Верхи: селяни просять, аби їм відремонтували дамбу

14 Липня 2016, 09:21
Ілюстрація до матеріалу 3183 Джерело: mapio.net
Ілюстрація до матеріалу

Жителі села Верхи Камінь-Каширського району хочуть відремонтувати шлюз, аби відновити штучну водойму.

За словами сільського голови Володимира Монеця, дамба була побудована ще понад тридцять років тому. Селяни навіть згодні самі братися за ремонт, якщо їм допоможуть з грошима.

«У 1980 році у нашому селі була здана в експлуатацію зрошувальна система. Її частиною був став, береги якого були вимощені глиною. Тоді на полях вирощувався хміль. З часом культуру перестали вирощувати, а систему занедбали. Ремонт не проводився і шлюз розсипався.

У нас дуже мало води для господарських потреб. Якщо в селі виникне пожежа, то будемо неспроможні її погасити. Хочемо відремонтувати шлюз, щоб мати змогу регулювати рівень води. На це потрібні кошти, які громада села не зможе сама назбирати. Адже це 41 тисяча гривень», – розповів Володимир Монець.

Кандидат у народні депутати від партії «Українське Об’єднання Патріотів – УКРОП» Ірина Констанкевич порадила місцевим жителям підготувати проект звернення, з яким вона апелюватиме до депутатів обласної ради, аби ті виділили гроші на цей проект. До слова, зараз Ірина Констанкевич є депутатом Волинської обласної ради та заступником  голови правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

Найгірший в районі мобільний зв'язок теж у селі Верхи. Селяни скаржаться, що не можуть користуватися через це телефонами й просять, щоб у населеному пункті нарешті поставили вишку. Крім цього, верхівчанам важко добиратися до Ковеля. Адже дорога просто всипана ямами. Місцеві жителі кажуть, що частину ділянки відремонтувала Карасинська сільська рада, а ще частина – так і залишилася не відремонтованою.

«Для цього вам потрібно спочатку звернутися в районну раду, аби цю дорогу внесли на баланс району. Зберіть підписи та підготуйте проектно-кошторисну документацію, щоб знати у скільки це обійдеться. Якщо зберете підписи, то проти такої великої кількості людей ніхто не посміє постати», – наголосила Ірина Констанкевич. 

Коментарі
14 Липня 2016, 14:45
Як правильно (кого?) Монця,чи Монеця?
14 Липня 2016, 16:47
Найголовніше що селяни шукають свого якого небуть спонсора невдаючись навіть на свій "сором" через те, що "сором" К-Каширького району це К-Каширська районна рада та К-Каширська РДА які мають спільно з Сільськими радами цим і займатися. Для Нас найголовніше не "риба", для Нас сьогодні "вудка" з допомогою якої можемо піймати "рибу". Але район поставлений в такий ступор, що сьогодні й "риба" вихід з цієї ситуації. Коли у Нас буде право приймати рішення Ми зможемо користуватися й "вудкою".
Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024