7 листопада: події, дати, іменини

07 Листопада 2018, 08:00
3647

Вітаємо вас, дорогі читачі!

Сьогодні середа, 7 листопада.

Іменини святкують: Валерій, Опанас, Марк, Марія.

День Жовтневої революції 1917 року.

До 1996 року в ознаменування Великої Жовтневої соціалістичної революції 7 і 8 листопада відзначалася річниця Великого Жовтня.

В різних умовах зустрічав радянський народ жовтневі свята: і в суворі роки Громадянської і Великої Вітчизняної воєн, і в дні мирної праці. 7 листопада 1941 року, коли гітлерівські війська рвалися до Москви, біля стін Кремля проходив парад частин Червоної армії. 

В мирний час в честь святкування Жовтня проходили військові паради на Червоній площі в Москві, а також у столицях республік і містах-героях. Після парадів по площі проходили фізкультурники, а потім - колони трудящих, святково прикрашені квітами, прапорами і транспарантами.

У результаті перемоги Жовтневої революції докорінно змінилося становище всіх класів і верств населення, їх партій. Більшовики стали правлячою партією, очолила роботу зі створення нового державного і суспільного органу.

Цитата дня: «Найскладніше почати діяти, все інше залежить тільки від наполегливості», – Амелія Ергарт.

 

Якщо ви бажаєте привітати своїх рідних вашому серцю людей зі святом, надсилайте нам свої привітання та фото іменинників на нашу електронну адресу [email protected] і ваші близькі отримають гарний сюрприз на нашому сайті від вашого імені!

Коментарі
13 Листопада 2018, 11:59
Яке потрібно мати дебільство в голові,щоб зараз, щоб вітати українців з кривавим для них святом!!! Хто там у "Вістях"?
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024