В Осівцях відзначили храмове свято

11 Листопада 2018, 09:00
В селі на Волині відзначили храмове свято 5903
В селі на Волині відзначили храмове свято

У День пам'яті святої Великомучениці Параскеви храм у селі Осівцях Камінь-Каширського району відзначив своє Престольне свято.

Повідомляє Камінь-Каширське благочиння.

З благословення Преосвященнішого Нафанаїла єпископа Волинського і Луцького в честь Храмового празника у древньому храмі села відбулася  Божественна Літургія соборним чином, яку очолив настоятель Свято-Миколаївського храму села Пульмо Шацького благочиння Володимир-Волинської єпархії протоієрей Олександр Черевко.

Отець Олександр є сином попереднього настоятеля цього храму протоієрея Петра Черевка, який декілька років тому трагічно загинув у автокатастрофі. В Свято-Параскевському храмі промайнули дитячі та юнацькі роки батюшки Олександра, тут в нього зародилося та визріло щире бажання стати на шлях священницького служіння Богу та людям.

За богослужінням злагоджено співали два місцевих церковних хори, в яких беруть участь старші та молодші парафіяни.

Зі словом проповіді до присутніх на спільній молитві вірян звернувся настоятель храму Святих апостолів Петра і Павла села Підцир’я протоієрей Сергій Михалюк. 

Після завершення Божественної Літургії відбувся традиційний Хресний хід навколо храму. У цей день прочитали чотири уривки зі святого Євангелія та окропили богомольців свяченою водою.

Наприкінці протоієрей Олександр Черевко побажав усім присутнім міцного здоров’я, миру та злагоди на багато прийдешніх років щасливого земного життя.

 






1


 

Коментарі
12 Листопада 2018, 08:29
ТОМОС - НАШ!
12 Листопада 2018, 22:42
В Раків-Лісі на храмове свято, сходили до церкви, пробігли крос та пограли в козацькі забави, відбувся концерт та святкування. А в Осівцях походили навколо церкви та попили горілки.
15 Листопада 2018, 19:25
в Осівцях завідуюча будинком культури Анжела , яка нічого не організовує. не старається... ій насрать на це ... головне щоб стаж був... і над нею не має ніякого контролю ...вимог ...потрібно змінити працівника.
15 Листопада 2018, 22:06
зате у вас сєльський голова Михалик - ото "організатор" !! Всіх пошле на "йух" !!
20 Листопада 2018, 15:34
Як нічо в Осівцях не було? Була дуже крута діскатєка. А хто цього не бачив, то лежав під баром п' яний!!!!
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром