«Волиньприродресурс» видобуватиме торф на Стобихівському родовищі

14 Липня 2016, 14:04
3260

Волинські депутати дозволили комунальному підприємству «Волиньприродресурс» видобувати торф, мідну руду та нафту.
Про це стало відомо у четвер, 14 липня, під час сесії Волинської обласної ради, - пише Волинь-24.
Депутати без обговорення підтримали кілька проектів рішень, які передбачають надання надр у користування КП «Волиньприродресурс».
Зокрема, підприємство тепер може видобувати торф на таких родовищах: Стобихівське Камінь-Каширського району загальною площею 1895 гектарів, «Велике болото» Маневицького району загальною площею 3576 гектарів, «Велике багно» Маневицького району загальною площею 1047 гектарів та «Коза-Березина» Маневицького району загальною площею 1260 гектарів.
Також підприємство тепер має право на геологічне вивчення, дослідно-промислову та промислову розробку рудопрояву міді на ділянці «Жиричі», розташованій у Ратнівському районі, загальною
площею 31,4 км2.

Коментарі
15 Липня 2016, 00:21
Але ж мідна руда, то не торф. Пірометалургійний метод при добуванні чорнової міді і він же при первинному рафінуванні та електролізний - при вторинному, вимагає спеціальних заводів зі спеціальним технологічним обладнанням по технологічних ланцюжках. Тому руду можна лише продавати, але це мабуть не мідний колчедан,-основна руда для виплавки міді, а якась поліметалева, чи ще якась, яку мало, хто й купить.
15 Липня 2016, 12:29
Якщо можна зрозуміти з того що там понаприймали раніше з цим Комунальним підприємством то воно не видобуватиме але тільки надаватиме право іншим в концесію корисні копалини з правом видобування та продажів. Це підприємство займатиметься тільки наглядовими функціями як ото приблизно тепер Волиньліс який не рубає але тільки "доглядає". Воно ж не має ні основних фондів ні інших "приладь" для промислвої розробки корисних копалин. Нехай хоч найдуть достатньо фахівців для цієї роботи через те, що зараз вчорашніх студентів навалом але чи хто підрахує запаси так як слід.
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром