У Нуйно говорили про механізм наповнення місцевих бюджетів коштами

13 Липня 2016, 09:45
4431 Джерело: kamadm.gov.ua

Стан справ на території будь-якого села залежить від багатьох складових, насамперед від діяльності місцевої ради та її очільника – сільського голови. Адже наскільки злагоджено буде побудована співпраця з населенням, залежить ефективне вирішення життєво важливих питань територіальної громади. В даному напрямку активно працює Нуйнівський сільський голова Віталій Ярощук.

Нині в цьому мали змогу переконатися представники районної влади – голова райдержадміністрації Валерій Дунайчук, його перший заступник Олександр Михалік, голова районної ради Віктор Сус, заступник голови райради Сергій Дмитрук, керуючий справами районної ради Валерій Хитрик, а також решта посадових осіб органів місцевого самоврядування Камінь-Каширського краю, – повідомляє сайт Камінь-Каширської РДА.

Вчора, 12 липня, на території Нуйнівської сільської ради відбувся семінар «Актуальні проблеми соціально-економічного розвитку території сільської ради та шляхи їх вирішення». Обмін досвідом роботи та практичними ідеями щодо сприятливих умов функціонування сільської інфраструктури – саме такою була мета даної зустрічі.
 

Першочергово поважні гості оглянули стратегічно важливі об’єкти та установи соціально-культурної сфери села Нуйно, зокрема адмінбудинок лісництва, загальноосвітню школу, дошкільний навчальний заклад, фельдшерсько-акушерський пункт, будинок культури. Також Віталій Ярощук ознайомив із роботою сільської ради з приводу належного санітарного стану на території села.












 

Опісля на учасників заходу чекала, умовно кажучи, теоретична частина семінару, в рамках якої фахівці пріоритетних галузей надали сільським головам кваліфіковані роз’яснення стосовно питань, які виникають у процесі їхньої роботи. Відтак із короткими доповідями перед присутніми виступили: начальник Камінь-Каширського відділення Ковельської об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Волинській області Ірина Платонова, начальник управління фінансів райдержадміністрації Валерій Бортнійчук, начальник Камінь-Каширського відділу поліції Головного управління Національної поліції України у Волинській області Валентин Чих, керівник апарату райдержадміністрації Ольга Ващук, начальник відділу Держгеокадастру в Камінь-Каширському районі Світлана Сус, заступник начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації Віталій Леонець, керуючий справами районної ради Валерій Хитрик, т. в. о. військового комісара Камінь-Каширського районного військового комісаріату Іван Химчик, головний лікар Камінь-Каширського центру первинної медико-санітарної допомоги Ігор Соловей.

Отож, говорили про: механізм наповнення бюджетів коштами, передусім за рахунок місцевих податків та зборів, підготовку до проміжних виборів народного депутата України 17 липня 2016 року, громадський порядок, земельні аспекти, зміни в системі надання житлових субсидій, удосконалення інформаційної кампанії з метою залучення громадян на контрактну військову службу тощо.

На завершення голова СВК «Нуйнівський» Микола Сільчук окреслив основні здобутки в галузях тваринництва та рослинництва.

Окрім того, всі присутні були вражені виступами учасників художньої самодіяльності Нуйнівського СБК, які підготували змістовний концерт.

Підсумовуючи, керівники району зазначили, що такі виїзні семінари потрібні та корисні. Мовляв, обмін досвідом є складовою підвищення ефективності діяльності органів місцевого самоврядування. Зрештою, яка кажуть, краще один раз побачити, ніж десять разів почути. 




 

Коментарі
13 Липня 2016, 13:35
"Опісля на учасників заходу чекала, умовно кажучи, теоретична частина семінару,": усіх цікавить чи були практичні заходи на цьому зібрані, адже напевно тільки у цьому селі ще залишається КСП який якщо не поскупиться може й телятко того... Що не зробиш у цьому випадку однаково під час децентралізації Нуйно має відійти до Сошична або навіть до К-Каширська тому тут Вони усі інтенсивно шукають вихід з ситуації та сватають Нуйно ще одним додатовим центром разом з Клітицьком, Яловацьком, Нуйно.
13 Липня 2016, 15:31
"про механізм наповнення місцевих бюджетів коштами": сильно сказано. Якщо у когось з"явилося на устах такі слова то вже це прогрес.
13 Липня 2016, 15:39
Нарешті районна влада розпочала робити публічні конкретні кроки щодо організації передачі частини повноважень місцевим громадам. Робить це продумано, на свято Верховних апостолів Петра і Павла, з теоретичною частиною, останніми напутніми словами війтам перед проміжними виборами на окрузі №23 17 липня, піснями і танцями...А вже десь в позаробочий час, згідно плану керівника апарату після 18 год., вочевидь на оз.Добре в дещо вужчому крузі, змінивши труси на плавки, ритуально з омиванням в чистих водах принесли в жертву згадане не мною телятко... І нема у тому великого гріха, адже 6 питання з певним таїнством, аби не врекли заздрісники, завше завершувало та благословляло на добрі справи розпочату вранішню ту чи іншу урочисту офіційну церемонію на Поліссі. Було б добре, аби нуйнівська гостинність на Петрівку принесла реальні плоди громаді, аби прості люди на селах, їх керманичі зрозуміли, що ніхто окрім їх самих не буде опікуватися місцевими проблемами. Ну хіба, щоб підкупити на виборах, то вставлять десяток-другий пластикових вікон, підремонтують якусь споруду, за що, згодом, здеруть три шкіри з посполитих... Це також давня практика використання поліщуків в корисливих для зайд цИлях...
13 Липня 2016, 15:53
Що то за такий славний хлоп на 5 фотці праворуч? Це з тих, які на озері Доброму до поросячого вереску гуляють, чи я помиляюся?
13 Липня 2016, 18:10
Якщо ти з ним бухаєш, то негоже здавати собутильників. А якщо ні, а тільки видів - то хлоп може такий голос верескливий має до пісні...
13 Липня 2016, 23:18
До алкоголю відношусь як до небезпеки. Бухають алкоголезалежні. Хлопа не знаю.
15 Липня 2016, 12:19
Все крутиться навколо міста нарешті влада приділила мінімум уваги селу. Якщо відверто за Нуйно то є чому повчитись а то здебільшого у сільських голів зашкалюють дешеві понти.
18 Липня 2016, 00:35
У Нуйно, голова дуже ласий до грошей, крутиться там де тільки гроші.... Відмиває виділені державою кошти разом із Сусом... Вже давно пора органам зацікавитись його хитрими оборудками. ЗЛОДЮГА!!!
18 Липня 2016, 00:39
А цікаво, на 9-тій фотці, дуби лежать на території школи поблизу котельні. Єсть документи на продукцію, яка знаходиться на території школи?
Коментар
17/04/2024 Вівторок
16.04.2024