Екс-керівником «Камінь-Каширськагролісу» займається СБУ

14 Липня 2016, 15:48
2330

За результатами перевірки фінансово-господарської діяльності ДП СЛАП «Камінь-Каширськагроліс» Державним агентством лісових ресурсів прийнято рішення про розірвання контракту із керівником підприємства Вовком С. І. Матеріали перевірки направлені у правоохоронні органи Волинської області.

Крім того, розслідуванням справ про незаконний обіг деревини займається Служба Безпеки України, - повідомляють у прес-службі Волинського ОУЛМГ.

У рамках кримінального провадження, відкритого Службою Безпеки України спільно із Державною фіскальною службою України щодо незаконного експорту пиломатеріалів Волинським ОУЛМГ, відповідно до наказів №56 від 17 травня 2016 р. та №61 від 20 травня 2016 р. проведено перевірку дотримання норм, правил та інших нормативно-правових актів із ведення лісового господарства та виявлення незаконних рубок, окремих питань виробничо-господарської діяльності за період із 2015 р. по звітний період цього року у ДП «Камінь-Каширськагроліс». У ході перевірки виявлено самовільні рубки деревини на значні суми. Це свідчить про неналежну роботу лісової охорони та керівництва держлісгоспу.

Крім того, на ДП СЛАП «Камінь-Каширськагроліс» виявлено порушення у веденні бухгалтерського обліку підприємства, зафіксовано незадовільний рівень роботи із розвитку лісової інфраструктури, невиконання у планових об’ємах рубок освітлень, прочищень та проріджень при одночасному перевиконанні у 2-3 рази за об’ємом та площею планів по вибірково-санітарних та інших рубок.

Інформація щодо обсягів заготівлі та реалізації продукції на підприємстві не відповідає реальній кількості деревини, відображеній у системі електронного обліку, що свідчить про незадовільний рівень ведення ЕОД.

Також під час перевірки встановлено факти недостовірного відображення в обліку норм використання сировини на випуск готової продукції (завищення собівартості), безпідставного списання техматеріалів та нарахування заробітної плати. Загальна сума нанесених державі збитків становить більше 8 млн грн.

Серед виявлених порушень – недоліки при веденні кадрового обліку та діловодства, факти порушення Закону України «Про охорону праці» та ін.

У Державному агентстві лісових ресурсів вважають неприпустимим перебування керівника на посаді у зв’язку із виявленням такого об’єму порушень на ввіреному підприємстві.

Коментарі
14 Липня 2016, 19:35
"Матеріали перевірки направлені у правоохоронні органи Волинської області.": направили туди, щоб там справу й поховати. Де вже та справа про старшого брата але, якщо недоречно буде сказати то втішатися цією справою будетільки їхній юрист хоч би заробить трохи крім того цього пана й так не посадять оскільки завжди найдеться довідка про якусь би неосудність останніх.
14 Липня 2016, 20:06
А хіба основне засудити. Відсторонили відпосади і то добре. Нехай йде сапає буряки.
14 Липня 2016, 21:15
Звільнення з таких посад це гірше за вищу міру покарання. Адже людина звикає до пересування на автівці не нижче Тойота Кемрі, вести відповідний спосіб життя, харчуватися, відпочивати тощо. Тому не заздріть тому Сергію Івановичу, боронь Боже вам комусь такої участі, це ж бери хоч з моста у воду, як кажуть поліщуки...А там - ні зітхань, ні печалі...Але, якщо вода тепла, міст не високий, глибина занурення не така, аби зламати шию, то винирнув і опа - знову світить сонце і зеленіє трава. То нічого, що голий і босий, голий швидше висихає, аніж у фракові і штанах від Луї Пістона)))
14 Липня 2016, 21:42
То Циля говорить про абстинентний синдром (при утриманні (відлучені) від алкоголю). Тай міст через Цир поблизу його контори по коліна, не більше. Мозок у таких випадках спрямовує людину на переоцінку цінностей, редукуючи в такий спосіб психологічну травму.
14 Липня 2016, 23:50
Це таки-так
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024