно Naviny.by, прыжок организовал ее супруг, офицер армейского спецназа.&quot;
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024