У Камінь-Каширському районі виплачувалися зарплати нижчі від мінімального розміру

15 Липня 2016, 11:25

За даними податкової звітності за І квартал 2016 року у списку тих, хто нарахував середню заробітну плату менше мінімального розміру, опинилися і роботодавці Камінь-Каширського району.

З цього приводу, як повідомив начальник відділу економічного розвитку, торгівлі, інфраструктури та туризму апарату райдержадміністрації Олександр Нікітчук, відбулося засідання районної комісії по легалізації робочих місць. На ньому і обговорили стан дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці, передбачених чинним законодавством.

Участь у ній взяли голова районної державної адміністрації Валерій Дунайчук, перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Михалік, заступник начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації Віталій Леонець, фахівці відповідних контролюючих органів. А також юридичні та фізичні особи, які нараховували заробітну плату меншу від мінімального розміру.

Загалом в районі за підсумками І кварталу цього року 56 страхувальників (підприємства, установи, організації, ФОП), які виплачували найманим працівникам зарплату нижчу від мінімальної. Однак на засідання комісії прибули не всі. Відповідно проаналізувати фактичний стан нарахування та виплати заробітної плати, податків, зборів та інших обов’язкових платежів до бюджету вдалося лише окремих підприємств.

Стосовно тих, що не з’явився на засідання, комісія буде направляти відповідні матеріали правоохоронним та контролюючим органам для відповідного реагування - повідомив Олександр Нікітчук.