«Ідилія» маслюків та рваних ганчірок: очевидець показав переповнений сміттям ліс у селі Запруддя

06 Листопада 2018, 10:00
Кадри з відео 4654
Кадри з відео

Мешканець міста Ковеля показав жахливу картину сміттєзвалища у селі Запруддя Камінь-Каширського району.

Микола Шумік виклав відео на своїй сторінці у Facebook.

Він поділився своїми враженнями від «чистоти» місцевого лісу, що знаходиться за 300 метрів від села. 

«Ось бачите, що тут робиться – як люди з природою дружать. І це ліс – 300 метрів від села», – обурений чоловік.

Поряд з маслюками тут розкидані пластмасові пляшки, поліетиленові пакети, скло та інші відходи. І, варто зауважити, їх там немала кількість. А на деревах повсюди висять обірвані ганчірки.

Люди взялися жваво обговорювати побачене.







Ця проблема існує не лише в Запрудді, вона є актуальною і у самому районному центрі. Нещодавно Район.Камінь-Каширський на своїх сторінках обговорював цю тему.

Коментарі
06 Листопада 2018, 13:28
Доки у кожному селі не буде відведено офіційного місця під смітник, доки не налагодять його збір, сортування та захоронення у спеціально відведених місцях - проблема тільки наростатиме. Ці та інші виклики часу і технологій волають до нашого безтолкового люду і місцевої влади - потрібна негайна організація ОТГ, котрі спільно з сусідніми громадами думатимуть над їх вирішенням. Одна найпростіша дробильна машина на село вирішує проблему утилізації пет-пляшок та пластику. Подрібнений пластик у мішках - це готові гроші, які заплатять виробники гранул для нової пластикової тари!
06 Листопада 2018, 13:29
Куди бідному селянину сміття подіти ?
06 Листопада 2018, 17:19
Іпатій, вірно говориш, не варто винити когось слід починати з себе
06 Листопада 2018, 19:13
Починати потрібно зі свого подвір'я, своєї господарки і думати, як менше смітити у довкілля і раціонально поводитися з неминучими продуктами нашої життєдіяльності. Адже ми смітимо біля свого села, не вчимо своїх дітей вдумливо відноситися до довкілля, чим наражаємо майбутні покоління на проблеми на порядок більші і вищі, аніж маємо ми для себе нині. Бо нам, йолопам, ще може прісної води, лісу для викидання сміття, землі для прожитку та вічного спокою більш-менш вистачить, але ж подумаймо за внуків-правнуків. В селі є ж якась нещасна влада, навіть коли сільрада у сусідньому Сошичне, є, даруйте, котрісь замизґані депутатики, яким люди довірили громадські справи. То хіба з Каменя чекати Суса чи Дунайчука, аби щось мудре порадив чи дав команду щодо утилізації сміття? Вони он показали свій управлінський рівень в Стобихівці та інших селах - район є останнім майже по всіх параметрах. Врешті, як нема думаючих мешканців села, то є церква, місцевий "батюшка", котрий як батько повинен дбати не тільки про тацю і пожертви на церкву, але й, яко пастир про овець заблудших... Врешті - школа, педколектив, директор зі своїм гонором хоч куди, якшо шо прийдеться. А це ж випускники школи живуть і гадять навколо себе! Минув час, коли центральна влада втирала соплі всім і вся, тому й пішла з вітром, оскільки думаючих людей, господарів згноїла по Сибірах, а виростила і виплекала покоління безпорадного люду, створила нежиттєздатні сільгосппідприємства - колгоспи, котрі розсипались з першим подихом вітру. То ж варто самим мешканцям отямитись від цього всього і провести толоку з наступним обговоренням механізму поводження з ТПВ (тверді побутові відходи), запозичитвши для цього вже існуючі алгоритми в інших селах району чи області. Якщо цього своєчасно не зробити, то прийде поляк чи москаль, як це було вже не раз, і гарапою пожене не тільки прибрати наср... не довкола, але й на поля гнути спину на його черево і його родину! То ж є вибір...
07 Листопада 2018, 01:11
У баби Ксеньки?
07 Листопада 2018, 02:02
Щось памперсів не бачу серед сміття
07 Листопада 2018, 22:21
Село в якому ледь проживає триста жителів не могла так насмітити. Тут скоріше всього що туди везуть своє добро сусіди-ковельчани.
10 Листопада 2018, 01:02
перестаньте гадити біля себе і під себе, а тоді виловіть і інших хто там гадить.<br/>Примусьте прибрати 1/3 а інші як дізнаються перекажуть сусідам, дітям і внукам.<br/>Перекладете на когось вирішення своїх проблем - їх менше не стане, а побільшає.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39