У Камені-Каширському судили батька, який страйкував за початок будівництва школи у Стобихівці

07 Листопада 2018, 08:01
Суд 10704
Суд

Камінь-Каширський районний суд розпочав розгляд справ стобихівчан, які протестували за початок будівництва школи у селі Стобихівка.

Про це повідомляє прес-служба Камінь-Каширського районного суду Волинської області.

Нагадаємо, у понеділок, п'ятого листопада, батьки дітей, які вже понад два місяці не ходять до школи, вийшли на акцію протесту поблизу траси Київ-Ковель-Ягодин.

Тож, шостого листопада відбувся суд над одним із них – Сухацьким Сергієм Степановичем. Він притягається до адміністративної відповідальності за невиконання батьківських обов'язків по вихованню дітей. У складі суду – Борис Гамула.


Луцький активіст Володимир Бут-Гусаїм на своїй сторінці у Facebook пише, що чоловіка прийшли підтримати односельчани.

«Батько 6 дітей, має хорошу характеристику від громади, не одноразово підтримував та підтримує наших хлопців, що перебувають в зоні АТО! На суд прийшли односеляни, щоб підтримати його!», – говорить Володимир Бут-Гусаїм.

 В коментарях під постом активіст зазначив, що до суду подадуть апеляцію.

«Ми готуємося до апеляції! Суд не врахував жодного клопотання, де було багато порушень із боку поліції та влади!», – додає він.

Читайте також: Оголосили тендер на будівництво нової школи у Камінь-Каширському районі

Камінь-Каширський районний суд призначив Сергію Сухацькому 850 гривень штрафу та 300 гривень судового збору.

Учасник АТО Богдан Пташник у Facebook зазначив, що подібна ситуація була за часів Януковича зі школою села Осівці, але тоді людей не карали за свободу волевиявлення. 

«В районі за часів диктатора Януковича(..) була аналогічна проблема з осівецькою школою. Як не дивно, але за те, що люди не пускали в знак протесту дітей на навчання, в ті страшні часи беззаконня їх чомусь не карали... Зараз - за аналогічні дії суд оштрафував на 850 гривень плюс 300 гривень судового збору стобихівчанина, який в числі інших також не пустив свою дитину в аварійну школу», – говорить він.

Ця справа Камінь-Каширського районного суду не єдина. На ранок сьомого листопада заплановані слухання справ ще кількох батьків, яких також звинувачують в  ухилянні від виконання батьківських обов'язків по вихованню малолітніх дітей.



 

Коментарі
07 Листопада 2018, 10:44
"...які протестували за початок будівництва школи" - це як??? Це за будівництво, чи проти нього? Дорогі журналісти, українська мова дуже багата різноманітними словами, котрі варто лише впорядкувати у зрозуміле читачам речення. Користуйтеся цим благом.
07 Листопада 2018, 12:52
Спочатку варто з’ясувати, хто подав до суду позови. Варто було б опублікувати судові рішення, пояснити Бут-Гусаїму, що апеляція подається з приводу судового рішення першої інстанції, а також те, що якщо він взявся за цю справу, то незайвим було б позиватись до цього самого суду, щодо призначення експертизи санітарно-технічного стану школи на предмет відповідності чинним нормам законодавства. Фактично, за наявності позитивного рішення (на користь селян) такої комісії, селян можна буде визнати потерпілими і вимагати компенсації за завдані матеріальні та моральні збитки. Сьогодні варто звернутись навіть до міжнародних організацій з захисту прав людини. В даному випадку є всі ознаки таких порушень. Це загроза життю та здоров’ю, а також створення перешкод в отриманні освіти з вини органів влади, бо є крихітна, аварійна школа, бо немає альтернативних чітко оформлених умов здобуття освіти, бо не враховано потреби дітей та інтереси їх батьків.
07 Листопада 2018, 13:12
"незайвим було б позиватись до цього самого суду, щодо призначення експертизи санітарно-технічного стану школи на предмет відповідності чинним нормам законодавства": цей Ваший активіст працює на перспективу. Очевидно пан намагатиметься позиватися до Європейськго суду з прав люини але незнаю чесно кажучи чи адміністративні позови ідуть до цієї установи. Одним словом Гамула попав рано чи пізно його згадають навіть у Верховному суді.
07 Листопада 2018, 18:36
Це не позови. Це адміністративні справи за ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Стаття називається " Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обовязків щодо виховання дітей". Частина перша цієї статті говорить, що в разі "ухилення батьків або осіб, що їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов"язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей " застосовується попередження або штраф від 850 до 1700 грн. Діти не вчаться, бо батьки їх не пускають до школи. Гамула Б.С. прийняв своє рішення. Безумовно міг би застосувати і "попередження".... Тут відіграє свою роль і та обставина, що влада тимчасово вирішувала питання, а саме дітей пропонувала возити до інших шкіл, проте батьки були против. Фактично не давали дітям отримати середню освіту, яка в нашій державі є обов"язковою. Особи, яких притягнули до адміністративної відповідальності мають право протягом десяти діб оскаржити рішення судді Гамули Б.С. до Волинського апеляційного суду, рішення якого буде остаточним та оскарженню не підлягає. Далі тільки Європейський суд із прав людини. А активісти, типу луцького Бут-Гусаїма на таких справах лише піаряться....
07 Листопада 2018, 18:37
А протоколи ймовірно складали працівники К-Каширського відділку поліції...
07 Листопада 2018, 18:55
Не шановні тупор..лі поліцаі, дунайчуки,суси,пасі-ви своіх дітей пустили б в аварійну школу?А батько і забезпечуе необхідні умови життя дитини не пускаючи свое чадо в аварійні приміщення школи він хоче,щоб навчання проводилось у теплих,освітлених сучасних класах, а не в "корівниквх староі забудови".
07 Листопада 2018, 20:01
А батьки у Стобихівці забезпечують безпеку своіх дітей, коли ставлять іх біля пилорам різати піддони, а самі під час перевірок ховаються по хатах, лиш фіраночки на вікнах ворушаться?
07 Листопада 2018, 20:28
Ти урка бачив тих дітей на пилорамі закрий с воє хапало ,
07 Листопада 2018, 23:55
А директор підтримує батьків????А вчителі теж за нову школу????
08 Листопада 2018, 00:39
Дякую за роз’яснення з приводу позову, але міг бути і позов і просто протокольне представлення. Проте це є не вельми важливим. Важливим є те, що суддя взявся за справу вищу і складнішу його рівня юридичної кваліфікації, що поліція проявила слухняну тупість, що відповідальні особи окрім Кодексу про адміністративні правопорушення нічого в своєму житті не знають. Але є «КОНВЕНЦІЯ про права дитини» від 20 листопада 1989 року. Конвенцію ратифіковано Постановою Верховної Ради України № 789-XII від 27.02.91, де в Статті 3 сказано: «1. В усіх діях щодо дітей, незалежно від того, здійснюються вони державними чи приватними установами, що займаються питаннями соціального забезпечення, судами, адміністративними чи законодавчими органами, першочергова увага приділяється якнайкращому забезпеченню інтересів дитини. 2. Держави-учасниці зобов'язуються забезпечити дитині такий захист і піклування, які необхідні для її благополуччя, беручи до уваги права й обов'язки її батьків, опікунів чи інших осіб, які відповідають за неї за законом, і з цією метою вживають всіх відповідних законодавчих і адміністративних заходів. 3. Держави-учасниці забезпечують, щоб установи, служби і органи, відповідальні за піклування про дітей або їх захист, відповідали нормам, встановленим компетентними органами, зокрема, в галузі безпеки й охорони здоров'я та з точки зору численності і придатності їх персоналу, а також компетентного нагляду. Стаття 6: … 2. Держави-учасниці забезпечують у максимально можливій мірі виживання і здоровий розвиток дитини». Конвенція в Україні має статус закону, яка за своєю дієвістю є вищою за вище згаданий Кодекс.
11 Листопада 2018, 11:01
Єдина помилка чиновників полягає в тому , що вони діють "старими" репресивними методами ,ще й поліцію та суд залучають ... зробили з цього Сухацького прям "хєроя"-борцуна за тіпа "права народу" ..
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром