У складі ОВК 23-го округу відбулися зміни

13 Липня 2016, 14:53
1282 Джерело: lbc.com.ua

У складі Окружної виборчої комісії №23 відбулося дві зміни її членів. Про це йдеться в додатку №1 до Постанови Центральної виборчої комісії №301 від 8 липня 2016 року.

Відповідно до цього документу, ЦВК достроково припинила повноваження члена комісії Дудченко Дениса Євгеновича, 1979 року народження – від Партії Зелених України, що проживає у Херсоні, у зв’язку з внесенням подання про заміну члена виборчої комісії суб’єктом, за поданням якого кандидатуру такого члена було включено до складу виборчої комісії. Натомість, було включено до складу цієї комісії Параду Вікторію Юріївну, 1978 року народження за поданням Партії Зелених України (проживає у Києві).

Крім того, цим же рішенням ЦВК достроково припинила повноваження члена комісії Єременко Лариси Володимирівни, 1975 року народження за поданням Ліберальної партії України (проживає у Херсоні) у зв’язку з внесенням подання про заміну члена виборчої комісії суб’єктом, за поданням якого кандидатуру такого члена було включено до складу виборчої комісії. Натомість, до складу ОВК було включено Циганко Петра Степановича, 1954 року народження за поданням цієї ж політичної сили (проживає у Києві).

Відповідно до п. 2 ч. 3 ст. 37Закону України «Про вибори народних депутатів України», повноваження члена окружної, дільничної виборчої комісії припиняються достроково виборчою комісією, яка її утворила, у зв'язку з внесенням подання про заміну члена виборчої комісії суб'єктом, за поданням якого кандидатуру такого члена було включено до складу виборчої комісії.

У коментарі спостерігачу ОПОРИ, голова ОВК №23 Світлана Демчук розповіла, що члени комісії Денис Дудченко та Лариса Єременко, яких замінили, не приймали присяги та жодного разу не брали участі в засіданнях. Нові члени Вікторія Парада та Петро Циганко повідомлені про графік роботи комісії, про найближче засідання ОВК, яке відбудеться 13 липня, але чи візьмуть вони участь наразі не відомо, бо мешкають у Києві.

Також, відповідно до додатку №1 до постанови Центральної виборчої комісії № 302 від 11 липня 2016 року, Сергія Гамзюка зареєстровано довіреною особою кандидата в народні депутати Наталії Германюк (самовисування).

Відповідно до ч. 6. ст. 76 закону України «Про вибори народних депутатів України», довірені особи кандидата у депутати в одномандатному окрузі сприяють кандидату в депутати у проведенні виборчого процесу; представляють інтереси кандидата в депутати у відносинах з виборчими комісіями, органами державної влади, органами влади Автономної Республіки Крим та органами місцевого самоврядування, засобами масової інформації, об'єднаннями громадян, виборцями, виконують інші повноваження, визначені цим Законом.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024